Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Montenegro - Tina upp dig med en weekend i Adriatiska havet

  När vårens första bländverk sipprat in över landet har hoppet om en varmare tillvaro återigen återvänt. Dagsljuset hänger kvar längre innan kvällen tar över dygnet och frosten, som sakta börjar att släppa sitt kalla grepp om den svenska befolkningen, biter sig inte lika självklart kvar i marken. Dock kommer det att dröja ytterligare två månader innan medeltemperaturen börjar leta sig upp kring stadiga 10-15 grader och den riktiga värmen kommer att anlända till Sverige.Efter en lång, mörk vinter är man oftast lite trött, energilös, fantasilös och grå. Som uppväckt ur en lång, djup sömn utan att vara riktigt utvilad och utan att riktigt kunna vakna till. Vi på Auto Europe tycker att två månader tills energin återvänder är en orimligt lång tid att vänta.Vi uppmanar dig till att ta en helg för att värma upp dig redan nu, hämta andan och ladda om batterierna. Låt ditt ansikte täckas av solens varma strålar. Andas in den friska kust- och vårluften och lyssna till fåglarnas sång. Ställ inte frågan vart du ska resa. Ställ frågan hur. Då har du redan skapat en utgångspunkt som kommer att ta dig dit dina behov med din resa blir uppfyllda. Vi har redan hittat destinationen åt dig!

  Montenegro ligger längs med Adriatiska kusten, inramat av vackra, snötäckta bergstoppar och är än så länge är inte lika exploaterat som grannlandet, Kroatien. Tillvaron är lugnare med oförstörda sandstränder, varmt klimat och vackra kuststäder. Hitta ditt smultronställe bland sandstränder, nationalparker, höga berg, fjordar och restauranger, där du kan ta dig den tid du behöver, läsa en bok och kanske beställa in glas av det lokala vinet. Ät mer och ät annan mat. Det Montenegrinska köket är influerat av sina italienska, serbiska, grekiska och turkiska grannländer och du äter utsökt och varierat bland lokala fisk- och skaldjursspecialitete

  Tivat är vackert belägen vid Kotorbukten och omges av hav och grönskande dalar. Promenera utmed havet bort mot hamnen och ta en avstickare upp i staden. Här finns restauranger, vackra kyrkor och byggnader från 1800-talet. Montenegro är inte större än Skåne och du kan lätt ta dig över hela landet med en hyrbil från till exempel Tivat, vars flygplats är landets största.Runt Tivat finns många härliga stränder längs med ofattbart vackra kustvägar där du i princip kan vara helt ensam. Perast, som ligger vid foten av St Ilija, är en utmärkt ort att retirera till för total avslappning och kan användas som bas för att utforska landsbygden och närliggande städer. Om du blir sugen på underhållning och nattliv bör du ta dig till Budva.Om du är ännu mer äventyrslysten och vill besöka grannländerna så går det oftast utmärkt att korsa gränserna när du hyr bil mot en extra kostnad, det viktiga är att du meddelar i förväg vilka länder du tänker besöka så att alla försäkringspapper hinner förberedas i tid.Ta chansen, ta in sol och nya intryck, hämta energi och ta med dig den hem för att sparka igång våren med ny energi, motivation och influenser ända fram till sommaren och din riktiga semester! Priser och tillgängliga bilar hittar ni här.

  Bloggsökning


  Kategorier