Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CHILE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Chile – Bästa priserna med Auto Europe

  Är du intresserad av hyrbil i Chile? Då ska du definitivt läsa vidare här! Auto Europe har med över 60 års erfarenhet de rätta verktygen för att din hyrbilsupplevelse ska bli så bra som möjligt. Med hjälp av goda samarbeten med några av de största och bästa biluthyrarna i världen kan vi erbjuda bilar på över 24 000 destinationer utspritt i 180 länder. Med det kan vi också erbjuda marknadsledande priser och hög kvalitet från stunden man bokar bilen tills man lämnar tillbaka den igen.

  Få ut mest av din hyrbil

  Chile, världens längsta och smalaste land. Här kan man hitta allt mellan klimat likt Island, soliga sandstränder och fantastisk skidåkning. Om man hade lagt ut Chila över Europa hade landet nått från Moskva till Madrid. Landet gränsar i norr till Peru och Bolivia och i öster till Argentina. Största staden heter Santiago de Chile och har knappt sex miljoner invånare. Santiago sägs förövrigt vara den staden i Sydamerika som har bäst levnadsstandard efter Buenos Aires och Montevideo. Med en hyrbil kan du köra kustremsan söderut eller norrut, hur du vill och var du vill. Mer exotiskt än Chile blir det nästan inte med arktiskt klimat i söder och tropiskt i norr.

  Trafikregler och Bensinstationer

  • I Chile är det högertrafik.
  • Halvljus ska användas dygnet runt.
  • Under körning är det förbjudet att använda handhållen mobiltelefon, röka och lyssna på musik med hörlurar.
  • Se till att tanka när du ser en bensinstation. Bombrerosarna som hjälper till att tanka din bil har en oskriven regel om dricks, så se till att ha lite kontanter med dig.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt när bilen rullar
  • Barn som är kortare än 135cm bör ha bilbarnstol eller bilkudde.
  • För mer information klickar ni här

  Avgifter

  I huvudstaden Santiago finns det en hel del vägar som är avgiftsbelagda. Ibland ingår en vinjett i bilen du hyr, om inte betalar man till tullpersonalen med kontanter.

  Åldersbestämmelser

  För att få hyra bil i Chile måste föraren vara minst 21 år gammal (kan variera beroende på vilken bilkategori man väljer) samt ha haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. Vissa uthyrare har en maxålder på 75 år för bilhyra i Chile.

  Valuta

  Chilensk peso (CLP), går att växla till sig på växlingskontor i de större städerna eller på banker. Man kan också ta ut med internationellt kort mot avgift i bankomaterna.

  Tidsskillnad

  Chile går under tidszon UTC-4 vilket innebär att det är fem timmars skillnad från Sverige (UTC+1).

  Ordlista

  I Chile pratar man spanska. Vissa förstår och kan prata lite engelska men mestadels får man försöka ta sig fram på spanska. Här nedan följer några ord och fraser som kan vara bra att kunna:

  Hej - ¡Hola
  Hur är det med dig? - ¿Qué hay de ti?
  Ha en bra dag! - tener un buen día
  Tack - gracias
  Var är toaletten? - ¿Dónde puedo encontrar el cuarto de baño?
  Polis - policía
  Pratar du engelska? - ¿Hablas Inglés?

  Elektricitet

  I Chile har man voltspänningen 220V, 50Hz och eluttagstyp C och L vilket innebär att man får skaffa en adapter för att ha möjlighet att ladda sin svenska elektronik.

  Visum och Ambassad Information

  För vistelse upp till 90 dagar behövs inget visum för nordiska medborgare. Mer information finns under länken reseinformation längre ner på sidan.

  Hyra husbil i Chile

  För att verkligen få ut det mesta av en resa till Chile, är det med husbil ni behöver färdas runt i detta ljuvliga land. Med en husbil i Chile kommer ni att se är det bästa sättet att uppleva hur speciellt landet är. Med en husbil kommer ni att kunna uppleva hur det är att campa i alla temperatur zoner. Chiles unika form gör att i söder kan ni uppleva antarktisk väder i söder till böljande regnskog i norr. Detta är något som få ställen i världen kan erbjuda, så missa inte chansen för detta äventyr och hitta rätt husbil för just er.

  Bra länkar

  Reseinformation Chile