Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Upptäck Sydafrika med hyrbil

  Sydafrika är ett härligt land att semestra i! Perfekt för barnfamiljen såväl som för kompisgänget eller paret. Sydafrika är prisvärt och enkelt att åka till på grund av att det endast är 1 timmes tidsskillnad mot Sverige (när vi har vintertid). Precis när det börjar bli grått och trist i Sverige kommer sommaren till Sydafrika. Från mitten av oktober till mitten av februari är det sommar i Sydafrika. Klimatet är dock behagligt och temperaturen överstiger sällan 30 grader. På östkusten hittar man de mest varmaste badtemperaturerna. Eftersom klimatet varierar rekommenderar vi att man tar med sig varmare kläder också under denna tid.

  Safari i Krugerparken

  Krugerparkenär Sydafrikas mest kända nationalpark och även jordens djurrikaste. Det är populärt att spana efter 'The Big Five' under en safari i parken: lejon, leopard, noshörning, elefant och afrikansk buffel. Det är enkelt att köra bil i parken. Krugerparken ligger vid gränsen till Moçambique och närmsta större stad i Sydafrika är Pretoria eller Johannesburg.

  Garden Route

  Utmed kusten, mellan Port Elisabeth och Kapstaden finns en vacker vägsträcka som kallas Garden Route. Den startar i Mossel Bay och slutar i Storms River. Denna 20 mil långa sträcka är perfekt för en tur med hyrbil. Njut av vacker utsikt, vackra vattenfall och stanna till vid stränder och i små byar.

  Kapstaden

  Sydafrikas huvudstad kallas lokalt för 'The Mother City'och är verkligen landets smycke - ofta kallad världens vackraste huvudstad. Här lever och frodas många olika kulturer och religioner sida vid sida. Ta en promenad utmed vattnet, ät välsmakande fisk och skaldjur på en restaurang i Camps Bay eller shoppa loss på stadens många shoppinggator. Åk över till Robben Island och besök platsen där Nelson Mandela satt fängslade under 18 år under apartheid-perioden.

  Men en hyrbil i Kapstaden är det enkelt att se sig om i omgivningarna. Runt Kapstaden finns många fina vingårdar. Stellenbosch är ett vindistrikt väl värt ett besök.Vad du än väljer att göra i Sydafrika kommer du njuta till fullo. Med en hyrbil i Sydafrika blir din vistelse enklare och du hinner se så mycket mer!

  Bloggsökning


  Kategorier