Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MADRID FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Madrid Flygplats - Boka och spara

  Lite mer än 14 kilometer nordöst om centrala Madrid ligger flygplatsen Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport som är stadens officiella flygplats. Tidigare hette den bara Madrid-Barajas Airport, men efter landets första demokratiska premiärminister gick bort år 2014 togs beslutet att döpa om flygplatsen i hans ära. Adolfo Suárez var Spaniens premiärminister mellan åren 1976-1981 efter en längre tid under styre av diktatorer. Idag är Spanien ett fritt land och många resenärer åker hit för att njuta av det varma vädret och uppleva den spanska kulturen. Varje år är det därför flera tusen som åker till och från Madrids flygplats, så pass mycket att den 2014 klassades som en av de mest folkrikaste flygplatserna i hela världen. Det är en internationell flygplats med flera destinationer i bland annat Europa, Asien, Nordamerika, Afrika, Australien och Mellanöstern. Om du vill boka en hyrbil på Madrid flygplats går det självklart att fixa, vi på Auto Europe samarbetar med flera leverantörer som är aktiva både i centrala Madrid men också direkt på flygplatsen.

  Med flera dussin lokala, nationella och internationella samarbetspartners kan vi erbjuda ett stort utbud av hyrbilar. Men via oss kan du inte bara hyra vanliga personbilar, du kan också boka exklusiva lyxbilar, husbilar och vans. Vi har som sagt ett väldigt stort utbud och våra 65 år i branschen gör att vi har tillgång till de bästa erbjudanden på marknaden - det garanterar vi! Hos oss kan du själv jämföra olika företag, fordon och priser för att hitta alternativet som passar dig bäst. Snabbt och smidigt hitta din nästa hyrbil här på vår hemsida eller ring en av våra hyrbilsexperter om du hellre bokar vi telefon. Du kan även klicka dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Madrid för att se vad våra tidigare kunder har att säga.

  Flygplatsinformation

  Madrid flygplats är en av Spaniens största och viktigaste flygplatser eftersom den årligen behandlar så mycket trafik, inte bara resenärer utan också i form av transport av gods och varor. Det är en väldigt stor internationell flygplats som har flera olika destinationer i hela världen, bland annat kan du härifrån flyga till Kanada, Australien, Storbritannien och även hem till Sverige.

  Madrid Flygplats (MAD)
  Officiellt namn: Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport
  Adress: Av de la Hispanidad, s/n, 28042 Madrid, Spanien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 14 km nordöst om centrala Madrid.
  Flygbolag på flygplatsen: Eftersom flygplatsen har så många destinationer i hela världen har dem också ett hav av flygbolag som är aktiva här. Så pass många att det är omöjligt att nämna alla, men några av flygbolagen som du kan flyga med härifrån är Air France, British Airways, Delta Airlines, Lufthansa, Norwegian, United Airlines och Volotea.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Madrid flygplats?

  Har du bokar en hyrbil på Madrid flygplats kommer du inte ha några problem alls med att hitta till leverantörernas kontor. Det är tydligt skyltat och beroende på vilket företag du hyr bilen av finner du kontoret på antingen terminal 1 eller 4. På terminal 1 ligger kontoren i ankomsthallen, precis framför vart du hämtar ditt bagage. På terminal 4 ligger hyrbilskontoren på våning -1, du kan antingen ta hissen ner eller använda dig av rulltrappan. Än en gång, följ skyltarna så tvivlar vi på att ni inte kommer hitta.

  När du hämtar ut din hyrbil är det viktigt att du läser igenom hyreskontraktet noga och meddelar leverantören om något inte är rätt eller om du har några frågor. Gå också igenom bilen och kolla efter eventuella skador och märken och se till att de är noterade hos leverantören. Om du har några frågor om processen, eller om något inte känns bra kan du alltid höra av dig till oss på Auto Europe så hjälper vi dig. På den voucher du fått av oss hittar du telefonnummer du kan ringa vart du än i världen befinner dig.

  Avis hyrbil på Madrid flygplats Avis på Madrid flygplats
  Av de la Hispanidad,
  s/n, Madrid, Spanien 28042

  +34 902 200 162
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 02.00
  Hertz hyrbil på Madrid flygplats Hertz på Madrid flygplats
  Av de la Hispanidad,
  s/n, Madrid, Spanien 28042

  +34 902 305 230
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00
  Europcar hyrbil på Madrid flygplats Europcar på Madrid flygplats
  Av de la Hispanidad
  s/n, Madrid, Spanien 28042

  +34 90210 5055
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 24.00
  Alamo hyrbil på Madrid flygplats Alamo på Madrid flygplats
  Av de la Hispanidad
  s/n, Madrid, Spanien 28042

  +34 912 750 995
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00

  Terminaler

  Flygplatsen har på sin sammanlagt en kvadratkilometer stora yta totalt fyra terminaler. Terminal 1, 2 och 3 ligger alla belägna i ett och samma komplex medan terminal 4 och 4S ligger i separata byggnader. Men de kan nås snabbt och enkelt via gratis skyttelbussar som flygplatsen arrangerar. Terminal 1 är i huvudsak verksam med internationella och transkontinentala flygningar medan terminal 2 har hand om de europeiska flighterna. Terminal 3 är den minsta terminalen och används enbart för inrikesflyg. Två nya landningsbanor byggdes tillsammans med terminal 4 år 2006. Utbyggnaden bidrog till att passagerarantalet fördubblades, och 2014 ansågs flygplatsen att vara bland de fem flygplatserna som årligen hanterar mest trafik i Europa.

