Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Få ut det mesta och njut av din affärsresa med "bleisure travel"

  Tillbaka från semestern och redan trött på affärsresor och stressen? Vem gillar inte att kunna kombinera sin kanske annars tråkiga affärsresa med nya erfarenheter och upptäckter? Vi förklarar begreppet “bleisure travel” och ger er information om vilka fördelar en kombinerad affärs-och nöjesresa kan ge och tipsar om resmål och andra nyttiga tips som hjälper er att planera er nästa “bleisure” resa.

  Vad är “bleisure travel”?

  Begreppet som är en mix av “business”(affärer) och “leisure” (fritid), är en term som används för att definiera yrkesverksamma som blandar semester/fritid med sina affärer. Enligt en rapport gjord av Bridge Street Hospitality tyckte 96% av alla som deltog i studien att dom fick nya kulturella erfarenheter och kunskaper genom sina “bleisure” resor och många tyckte även att de mixade resorna gynnade dem som anställd och adderade värde till deras arbetsuppgifter.I dagens samhälle, då höga stressfaktorer spelar in och kanske leder till sjukskrivningar, har många företag sammanställt policys som erbjuder medarbetarna olika former av “bleisure” resor för att underlätta och skapa bättre balans mellan arbete och nöje. För vem kan prestera bra resultat och samtidigt må bra av att flyga hit och dit världen över och bara se insidan av en flygplats eller ett konferenscenter.Oavsett om du adderar en extra dag på plats på arbetsresan till London för att se Tower of London, anländer tidigt för att åka på Bosporen kryssning i Istanbul eller bara känner för att besöka en konstutställning i Paris, så gör extra tid att du kan acklimatisera dig, se platserna och slappna av, vilket också gör att du får bättre förståelse för staden och den kultur som du arbetar i. Och det faktum att du är utvilad och på bra humör, istället för utmattad och stressad, hjälper inte bara dig men även kunden som förmodligen sparar tid och pengar på att du kan engagera dig fullt ut.

  Hur kan du få ut det mesta av din “bleisure” resa? Vi ger er våra fyra bästa tips.

   • Flygplats lounger. För ungefär samma kostnad som för en flygplats restauranglunch, får du 3 timmars lugn med bekväma sittplatser, privata tvättrum, gratis WiFi, eluttag och obegränsads med varm / kall mat och dryck (inklusive alkohol). Använda tiden för att slutföra en arbete, ät, ta en tupplur, eller utforska ställen att besöka på din destination.
   • Nyckel till en lyckad resa är att planera. Du vill inte att slösa dyrbar tid på att räkna ut vad du vill se och göra när arbetet är klart. Lite planering kommer att spara tid på din destination. Sök efter lokala tidningar eller bloggar som listar evenemang för att se vad som händer på de datum som du är på plats, och passa även på att boka biljetter i förväg om du vill. Och när du väl är på plats, dra nytta av den kunskap och erfarenhet som hotellpersonalen , taxichaufförer och lokalbefolkningen besitter för att hjälpa dig att upptäcka dolda pärlor. Med hjälp av appar kan du inte bara planera din resa i kollektivtrafiken, taxi eller uber in i minsta detalj utan även vilka restauranger och barer som är intressanta i ditt område. Vi rekommenderar dig som ska ut och resa att köpa lokala sim-kort med varierande mängder surf på flygplatsen. På så sätt kan appar som Moovit användas för att hålla koll på den lokala kollektivtrafiken som är ett utmärkt sätt att utforska nya städer med eller varför inte upptäcka nya kulinariska läckerheter och restauranger med hjälp av Yelp och Zomato.
   • Välj ett hotell som kan tillgodose dina affärs och fritidsbehov. Vare sig det är ett hotell med gym-faciliteter, bra Wifi eller en gratis skyttelbuss till flygplatsen, se till att det hotell du bokar uppfyller just dina krav för att göra din resa så effektiv och bekväm som möjligt.
   • Ta en guidad tur. I de fall där man har ont om tid och bara vill se höjdpunkterna är det perfekt att ta en guidad rundtur. Hoppa av och på bussar (hop on, hopp of) kan vara ett bra alternativ för att få en överblick över en destination. Eller välj något specifikt för dina intressen: en graffitirundvandring, en rundtur i lokala bryggerier, en busstur som visar upp lokala monument eller arkitektur, eller en upptäcktsfärd med mat som gör att du kan smaka dig fram runt staden. Detta kan verkligen vara ett snabbt sätt att upptäcka några av de bästa saker som en stad har att erbjuda, och du kan be guiden om ytterligare tips och råd för resan.
  Hur du än väljer att tillbringa fritids delen av din resa, göra det mesta av den. Bleisure resa är ett perfekt sätt att få ut lite mer av livet och njuta av det där lilla extra. Auto Europe kan inte göra så att dina affärsresor händer oftare, men vi kan erbjuda fantastiska bilerbjudanden och överkomliga priser till alla som vill ha ut mer av sina bleisure resor eller personliga semester.

  Bloggsökning


  Kategorier