Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Kurorter i Tjeckien

  Tjeckien har en lång kurtradition och här kan man njuta av spabehandlingar till ett överkomligt pris. Varför just Tjeckien? Jo, här finns en den Västtjeckiska spatriangeln med den högsta koncentrationen av mineralrika källor i världen. Här kommer en liten guide till några av Tjeckiens bästa spa- och kurorter.

  Marienbad (Marianske Lazne)Marienbad ligger i västra Tjeckien, alldeles vid gränsen till Tyskland. Staden är omgiven av grönskande skog och berg. I Marienbad finns det över 40 olika kalla källor, med temperatur mellan 7-10ºC. Många hotell och spaanläggningar finns att tillgå och staden är en perfekt tillflyktsort för den som söker efter en romantisk weekend. Strosa bland parker och besök det pampiga brunnspalatset Colonnade med sitt vattenspel varje kväll. För den som för en mer aktiv tillvaro finns många trevliga vandringsleder där man kan testa stavgång, cykla eller bara vandra.Testa olika spabehandlingar som syrgasterapi, mineralbad, massage, lerinpckningar och mycket mer. Hämta en hyrbil i Prag eller i tyska Nürnberg. Du når Marianske Lazne på lite drygt 2 timmar.

  Karlsbad (Karlovy Vary)Karlovy Vary ligger ett par mil norr om Marienbad och är Tjeckiens mest kända kurort. Här finner man Tjeckiens varmaste mineralkälla, Sprudeln. Den är 73,4ºC varm och dess strålarnår ca. 14 meter upp i luften och har ett flöde på 2000 liter per minut! Karlsbads största hotell Grand Hotel Pupp finns med i Bondfilmen Casino Royal från 2006. Staden i sig är en liten mysig plats med romantiska broar över floden Tepla och vackra byggnader i gotisk byggnadsstil.Karlovy Vary når du med bil från Prag på under 2 timmar.

  TepliceTeplice, som ligger i nordvästra Tjeckien är landets näst största spaort (efter Karlsbad). Liksom de två andra kurorterna ligger Teplice nära den tyska gränsen. På 1960-talet höll staden på att drabbas av en ekologisk katastrof, då gruvindustrin smutsade ner staden med sina utsläpp. Idag är man mycket medveten och arbetar med ett tydligt mål om att återställa staden i sin forna glans.På Water park Aquacentrum kan du njuta av mineralbad, swimmingpooler, bastu, massage och spabehandlingar. Annars lockar staden med botanisk trädgård, flertalet fontäner, parker, slottet och självfallet många spaanläggningar och hotell. Hyr bil i Prag och kör till Teplice, resan gör du på litet drygt en timme. Passa på att besöka huvudstaden Prag, med alla sevärdheter och nöjen denna stad har att erbjuda.

  Bloggsökning


  Kategorier