Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MARRAKECH

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Marrakech - Garanterat bästa pris

  Auto Europe är den rätta hyrbilsförmedlaren om ni önskar en hyrbil i Marrakech till de lägsta priserna och ha det största utbudet att välja mellan. Auto Europe har sysslat med hyrbilar sedan 1954, och har under den tiden kultiverat goda relationer med välkända leverantörer världen runt, men vi samarbetar även med mindre kända lokala leverantörer, enbart för att kunna erbjuda er kunder ett så stort urval av hyrbilar och kategorier som möjligt. Med Auto Europe, blir hyrbil något enkelt och ni kan redan innan ni reser iväg ordna allt så det bara är att gå till leverantören och hämta upp hyrbilen. Oavsett vart ni ni önska hämta upp en hyrbil i Marocko så kan ni räkna med att hitta rätt hyrbil via Auto Europe, er bästa hyrbils förmedlare på marknaden.

  Marrakech ligger i sydvästra Marocko, alldeles vid Atlasbergen med knappt en miljon invånare. Medina som staden hette i forna tider är nu den gamla stadsdelen och det är här ni hittar flest sevärdheter, medans den nya delen hittar ni mer moderna aktiviteter. Med en hyrbil från Auto Europe tar ni er enkelt till de olika turistattraktionerna som saadinska tomberna till den ståtliga Koutobia moskén som är stadens viktigaste landmärke. Men med en hyrbil är ni inte begränsade till Marrakech sevärdheter, utan ni kan enkelt ta er runt landet och se städer som Agadir och välkända Casablanca. Passa på att utforska denna orientaliska och mytomspunna stad som är en härlig mix av gammalt och nytt. Staden kallas även ofta för den rosa staden på grund av den vackra husfärgen som skiftar mellan ockra och babyrosa.

  Hur är trafiken i Marrakech?

  Att köra runt med hyrbil i Marrakech, är det bästa sättet att uppleva staden och landet. Marrakech och de andra stor städerna i Marocko är inte så olikt som att köra i någon storstad i Europa. Något som särskiljer trafiken i Marrakech jämfört med Europa är att trafiketiketten inte alltid är den samma. Här ger man inte förtur till gångtrafikanter, och det händer ofta att invånarna parkera på ett övergångsställe. Förvänta er att trafiken är tät och kan förekomma trafikstockningar under pendeltiderna. En av de sakerna som ni kommer att uppleva på vägarna som har bidragit till att ge landet dåligt rykte gällande deras trafik är att de tutar för allt. Och det konstanta tutande kan skrämma upp de som inte är vana vid det. Men håller ni er lugna och och koncentrera er på er egen körning är det inga problem. Här nedan listar vi några viktiga punkter att tänka på när ni kör bil i Marrakech, vi har även samlat viktigt information och goda tips för körning i Marocko.

  • Det är högertrafik som gäller
  • Lokalbefolkningen är kända för att köra hetsigt
  • Var beredd på att hästdragna vagnar kan dyka upp på vägarna

  Var kan jag parkera min hyrbil i Marrakech?

  Om ni har gjort valet och bestämt er för att hyra bil i Marrakech, kommer nästa utmaning. Att hitta en plats att parkera känns ibland som en tuff utmaning. Gör inte som invånarna och parkera lite var som helst som de själva tycker verka vara en bra plats att parkera på. Försökt att undvika sådant beteende ,eftersom gatorna patrulleras ofta och där är en stor risk att ni åker på böter, eller i värsta fall att bilen bogseras bort. Välj att parkera vid en betalnings plats, med ett relativt lågt pris per timme. Ni kommer se personer bärandes gula/orange västar som är där för att hjälpa till och lotsa er till en parkeringsficka och de vaktar också över de parkerade bilarna. Det är brukligt att man ger dem en slant när man kör därifrån.

  Marrakech flygplats

  Marrakech flygplats är en internationell flygplats som tar emot flyg från Europa, några av de arabiska länderna samt flyg från Casablanca. Med över fyra miljoner passagerare årligen är det en av de större flygplatserna i Marocko och har ni valt att hyra bil i Marrakech går det bussar med avgångar en gång i halvtimmen, som tar er in till staden.

  Marrakech flygplats (RAK)
  Adress: RAK Mhamid، 40000, Marocko
  Telefonnummer: +212 674-747464
  Hemsida: aeroport-marrakech.com

   

  Att göra i Marrakech

  • Palmeraie: Denna göra oas ligger i utkanten av Marrakech och är ett område på över 13 000 hektar fylld med palmer och härlig natur. Här kan ni njuta av ett lugn och även ta en rundtur på en kamel som tar er runt på en 2 mil lång resa där ni kan ta del av områdets fina natur och mycket vackra villor som ligger här.

  • Djemaa El-Fna: Detta torg är något av en höjdpunkterna för Marrakech. Torget vaknar till liv på kvälls tid då musikanter, dansare och underhållare fyller upp detta torg och erbjuder en kakofoni av härlig musik och glada toner medans många marknadsstånd är uppsatta och erbjuder typisk Marockansk mat.

  • Soukerna: Detta är de världskända marknaderna i Marrakech där ni kan hitta i princip allt. Var bered på lite av en chock, när ni kommer till en marknad kommer ni att möta på en enorm blandning av härliga dofter från alla kryddor som säljs, rytmisk musik och en enorm folkmängd samt en labyrint av olika gångar med stånd som gör det svårt att hålla kolla på vart man är. Det är måste att uppleva en souks minst en gång under ens vistelse i Marrakech.

