Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ISTANBULL FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Istanbul flygplats - Hitta din perfekta hyrbil

  Med Auto Europe hittar ni enkelt en hyrbil på Istanbul flygplats. Med vår fenomenala sökmotor får ni upp alla de bilar som är tillgängliga med de leverantörer vi jobbar med. Vi samarbetar med lokala samt välkända leverantörer, så att vi kan erbjuda så brett utbud som möjligt för er, så ni enkelt hittar den bil ni behöver. Utöver ett imponerande utbud av fordon i olika kategorier, så kan vi erbjuda något som kanske är den absoluta fördelen med att boka med oss - våra priser! Vi har nämligen marknadens absolut lägsta priser på hyrbilar, så att ni har över mer till annat skoj. Boka med oss för att få ut det mesta av er resa!

  Med flyg till den ny öppnade Istanbul flygplats, som är huvudflygplatsen utav 2 i Istanbul, kan ni enkelt utforska Istanbul stad som är Turkiets största stad och har formats av en otrolig historia som sträcker sig över tusentals år. Med dess läge på både sidorna om Bosporen och dess storslagna arkitektur är Istanbul en stad som får besökarna att tappa andan. Tag er runt mer er hyrbil och se sevärdheter som den enorma moskén Hagia Sofia eller den världskända enorma inomhusmarknaden som har över 4 000 butiker och där man kan shoppa allt tänkbart i underbar turkisk atmosfär.

  För att läsa tidigare kunders recensioner vänligen besök vår sida med utvärderingar av hyrbil i Istanbul.

  Flygplatsinformation

  Istanbul flygplats öppnades redan i oktober 2018 på Turkiets nationaldag och i april 2019 ersatte den Atatürk flygplats på grund av brist på plats för utbyggnad, och är nu huvudflygplatsen för Istanbul. Flygplatsen är fortfarande under utbyggnad och förväntas vara helt färdig till 2027 och förväntas då vara världens största och moderna flygplats som kan hantera 200 miljoner passagerare årligen. För tillfället består flygplatsen av en stor terminal och när den står färdig kommer flygplatsen att bestå av fyra terminaler och sex landningsbanor.

  Istanbul flygplats (IST)
  Officiellt namn: Istanbul International flygplats
  Adress: Tayakadın Mahallesi, Terminal Caddesi No: 1, 34283 Arnavutköy / İstanbul, Turkiet
  Läge: Från flygplatsen till centrala delen av Istanbul är det drygt 43 kilometer.
  Flygbolag på flygplatsen: De viktigaste flygbolagen som opererar på Istanbul Airport inkluderar Aeroflot, Air France , British Airways, China Southern Airlines, Egyptair, Emirater, Etihad Airways, Gulf Air, KLM, Korean Air, Lufthansa och det nationella lufttrafikföretaget Turkish Airlines.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Istanbul flygplats?

  När ni har valt att hyra bil på Istanbul flygplats får ni en voucher skickad till er när bokningen är bekräftad och betald. I denna voucher hittar ni all nödvändig information om vad ni behöver ha med er och vad som ingår i bokningen. Vi rekommenderar starkt att fast man är lite trött efter flygning, att man tar sig den extra tiden att gå igenom hyrbilen man får från leverantören för att undersöka den. Gå igenom bilen, och har ni möjlighet, tag foton på bilen. Skulle ni upptäcka att där är någon skada eller repa på bilen, kontrollera då att den är noterad i hyreskontraktet, om inte påpeka detta så det fylls i. Detta är något som börs göras för att undvika eventuella misstag när ni återlämnar bilen. Skulle ni behöva hjälp eller undrar något när ni är där, så kan våra hyrbils specialister svara på era frågor eller hjälpa er. De är tillgängliga alla dagar i veckan. Här nedan hittar ni de leverantörer vi samarbetar med på flygplatsen som ni kan hitta vid ankomsthallen.

  Alamo hyrbil på Istanbul Atatürk flygplats Alamo hyrbil på Istanbul flygplats
  Tayakadin Mh. Ulubatli Hasa,
  Istanbul , Turkiet 34283

  + 90 212 970 2937
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: Dygnet runt
  Budget hyrbil på Istanbul Atatürk flygplats Budget hyrbil på Istanbul flygplats
  Tayakadin Mh. Ulubatli Hasa,
  Istanbul , Turkiet 34283

  + 90 212 465 69 09
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: Dygnet runt
  Europcar hyrbil på Istanbul Atatürk flygplats Europcar hyrbil på Istanbul flygplats
  Tayakadin Mh. Ulubatli Hasa,
  Istanbul , Turkiet 34283

  +90 530 760 84 98
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: Dygnet runt
  Hertz hyrbil på Istanbul Atatürk flygplats Hertz hyrbil på Istanbul flygplats
  Tayakadin Mh. Ulubatli Has,
  Istanbul , Turkiet 34283

