Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I ARGENTINA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Argentina

  Generell information
  Argentina ligger i södra Sydamerika och gränsar i väst till Chile. Argentina bjuder på dramatisk natur och ett pulserande kulturliv. Hyr bil i Argentina och besök Buenos Aires eller kör ner till Patagonien som bjuder på subarktiskt klimat. Följ trafikreglerna och kör lugnt och defensivt. Undvik att köra på natten och ge dig inte in i Buenos Aires stadskärna om du inte är en mycket erfaren bilförare. Läs mer om trafikregler och bestämmelser nedanför.

  Regler vid bilhyra i Argentina
  För att hyra bil i Argentina måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. Maxåldern för att hyra bil i Argentina är 75 år. I Argentina är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Argentina:

  • Tätort: 40 km/h
  • Landsväg: 60 km/h
  • Motorvägar: 120 km/h

  Trafikregler
  Liksom i Sverige så måste du använda halvljus även under dagen (i Argentina gäller detta utanför tätbebyggt område). Vänstersväng från huvudled är inte tillåten om inte trafikskylt indikerar annat. Man kör på höger sida och skyltar med texten: "Prohibido estacionar" betyder parkering förbjuden.

  Bensinstationer
  Bränslepriserna i Argentina är mycket låga och bensinstationer är lätta att hitta. Ska du dock köra på landsbygden passa på att tanka innan du lämnar en storstad. Se till att du har lite kontanter eftersom många bensinstationer inte accepterar kreditkort.

  Vägtullar och avgifter
  I Argentina finns flera olika motorvägar där tull måste betalas. De flesta leder ut från Buenos Aires. Tullen betalas i tullbås som man passerar.

  Parkering
  Vi rekommenderar att du parkerar i ett övervakat garage eller inhägnat område och inte på gatan under nattetid. Tänk på att trafiken är mycket livlig i städerna. Lämna inga värdefulla saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Argentina ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  Generell information
  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Brasilien, Chile, Paraguay och Uruguay. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra och din valda fordonskategori.

  Envägshyror
  Inga envägshyror är tillåtna i Argentina, varken inom landet eller mellan olika länder.