  Alla terminaler är delade på ett övre och ett undre plan. Tull, inresekontroll och ankomsthallarna ligger alla på nedre planet, medan avgångshallarna befinner sig på det övre planet. Med vissa flygbolag kan du som endast reser med hand-bagage checka-in online, men om du föredrar att hämta ditt boardingkort direkt på flygplatsen finns det check-in diskar på terminal 1, 2 och 4. Alla terminalerna har också automatiska check-in automater tillgängliga. Flygplatsen erbjuder dig som är rörelsehindrad eller har särskilda behov ledsagning och assistens. Varje terminal erbjuder även VIP tillträde (fast track) för passagerare som flyger första klass eller business.

  Flygplatsfaciliteter

  Vare sig du letar efter en souvenir, en sista minuten present eller bara ett mysigt ställe att sätta dig ner med en kopp nybryggt kaffe eller en bit mat så har Madrid flygplats allt och lite till. Både före och efter säkerhetskontrollen hittar du ett stort utbud av caféer och restauranger som erbjuder ett stort urval av traditionella rätter från de olika spanska regionerna. På flygplatsen kan passagerare utnyttja premium-tjänster som "air rooms", vilket är speciella rum som ger dig chansen att vila eller kanske fräscha upp dig med en dusch samt ger dig tillträde till VIP Lounger även om du inte flyger businessklass. Flyger du med barn kan du dra nytta av de gratis lek-faciliteter som erbjuds, bland annat finns här ett lekland där barnen kan springa av sig innan de sätter sig på flyget. För den som är shoppingsugen finns det även ett stort urval av populära märken till tullfria priser på alla flygplatsens klädbutiker.

  Hur kan man ta sig till och från Madrid flygplats?

  Genom att hyra bil på Madrid flygplats kan du snabbt och smidigt ta dig mellan centrala Madrid och flygplatsen eftersom flygplatsen har goda anslutningar via motorväg till huvudstaden, men också till andra stora städer i regionen. Med bil kan Madrids stadskärna nås via väg A-2, motorvägen som ansluter Barcelona och Madrid. Om du kör från terminal 4 är motorvägen M-12 också ett vanligt köralternativ. Både Madrids centrum och flygplatsen är väl skyltade på de flesta vägarna, att hitta borde därför inte vara några problem. Men tänk på att det alltid är bra att ha med en karta eller GPS när man kör i ett främmande land.

  För att navigera mellan de olika terminalerna kan passagerare använda gratis skyttelbussar som går dygnet runt och stannar vid ankomst och avgångshallarna på de olika terminalerna. Alternativt kan du också använda dig med hjälp av metron, som är ett snabbt och effektivt transportmedel, eller taxi för att ta dig in till centrum. Observera att priset för taxi är baserat på pris per kilometer och med extra avgifter för upphämtning på flygplatsen. Det finns även fyra olika bussar som ansluter flygplatsen till Madrid; 200, Exprés-203, N27 Exprés och 101. Även bussar som går till andra städer går att hitta. Tänk på att bussarna inte går på natten dock, utan bara mellan 06.00 och 23.30.

  Parkeringstips

  Madrid flygplats erbjuder passagerare billig parkering som kan nås enkelt via skyttelbussar från terminalerna. Parkeringen är utomhus men är under täckta områden. Flygplatsen har också en långtidsparkering, en express parkering, en VIP parkering, samt gratis parkering för motorcyklar, dock utan övervakning. Du som har ett tidigt flyg och är orolig över att inte komma i tid på grund uv den tunga morgontrafiken kan utnyttja flygplatsens "Park-sleep-fly" alternativ. Om du ska hyra bil på Madrid flygplats och är orolig över att hitta parkera i staden centrum kan välja alternativet att parkera i stadens utkant, och sedan ta kollektivtrafiken in till centrum. Om du ändå vill parkera i centrum går det bra, men tänk på att Madrid är uppdelat i tre zoner, en gul, en blå och en grön. Om du ser gula vägmarkeringar får du inte parkera där, men om du ser blåa eller gröna är det okej att parkera där mot en avgift. Se till att du har koll på hur länge samt hur mycket det kostar för dig att parkera i staden eftersom du kan få sura böter annars. En hel del parkeringshus finns också tillgängliga i centrum.

  Nyttiga länkar

  Madrid flygplats officiella hemsida

  Turistinformation Madrid