Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I LIBANON

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Libanon

  Generell information
  Libanon ligger i Mellanöstern och har en lång och vacker kustlinje mot Medelhavet. Hyr bil i Libanon och besök huvudstaden Beirut. Vägstandarden i landet är av varierande kvalitet. Trots detta satsas det stort på vägarna. Man har byggt två motorvägar - en i nordlig riktning från Beirut och en i sydlig. Kör dock mycket försiktigt och defensivt. Ta det lugnt på vägarna!

  Regler vid bilhyra i Libanon
  För att hyra bil i Libanon måste föraren vara minst 23 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 2 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. Ett internationellt körkort krävs, utöver det nationella. I Libanon är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Libanon:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 100 km/h
  • Motorväg: 100 km/h

  Trafikregler
  Libanon har högertrafik. När du kör på landsbygden bör du vara uppmärksam på både vilda och tama djur som korsar vägen. Kör inte när det är mörkt och håll alltid stort avstånd till andra trafikanter. Kör inte under rusningstrafik.

  Bensinstationer
  Bensinstationerna är enkla att hitta men bränslepriserna är relativt höga i Libanon.

  Vägtullar och avgifter
  I Libanon finns inga vägtullar.

  Parkering
  I Beirut rekommenderar vi parkering i parkeringsgarage eller på hotellets övervakade parkering. Undvik helst att parkera på gatan under nattetid och lämna aldrig saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Libanon ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  När du hyr bil i Libanon är det inte tillåtet att köra in i ett annat land. Det är heller inte tillåtet att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Inga envägshyror är tillåtna, varken inom landet eller mellan olika länder.