Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Ta husbilen till festivalen

  Du har köpt biljetterna, dubbel-checkat vem som ska uppträda om och om igen, och räknar ner dagarna tills festivalen ska börja. Allt som finns kvar att fixa är att bestämma vilket typ av boende som passar just dig bäst. Vad kan då vara bättre än att vakna upp i en husbil, omgiven av andra glada festivalbesökare i vacker omgivning. Medan många besökare kanske väljer att tälta, vilket betyder mer arbete i form av att behöva sätta upp och ta ner tältet, eller att boka ett dyrt hotell som du kommer behöva lägga dyra pengar på att transportera dig till festivalen från, så ger en husbil dig både logi och transport i ett.

  Extra avgifter

  De flesta företag behöver i god tid bli informerade ifall du planerar att besöka festivalen i en husbil eftersom det då kan tillkomma extra avgifter. Leverantörer i USA kan ta ut en extra avgift på cirka 500-1000 USD vid besök av specifika festivaler, medan andra leverantörer inte tar ut extra kostnader men kräver att du som kund hyr husbilen för en specifik minimum tid. En annan sak som är bra att ha i åtanke är att många festivaler kräver att du köper en speciell biljett för att kunna campa på området så var noga med att kolla upp all information med evenemanget innan. Oftast har festivalerna ett begränsat antal biljetter och platser för husbilar tillgängliga så det är bra att vara ute i så god tid som möjligt. All information beträffande camping och liknande hittas vanligen på festivalens egen hemsida.

  Nycklar

  Det är mycket viktigt att du som kund håller reda på nycklarna till husbilen och att du alltid har dem med dig. Som regel brukar leverantörerna endast ge ut ett set med nycklar per kund och att bli utelåst är verkligen varken roligt eller något som vi rekommenderar. Ett tips är att dela på nycklarna till själva förar- och sov/boende delen av husbilen, för att på så sätt ge två personer tillgång ifall er grupp tappar bort varandra. Glöm inte att förvara nycklarna på ett bra och säkert ställe då det sista du vill spendera din tid med på festivalen är att leta efter nycklarna.

  Avfall

  Var noga med att ni tar med er allt avfall, alternativt att ni tar hand om ert avfall på plats vid festivalens slut då många evenemang har en 'Lämna inga spår' ('Leave No Trace') policy. Det håller omgivningen ren och betyder att inverkan på området minskar, speciellt när mycket människor närvarar på ett evenemang. Att hålla husbilen ren är även det ett måste då leverantören kräver en rengöringsavgift ifall husbilen är smutsig. Detta gäller för både in och utsidan av fordonet. Då många festivaler kan bli mycket dammiga eller leriga, speciellt festivaler som Glastonbury i Storbritannien, rekommenderas det att skydda interiören för att undvika extra kostnader. Detta kan göras genom att använda golvskydd och dörrmatta. Många fordon är även utrustade med en dragögla ifall de skulle behöva bogseras bort på grund utav dåligt väder.

  Markera er husbil

  Då många tusen besökare närvarar på festivalerna är det smart att alltid notera var husbilen är parkerad eller specifika objekt/punkter i omgivningen. Det kan spara er mycket tid och krångel då ni slipper springa runt och leta efter bilen efter en lång dag av rockande till favorit-banden, och förhindrar att ni vandrar omkring i mörkret när allt ni vill göra är att ta det lugnt i husbilen. Många hyr husbilar av samma leverantör och dom kanske till och med ser likadana ut så det är viktigt att hålla koll på var man parkerade bilen.

  Utrustning och bekvämligheter

  En stor fördel med att bo i en husbil på festival är att fordonet redan är utrustat med alla bekvämligheter man kan tänkas önska sig. Trött på att hela tiden behöva stå i kö för toaletten? Inga problem då ni har er egen ombord. Om ni väljer ett fordon med dusch kan ni dessutom vara rena och fräscha under hela vistelsen utan att behöva stå i det ökänt långa duschköerna. Ett tips är även att kolla med campingen om de tillåter generatorer/strömalstrare då detta gör det möjligt för er att laga er egen mat och hålla mat fräsch och kyld i kylskåp och dessutom spara massor med pengar då ni inte behöver betala dyra överpriser för era måltider.

  Tillval

  Många leverantörer erbjuder dig som kund en mängd olika tillval för att göra just din festival-upplevelse så bekväm och minnesvärd som möjligt. En del erbjuder lakan i linne, satellitnavigation och generatorer. Ett perfekt tillval för dig som ska campa i husbil och som kan erbjudas av en del leverantörer är picknickbord och stolar. För det finns ju inget bättre än att kunna ta en liten paus från all uppståndelse och sitta utomhus och ta det lugnt med sina vänner över lite mat eller ett par drinkar.Vi hoppas att vi kunnat ge er lite tips och tricks för er nästa festivalupplevelse i husbil.  I vårt nästa blogg inlägg kommer vi ge er tips på några av våra egna favorit sommar festivaler. För att få mer information om uthyrning av husbilar kan ni enkelt besöka vår hemsida eller ringa oss på vårt nummer +46 10 888 66 52.

  Bloggsökning


  Kategorier