Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Körvanor och irritationsmoment i trafiken

  Att reta sig på någons körvanor i trafiken är inte ovanligt och efter en intensiv sommarperiod som kanske spenderades ute på de europeiska motorvägarna, kan listan med irritationsmoment och även dåliga och rent av farliga körvanor göras lång. Kanske svor du över de otaliga bilister som inte använder blinkers korrekt eller var med om en olycka tack vare en trafikant som skickade sms. Oavsett orsak har vi sammanställt de körvanor och irritationsmoment i trafiken som stör oss mest.

  Orsaker till dåliga körvanor

  Det kan finnas flera skäl till varför någon inte är en bra bilförare. I vissa fall kanske det handlar om en grön bilist som precis tagit körkort och bristen på erfarenhet är roten till problemet. Medan det andra gånger handlar om erfarna förare med för stort förtroende för sin egna förmågor. Personen i fråga kanske har kört en specifik rutt till och från jobbet varje dag och “vet” att i den där korsningen kommer det aldrig några cyklister eller gående. Eller kanske har hen för vana att använda sin smartphone under körningen.

  Detta irriterar oss - topp 5 irritationsmoment ute på vägarna

  • Avstånd - Att ligga och köra uppe i någons baklykta är inte bara mycket irriterande, det kan även få dödliga konsekvenser. Försök att hålla er till 2-sekunders regeln!
  • Smartphones, mobiler och plattor - Alla som misstagit någon för att köra kraftigt berusad när det i själva fallet höll på och pilla på telefonen räcker upp en hand! Vi vet att många människor är kapabla till så kallad multi-tasking men problemet är att det är väldigt svårt att hålla ögonen på vägen och dina medtrafikanter samtidigt som du försöker sms:a flickvännen, mamma, din kompis eller jobbet. Om du måste vara tillgänglig över mobil, ställ in högtalartelefon eller skaffa headset.
  • Hastighet - Hastighetsbegränsningar är inte ett riktvärde utan ett gränsvärde! Det betyder att du ska anpassa hastigheten och inte köra 20 km under eller 20 km över utsatt begränsning. Har du bråttom och absolut måste köra fortare se då till att vänta tills lämpligt tillfället att köra om uppkommer.
  • Färdriktningsvisare/blinkers - Blinkers har för avsikt att tala om för dina medtrafikanter om dina avsikter när du kör, exempelvis att du ska byta fil eller svänga. Om du använder blinkers när du redan bytt fil eller precis innan du ska svänga så gör du inte rätt! Vårt tips är att du planerar din körning för att använda blinkers kräver absolut minsta mängd koordination och kan du inte hantera det ska du nog lämna bilen hemma.
  • Obeslutsamhet eller villrådighet i trafiken - Alla ni som tvärbromsar eller plötsligt svänger runt för att ni inte vet vägen eller ska läsa en skylt- skaffa en gps, stanna på säkert ställe och kolla kartboken, fråga om vägen och framför allt kolla speglar, döda vinkel och vänta och vänd runt på säkert ställe.

  Har ni varit med om någon irriterande händelse i sommar eller har ni en berättelse att dela med er av, kommentera då gärna i kommentarsfältet. Vi på Auto Europe hoppas i alla fall att ni kör säkert och att ni alla får en trevlig färd utan diverse störande moment. Om olyckan ändå skulle vara framme och du vill veta mer om hur du är skyddad eller bara är intresserad av hur du kan skydda dig i trafiken när du hyr bil av oss kan du läsa mer om vårt Super Cover och försäkringar.

  Bloggsökning


  Kategorier