  + 90 212 465 59 99
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: Dygnet runt

  Terminaler

  För tillfället består Istanbul flygplats av en mycket stor och ultramodern terminal med separata avdelningar för avgångar och ankomst. Det är beräknat att ytterligare en något mindre terminal kommer att byggas till och vara klart till 2025. För att ta sig till avgångshallen finns där sju olika entrédörrar. För inrikes behöver ni välja 1 och 2, från vilket ni kan flyga till platser som Bodrum . Dörrarna 3,4,5,6 och 7 är för internationella flygningar. Om ni flyger med den turkiska giganten Turkish Airlines så har de separata avdelningar och ni behöver använda dörrarna 3,4 och 5. För alla andra internationella flyg är det enklast om ni tar er igenom dörrarna 6 och 7.

  Flygplatsfaciliteter

  Istanbul flygplats är förmodligen den mest moderna flygplats som har byggts i mannaminne och där råder verkligen ingen brist på bekvämligheter och där finns gott om plats för ankommande turister. På flygplatsen kan man som en passagerare njuta av en helt unik shoppingupplevelse som har en bra blandning av specialutvalda varumärken och ett varierande detaljhandel. Ni kommer hitta gott urval av turkiska samt internationella produkter. När det kommer till mat upplevelse så kan mer eller mindre hitta de flesta olika matkulturerna i en av de många restauranger och kaféer som erbjuder allt från innovativa koncept måltider till typiska rätter från olika delar av världen. Det gigantiska shoppingområdet är knak fullt av möjligheter att shoppa bland lokala och internationella modebutiker där ni kan hitta allt från kläder, smycken, olika sorters tillbehör, leksaker, elektronik och textiler.

  Hur man kan ta sig till och från Istanbul flygplats?

  Från flygplatsen till centrala delen av staden och närliggande sevärdheter ligger inom närma räckhåll. Det smidigaste sättet för att ta sig runt är genom att hyra bil på Istanbul flygplats och använda någon av de många olika nybyggda och välskötta vägarna som leder er ut till olika äventyr. För att ta er till gamla Istanbul, de centrala delarna, har ni ett par alternativ att välja mellan och räkna med en körtid på runt en timme. Den mest effektiva vägen är att använda sig av O-6 motorvägen som förbinder sig till O-7 och 0-3 som enkelt tar er till centrala delarna av staden och hela vägen är väl skyltat. Ett populärt alternativ för de som önskar en mer vacker färd kan använda sig av den stora North Marmara motorvägen som tar en över den stora välkända Yavuz Sultan Selim bron. Andra alternativ för att ta sig till och från flygplatsen är med stadens utvecklade kollektivtrafik.

  Buss
  Där finns hela 23 bussrutter som går från Istanbul flygplats till olika destinationer i Istanbul. Vissa går över den asiatiska sidan medan andra går mellan den europeiska sidan. De olika bussarna tillhandahålls av två olika operatörer, Havaist och iEtt. Det avgår mer än 150 bussar varje dag och räkna med en restid mellan 30 till 90 minuter, beroende på er slutdestination. Bussar i Istanbul har en prioriterat körfält, vilket gör att under rusningstid kan buss vara det snabbaste alternativet.

  Tunnelbana
  I början 2020 kommer det även vara möjligt att använda metron för att ta sig till och från flygplatsen. Det är planerat att flygplatsen har tre hållplatser med tanke på hur stor flygplatsen är. Från flygplatsen är det M11 som kommer köra mellan flygplatsen och Gayrettepe, med ett par stop under tiden där man kan byta till M2 som tar en till centrala delen av Istanbul.

  Parkeringstips

  På flygplatsen finns det inom kort gångavstånd fem flervånings parkeringsgarage som tillsammans erbjuder över 40 000 parkeringsplatser. För tillfället medans renovationer och utbyggnader pågår är endast 18 000 platser tillgängliga. Alla parkeringsplatser är bevakade dygnet runt och det är möjligt att använda tjänster som biltvätt, underhåll och reparationer. Med ett stort antal in och utgångar gör det att man snabbt och smidigt kan ta sig in och från de olika parkerings husen. För förare med handikapp finns där redan nu 900 speciellt utmärkta platser som ligger bekvämt nära in och utgångar.

  När ni anländer till Istanbul med er hyrbil från Istanbul flygplats och ni inte känner till stadens gator så väl, är det rekommenderat att ni parkera på ett av de större säkra parkeringshusen och använder kollektivtrafik för att ta er runt de mer centrala delarna av staden, tills ni blir mer bekant med stadens komplicerade vägsystem. Parkering i Istanbul är väldigt varierande, från garage till öppna parkerings området till färg markerade områden längs med trottoaren. Något som skiljer Istanbul från de typiska europeiska städerna är att det är relativt billigt att parkera när man väl har hittat en plats och generellt blir priset lägre om man väljer att parkera en längre stund.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation, Istanbul