Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Bilbarnstol – svårt att välja rätt?

  Även om du kanske inte fick ditt körkort alldeles nyligen finns det regler som du aldrig glömmer. Högerregeln till exempel eller vilka hastighetsbegränsningar som gäller på olika typer av vägar. När det kommer till säkerhet vet vi att vi har bältestvång i Sverige. Men vilka säkerhetsregler gäller egentligen för barn och hur ser det ut i övriga Europa?

  Enligt svensk lag ska barn som är kortare än 135 cm använda någon av följande typer av bilbarnstol: babyskydd (Alltid bakåtvänd och för barn mellan 0-9 månader), bilbarnstol (för barn mellan 6 månader och 4 år), bältesstol eller bälteskudde (för barn 4 år och uppåt) beroende på barnets ålder och vikt. I flera andra Europeiska länder såsom Portugal, Italien, Österrike, Schweiz och Tyskland är gränsen istället 150 cm. De olika typerna av bilbarnstolar höjer avsevärt säkerheten för barn i bilen. Bakåtvända bilbarnstolar är däremot inte lika vanliga som i Sverige i flera andra Europeiska länder.

  Bilbarnstolar är dyra och barnen växer snabbt ur dem. Flera försäkringsbolag erbjuder därför hyra av bilbarnstolar. Om du hyr bil i Sverige eller i andra länder i Europa erbjuder biluthyrningsföretagen bilbarnstolar att hyra för en extra kostnad. De erbjuder stolar för barn i alla åldrar och storlekar. Viktigt är att du redan vid bokning säger till att du vill hyra en bilbarnstol. Extra utrustning som bilbarnstolar och GPS leder till extra kostnader. Om du har möjlighet att ta med dig ditt barns bilbarnstol dit du reser går det naturligtvis utmärkt att montera denna i din hyrbil. Dela gärna med dig av dina erfarenheter om bilbarnstolar och säkerhet för barn i bilen.

  Bloggsökning


  Kategorier