Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  WINDHOEK

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Windhoek - hitta din husbil

  Visste du att du kan hyra husbil i Windhoek till riktigt bra priser? Auto Europe erbjuder nu inte bara hyrbil, men nu även husbil i Namibia. Som en av de ledande förmedlarna har vi utmärkt samarbete med stora husbiluthyrningsleverantörer i över 180 länder runt om i världen. Planera en bekväm resa och starta på ett safari i Botswana eller Sydafrika. Upplev kontinenten och njut av närheten till naturen. Du kan boka din husbil på Auto Europe enkelt, online eller via telefon. Våra specialister kommer gärna att svara på alla dina frågor och hjälpa dig att välja rätt modell. Det går inte att jämföra Namibia med Sydafrika eller Windhoek med Kapstaden och Johannesburg. Båda länderna ligger i södra Afrika och gränsar till varandra, men varje land erbjuder en unik känsla.

  Campingplatser i och runt Windhoek

  Du kan hyra en husbil i Windhoek och lär känna Namibias unika landskap. Precis som grannlandet Botswana, är Namibia inte bara perfekt för dagsturer, utan erbjuder även en massa campingplatser. Nedan hittar du ett litet urval.

  UrbanCamp.net UrbanCamp.net är en centralt belägen mysig campingplats i hjärtat av Windhoek. Stora träd som ger skugga, Wi-Fi, fina badrum och en gnistrande pool väntar er. Det är bara 5 minuters promenad till den legendariska Joe's Beerhouse eller en bra portugisisk restaurang. För mer bekvämlighet hittar du, precis runt hörnet, ett litet köpcentrum med bank, kontantautomat, postkontor, stormarknad, apotek, 24 timmars bensinstation, biltvätt, café m.m
  Arebbusch
   
  En swimmingpool, en restaurang och en reception öppen 24 timmar om dygnet. Det finns en tvättservice, pendelservice och inköp av en kupong ger dig tillgång till internet i restaurangen, antingen via ett trådlöst nätverk eller en fast internetuppkoppling. Det finns två alternativ på platsen - lyxig camping och standard camping.
  Daan Viljoen National Wildlife Park Inbäddat i hjärtat av naturen ligger Sun Karros Daan Viljoen Lodge (20 km från Windhoek). Detta är en fantastisk campingplats som har utmärkta faciliteter. Njut av en speciellt organiserad safari eller solnedgångsutflykter från lägret. Du kan också utforska parken själv om du föredrar.
  Namib's Valles of a Thousand Hills Namib's Valley of the Thousand Hills ligger i Namib på höglandet med panoramautsikt över Guab Valley. Dalen är prickad med tusentals kullar som skapar ett paradis för alla fotografer. Denna juvel är en av de yngsta turistattraktionerna i Namibia och det är ett måste om du besöker landet. Dalen är cirka 180 km från Windhoek, 165 km från Walerv Bay och 180 km från Sesriem.
  Tented Camp Gecko Campingen där du kan få mest "Afrikakänsla är Tented Camp Gecko. Slappna av vid lägerelden, dyk in i en ny värld, snjut av Namibias unika solnedgångar, sov under bar sjärnhimmel och somna till nattens ljud. 3-dagarsresan till dennaplats är garanterat värd att göra.

  Tillgängliga husbilar i Windhoek

  Här nedan kan du hitta ett urval av de husbilar som kan hyras i Windhoek. Detta är bara ett litet urval av våra bästa erbjudanden. Du kan välja mellan fyrhjulsdrivna fordon eller vanliga husbilar. Tänk på att vägförhållandena i Namibia är speciella och att en fyrhjulsdriven bil kan vara fördelaktig, speciellt om du ska resa längre avstånd. Du bör dock även komma ihåg att alla modeller har sina fördelar och nackdelar.

  Om du hyr en husbil har du inte den irriterande övergången eller röjningen vid varje ställe där du tillbringar natten. Bullernivån vid körning kan vara ganska hög på grund av de föremål som man följer med i husbilen. Välj själv vad som är viktigare för dig, men tänk också på att resa med barn i en husbil är bekvämare än med ett 4x4 fordon.

  Discoverer FunX2 4x4 Toyota Double Cab 2.8 A/T 4x4

  Discoverer FunX2

  Sovplatser: 2
  Kategori: Campervan
  Längd: 5.6 Meter
  Växel: Manuell Allrad
  Drivmedel: Diesel

  Toyota DoubleCab

  Sovplatser: 4
  Kategori: Tak tält
  Längd: 5.3 Meter
  Växel: Autom. Allrad
  Drivmedel: Diesel
  Ford Ranger Double Cab 4x4 Luxury Safari Overlander 6 STL

  Safari Overlander

  Sovplatser: 5
  Kategori: Pop Top
  Längd: 5.35 Meter
  Växel: Manuell Allrad
  Drivmedel: Diesel

  6 STL Motorhome

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 6.9 Meter
  Växel: Automatisk
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Windhoek

  Namibia kallas ofta för "Afrika för nybörjare". Det är här som olika resenärer med olika smaker möts, då några kommer för att ta en paus från landets tuffa väglag, och andra som känner att Windhoek är mycket västerniserat. Besökare kan njuta av promenader genom Post Street Mall, en gata med många färgrika butiker.Där finns hantverk, kläder och lokala produkter som erbjuds, där säljare är högljudda och försöker locka till sig potentiella kunder. Tornen i den neo-barocka St Mary's Cathedral stiger upp mellan tyska slott och moderna höghus. Dessa uppenbara kontraster gör Windhoek till en unik och mycket speciell plats, vilket är en utmärkt start- eller slutdestination för din resa eller för en safari-paus. Mångfalden i maten, shoppingupplevelsen och den afrikanska stilen ger staden en unikhet som inte ses i den här utsträckningen någon annanstans i Namibia.

  Den centrala djurparken anses vara det gröna hjärtat av staden, perfekt för en promenad eller en picknick. Det är en skuggig reträtt, som användes för elefantjakt ca.5000 år sedan i stenåldern. Resterna av två elefanter och flera verktyg från denna tid hittades här i början av 1960-talet. Där finns också Elephant Column, designad av den namibiska skulptören Dörthe Berner. Förutom det här monumentet finns också krigsminnen, en mäktig gyllene imperialörn, som tillägnad till minne av tyska soldater som dog i Nama-krigen 1893-94.

  Med en husbiluthyrning i Windhoek kan du inte bara besöka dessa platser, men också andra intressanta ställen. Windhoeks mest kända landmärke är den tyska lutherska kyrkan, som ligger i stadens centrum. En ovanlig byggnad gjord 1907 från den lokala sandstenen och designad av arkitekt Gottlieb Redecker i motsägelsefulla neo-gotiska och jugendstil. Designen ser konstig ut för många, eftersom den påminner dem om ett pepparkakshus. Altaren, Lazarus uppståndelse, är en kopia av Rubens berömda verk. Daan-Viljoen Game Park är ett vackert naturreservat i Khoma Highland, cirka 18 kilometer väster om Windhoek. Gå längs de många vandringslederna eller ta en rundturer och upplev spänningen av att titta på många djurarter.