Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Route 66: amerikansk nostalgi

  Route 66 var en landsväg som öppnades 1926. Vägen sträcker sig 3939 km från Chicago i öster till Los Angeles i väster. Vägen stängdes i olika omgångar och 1985 fråntogs den sin landsvägstatus helt. Genom olika skildringar i böcker, filmer och sångtexter har vägen blivit nästintill en ikon för USA. Om man är intresserad av retro och nostalgi är detta ett paradis.

  Vissa delar av vägen går fortfarande att köra. Det finns speciella kartor man kan använda för att hitta rätt. Emellanåt får man köra de moderna vägarna till nästa vägbit som finns kvar. Efter vägen hittar du gamla bensinmackar, motell och museum som är väl värda ett besök. Ta tid på dig och planera in platser att stanna på.

  Hyr en bil i Chicago och återlämna den i Los Angeles. Se till att du planerar in rejält med tid för din resa, så att du kan göra många stopp och planera för oförutsedda händelser. Du kan göra avstickare till Gran Canyon eller Las Vegas.Kör inte Route 66 mitt på sommaren. Många delar av vägen går genom stater med mycket varmt klimat och det kan vara extra ansträngande med hettan mitt på dagen. Ta med en kylväska med extra is (is finns att köpa på bensinmackar) och drick extra mycket, oavsett årstid.

  Upplev USA som det en gång var - kör Route 66 med en hyrbil från Auto Europe!

  Bloggsökning


  Kategorier