Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ LANZAROTE FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Lanzarote flygplats - Garanterat bästa pris

  Välkommen till Lanzarote. Denna ö som är ett Unesco biosfärreservat, är en av svenskarnas favorit resmål. Lanzarote är en spännande ö med 300 vulkaniska toppar., där de flesta är inte aktiva. Det finns fantastiska stränder, intressanta sevärdheter och gott om restauranger och barer. Några av de saker som är populära bland oss svenskar, är Timanfaza nationalpark. Denna 200 kilometer stora park bjuder på spännande geologiska fenomen och innehåller mer än 180 olika växt typer. En annat populärt stop är Rancho Texas park, som är en djurpark med många olika exotiska djur samt har massa aktiviteter för hela familjen. Andra populära orter i Kanarieöarna är La Palma och Gran Canaria. Dessa är de andra två topp destinationer för oss svenskar.

  För att få ut det mesta av ön så rekommenderar vi att hyra en bil från Lanzarotes flygplats. Genom att använda Auto Europe har ni inte bara ett smidigt sätt att ta er runt den vackra ö med över 93 stränder. Utan ni har också tillgång till vår över 60 år långa erfarenhet och bästa tänkbara pris.

  Flygplats information

  Lanzarote flygplats är en relativt liten flygplats och tar upp emot 6 miljoner passagerare året runt. Den är runt 5 kilometer från Arrecife, som är Lanzarotes huvud ort på ön. Med din hyrbil från Lanzarote flygplats tar det drygt 10 minuter. Det är den nionde mest sysselsatta flygplats i Spanien. 9 av 10 svenskar har någon gång varit på Kanarieöarna. Tar drygt 6 timmar med direkt flyg från Arlanda.

  Lanzarote Airport (ACE)
  Officiellt namn: Lanzarote Airport, även känt som Arrecife Airport
  Adress: Arrecife Ciudad, s/n, 35500 Arrecife, Las Palmas, Spain, Spain
  Telefon: +34 902 40 47 04
  Flygbolag som flyger hit: De bolag som flyger från Sverige till Lanzarote  är följande: British Airways, Iberia, Brussels Airlines, Vueling Airlines, SWISS, Norweigan Air International, Czech Airlines, Smart Wings och Luxair

  Terminaler

  Lanzarotes flygplats har 2 terminaler för passagerare. På terminal 1 har ni gate 1 till 12. Denna terminal hanterar alla internationella samt inhemska flyg. Medans terminal 2 hanterar alla flyg mellan Kanarieöarna. Och intressant nog , kan man köpa flygbiljett direkt vid kassan i terminal 2. Lite roligt med denna flygplats är att de har väggmålningar av den mest kända målaren i regionen. Nämligen César Manrique. Och dessa är utspridda över hela första våningen. Vilket gör det betydlig enklare om man behöver sitta och vänta på sitt flyg.

  Upphämtning och avlämning av hyrbilen

  När ni kommer för att hämta upp er hyrbil i Lanzarotes flygplats är det bra att ha läst igenom er Auto Europe voucher , så ni vet vilka dokument som krävs vid upphämtning. Samt vad depositionen är, vilken leverantör ni har och vart de är lokaliserade på flygplatsen.

  Uthyrare Öppettider
  Avis Måndag-Söndag, 07:00-22:00
  Hertz Måndag-Söndag, 07:00-23:00
  Europcar Måndag-Söndag, 07:00-midnatt
  Budget Måndag-Söndag, 07:00-22:00
  Keddy Måndag-Söndag, 07:00-midnatt
  Thrifty Måndag-Söndag, 07:00-23:00

  Flygplats faciliteter

  På flygplatsen hittar ni ett bra utbud av shopping möjligheter . Skulle ni känna er hungriga är där mycket att välja mellan. Allt från enkla kaféer till fina restauranger med uteservering. Lite över allt kan ni hitta uttags automater samt första hjälpen stationer. Det är definitivt värt att besöka de tullfria butikerna för att hitta en mängd av de produkter som kostar skjortan i Sverige. Här kan man hitta alla tänkbara drycker till luxuösa tillbehör.
  De första 30 minuterna kan ni använda deras Wi-Fi gratis men efter det så tillkommer det en kostnad. Flygplatsen ger en enkel åtkomst för funktionshindrade - Där är utmärkta områden utanför ankomst och avgångs hallarna för att hämta upp eller att släppa av funktionshindrade passagerare.

  Hur man kommer till flygplatsen

  Från Lanzarote tar ni er enkelt med er hyrbil från Lanzarotes flygplats till avlämnings stället. Med LZ-20 motorvägen tar det ungefär 20 minuter att ta er till flygplatsen. Andra alternativet att ta sig dit är via LZ-35 som tar ungefär en halvtimme .
  Bussarna från staden stannar utanför terminal 1 och har slutdestination vid terminal 2. Linje 22 går var 25:e minut från Måndag till Fredag. Och resan tar runt 10 minuter. Om ni önskar att åka på helgen är det Linje 23 som ni behöver ta. Denna linjen kör bara på Söndagar och helgdagar. Den avgår var 50:e minut. På lördagar behöver ni ta linje 161 eller 261 som har avgångar var annan timme.

  Parkerings tips

  Där finns 2 stora parkerings garage på flygplatsen med plats för totalt 1 262 bilar. Parkerings huset P1 är den som är närmast terminal 1 och inhyser 1 058 parkerings platser och är endast tre minuters gångväg från terminal 1. Den som är närmast terminal 2 är garage huset P2 och har plats för 204 bilar.
  Var noga med vart ni parkerar i Spanien. Det är inte tillåtet att parkera framför avfalls tunnor. När det är blåa, gula eller vita linjer är det inte tillåtet att ställa bilen där.

  Nyttiga länkar

  Lanzarote flygplats