Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ EDINBURGH FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Edinburgh flygplats - upplev Skottland

  För att smidigast utforska det skotska höglandet är en hyrbil från Edinburgh flygplats det smarta valet. Med hjälp av Auto Europe har ni en trygghet som ingen annan aktör på marknaden kan erbjuda er. Förutom våra garanterat lägsta priser, kan ni njuta av en enormt utbud av fordon från flera olika välkända leverantörer. Utöver det så är Auto Europe extremt höga fokus på kundsupport något som varmt uppskattas av alla, där ni som kund kund kan dra nytta av Auto Europes långa erfarenhet inom hyrbilsbranschen.

  Edinburgh flygplats är ett bra val för att kunna ta del av Skottland. Flygplatsen ligger mer eller mindre mitt emellan två av de största städerna i Skottland, Glasgow och Edinburgh. Oavsett var ni reser kommer ni att få oförglömliga upplevelser. Beger ni er till Edinburgh, den skotska huvudstaden kommer ni att få uppleva många historiska byggnader som är med på UNESCO:s världsarvs lista. Kontakta våra hyrbilsexperter via telefon eller e-post för att få tips på vilken hyrbilskategori passar era ändamål bäst så att ni får en oförgätlig semester. Ni kan också ta del av våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Edinburgh för att se vad de har att säga om sin upplevelse.

  Flygplatsinformation

  Med sina 14.3 miljoner passagerare, räknas detta som Skottlans mest använda flygplats, och den sjätte mest trafikerade i hela Storbritannien. Denna flygplats som endast har en terminal och en startbana håller över 2 000 personer sysselsatta med jobb, och många planer har utfärdats för att bygga ut flygplatsen så att den skall kunna hantera fler besökare.

  Edinburgh flygplats (EDI)
  Officiellt namn: Port-adhair Dhùn Èideann
  Adress: Edinburgh EH12 9DN, Storbritannien
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 10 km från stadens centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: Ett flertal flygbolag opererar på Edinburgh flygplats, några av dem är: Air Berlin, Air France, British Airways, Delta Virgin, Finnair, Iberia, KLM, Lufhansa, Norweigan, Qatar Airways, Ryanair, Thomas Cook, Turkish Airlines, Vueling och easyJet.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Edinburgh flygplats?

  För er som skall hyra bil på Edinburgh flygplats är det bra att veta att alla de stora leverantörerna har sina diskar i ett center som är anslutet till parkeringshuset som har en direkt täckt gångväg till terminalbyggnaden. Var noga med att ni har med er alla nödvändiga dokument med er till upphämtningen. De flesta leverantörerna kräver att huvudföraren har ett kreditkort i sitt eget namn, för att kunna lämna en säkerhetsdeposition. All nödvändig information kommer ni att hitta i vouchern som ni får när ni har en bekräftad bokning med Auto Europe. Ett tips är att skriva ut denna voucher både på ert eget språk och det språk som används i det land ni åker till. Här nedan är lite nödvändig information om några av de större leverantörerna på Edinburgh flygplats.

  Alamo hyrbil på Edinburgh flygplats flygplats Alamo hyrbil på Edinburgh flygplats flygplats
  175 Jubilee Road, Biluthyrning Center,
  Edinburgh, Storbritannien Eh12 9DN

  + 44 131 348 4000
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 06:00-00:00
  Enterprise hyrbil på Edinburgh flygplats flygplats Enterprise hyrbil på Edinburgh flygplats flygplats
  175 Jubilee Road, Biluthyrning Center,
  Edinburgh, Storbritannien Eh12 9DN

  + 44 131 348 4000
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 06:00-00:00
  Hertz hyrbil på Edinburgh flygplats flygplats Hertz hyrbil på Edinburgh flygplats flygplats
  175 Jubilee Road, Biluthyrning Center,
  Edinburgh, Storbritannien Eh12 9DN

  + 44 843 309 3025
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 06:30-00:00
  Lördag-Söndag: 07:00-00:00
  Sixt hyrbil på Edinburgh flygplats flygplats Sixt hyrbil på Edinburgh flygplats flygplats
  175 Jubilee Road, Biluthyrning Center,
  Edinburgh, Storbritannien Eh12 9DN

  + 44 844 499 3399
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 07:00-00:00

  Terminaler

  Edinburgh flygplats är en av de största flyginsatserna i Skottland och består av en terminal byggnad som består av två våningar. Terminalen är väl inredd med både inhemska och internationella incheckningsdiskar på bottenvåningen, från ni kan resa till mer än 100 olika destinationer världen runt. På första våningen hittar ni avgångshallen samt den större majoriteten av butiker och matställen. För de som skall hyra bil på Edinburgh flygplats, behöver man bege sig utanför terminalen till den närliggande hyrbils centret, där de flesta leverantörerna har sina luckor.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen har allt vad man kan förvänta sig utav en modern flygplats, och speciellt från en flygplats som har utsetts till Europas bästa flygplats. Bland de lyxiga lounge områden på andra våningen hittar ni ett dussintal av restauranger, caféer och snackbarer som man kan använda för att få en härligt smakande matbit medans man vänta på flyget. Det är minst ett lika stort antal butiker som matställen som man kan flanerar runt i och hitta allt från himmel till jord. Medans ni väntar på ert flyg, kan ni njuta av gratis Wifi runt hela flygplatsen och där finns speciella avdelningar om ni behöver göra ombyte på nyfödda eller vill att mindre barnen skall leka av sin energi.

  Hur man kan ta sig till och från Edinburgh flygplats?

  En hyrbil från Edinburgh flygplats är det enklaste sättet att ta sig från och till flygplatsen som har goda anknytningar till flera motorvägar som tar er vidare ut i Skottland. Om ni skall till eller kommer från Glasgow, behöver ni bara följa motorvägen M8, och från Edinburgh finns där flera olika vägar att ta, där A8 motorvägen är den snabbaste. Har ni er upphämtning på annan plats så finns där kollektivtrafik som tar er från flygplatsen till olika ställen i Skottland.

  Spårvagn
  Ett enkelt sätt att ta sig in till centrala delen av Edinburgh är att använda spårvagnen som går mellan staden och dess flygplats. Var 7:e minut så avgår det en spårvagn som på en halvtimme tar en in till staden. En enkelbiljett för en vuxen är nästan 6 pund.

  Buss
  Där finns ett flertal olika busslinjer som kör mellan flygplatsen till olika destinationer i Edinburgh och till destinationer längre bort i Skottland, som Aberdeen. Den mest använda Airport Link 100 tar en från flygplatsen till Waverly Bridge, nära centralstationen i Edinburgh, på drygt en halvtimme.

  Parkeringstips

  På Edinburgh flygplats finns där gott om valmöjligheter när det kommer till att kunna parkera ert fordon, beroende på ert behov. Letar man efter en korttidsparkering finns där två alternativ. Man kan antingen parkera i flervåningshuset som är en mycket kort promenad från terminalbyggnaden, där det finns mer än 2 000 parkeringar eller så kan man parkera på den öppna parkeringsplatsen bredvid parkeringshuset. På dessa korttidsparkeringar kan man stanna upp till två timmar. Behöver man parkera längre än så behöver man välja flygplatsens långtidsparkering som man behöver ta en transferbuss för att ta sig mellan parkeringshuset och terminalbyggnaden. Skulle alla dessa parkerings platser vara fulla finns där en reserv parkering vid Eastfield Road, och från parkeringen går det bussar till terminalen var 10:e minut.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Edinburgh