  • Menara trädgårdarna: Väster om staden hittar ni denna samling av trädgårdar som består av fruktträdgårdar och olivlundar runt en central paviljong. Denna paviljong upprättades under 1500 talet och är en av de mest fotograferade platserna i Marrakesh, och är ofta en syn som syns på de mest populära vykorten.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Marrakech

  Hammam

  Att besöka och spendera en dag i ett av de många badhusen i staden erbjuder är en upplevelse för den oinvigde. De är kända för den djupa och hårda massage som erbjuds på genomförs på de ljumma stengolven i badhuset. Den tuffa massagen kommer att kännas tuff för era leder, ligament men kommer kännas som en dröm efteråt. Det är som talesättet säger, vill man bli fin måste man lida pin, vilket verkligen passar in här. Stadens mest traditionella badhus ligger vid 20 Rue Fatima Zohra och kommer ge er en underbar njutning-

  Ouzoud vattenfallen

  1550 kilometer nordost om Marrakech hittar ni Ouzoud som ligger högt upp i Atlas bergen och räknas som den mest populära dagsfärden från Marrakech. Det är rekommenderat att påbörja sin vandring på toppen som med utsikt över den makalöst vackra fallen och sedan följa den skuggade vandrings leden som tar er ner till botten med en spektakulär utsikt.

  Mount Toubkal

  Mount Toubkal är Nordafrikas högsta punkt och kommer ge er en mycket givande upplevelse. Om ni åker på vintertid, är det här som det är möjligt att åka skidor och under resterande delen av året erbjuds det vandrings leder i olika svårighetsgrader och utmärkta klättrings möjligheter för de äventyrslystna. För att ta er hit behöver ni färdas runt två timmar till Imlil som är en ort i mitten av nationalparken som omger berget. Här i den lilla orten är det även möjligt att koppla av och få ta del av Berber kulturen.

  Geografisk information & historia

  Marrakech har genomgått mycket under historiens gång, som stad har den förstörts många gånger om. Marrkech upprättades av Almoraviderna 1062 och blev snabbt den muslimska världens kulturcentrum. Det var under den här tiden som de underjordiska bevattnings kanalerna byggdes, som än i dag förser stadens trädgårdar med vatten. Drygt 100 år efter stadens upprättande förstördes staden då strider mellan Almoraviderna och berberfolket skedde. Staden byggdes upp igen i samma stil. Sedan under många århundraden drabbades staden med jämna mellanrum av attacker från olika stammar och portugiserna. Under 1500-talet blomstrade staden och var Sadiernas huvudstad.

  Med det tog inte lång tid innan stadens på nytt revs ner, denna gång av en närliggande stam för att kunna få byggmaterial för den nya huvudstaden Meknés. Men staden återbyggdes på nytt igen och under 1800-talet var det dags igen men denna gång lyckades staden överleva mycket tack vara fransmännen som sedan under mitten av 1900-talet kontrollerade staden. Det var under det franska styret som den nya stadsdelen byggdes upp och den gamla delen, det som var Median, renoverades till det skick som ni kan se i dagens läge.

  Marrakech ligger vid sydvästra delen av Marocko, alldeles vid Atlas bergen, som skyddar staden mot de torra vindarna från Sahara öknen. Förvänta er ett varmt halvtorrt klimat med temperaturer som inte skiljer allt för mycket från Andaulusien i södra Spanien, fast med mindre regn. Här är somrarna väldigt långa med höga temperaturer under dagen medans den kryper ner till mer behagliga 20° C. Och det är under den tiden som staden verkligen kommer till liv. Under vintern är genomsnitts temperaturen 15° C, med möjligheter till snö om man åker till de närliggande Atlas bergen.

  Ta sig runt i Marrakech

  Att ta sig runt i Marrakeh är fullt möjligt på fots, men det är starkt rekommenderat att man har GPS eller dylikt med sig. För det kan vara enkelt att virra bort sig i myriaden av alla små gator. Skulle ni vilja ta er runt på alternativt sätt så finns där kollektivtrafik.

  Buss
  Där finns ett bra antal av olika buss linjer som tar er runt till olika destinationer i staden och dess omnejd. De flesta bussar har Djemaa El-Fna och Place Youssef Ben Tachfine som startpunkt eller som en hållplats. Så här är det utmärkt att gå till för att hitta sin buss. Några viktiga busslinjer är:

  • Nummer 3 och 8: Tar er till den centrala tågstationen
  • Nummer 10: Tar er till buss stationen för långdistans bussarna
  • Nummer 18: Bussen som för er till den underbara trädgårdarna i Menara
  • Nummer 19: Flygplats express bussen som färdas mellan flygplatsen och Marrakech på runt 25 minuter

  Caleche
  Vill ni ha ett alternativt sätt att ta er runt staden och göra er färd mycket mer romantiskt, är en resa med caleche ett utmärkt val. Detta är en transport med vagn som är dragen av en häst. Mycket fint sätt att ta sig runt och få en fin färd genom staden.

  Taxi
  Taxi är ett alternativ som är möjligt att använda sig av, men är något som rekommenderas att undvika om man kan. Skulle ni åka taxi, var extra uppmärksam och gör upp om priset innan ni åker iväg. De flesta taxichaufförer kommer göra allt de kan för att kunna få ut mer pengar från er. Så var uppmärksamma, och gör upp om priset innan och se till att säga att ni vill använda taxametern. Var inte rädd att om de inte vill göra upp om priset, att bara gå ut ur taxin och ta en annan. På kvälls tid om ni har varit ute på ett ställe, tag inte de taxi som står parkerade utanför barer och restauranger. Utan be restaurangen att ringa efter en taxi eller ring själva efter en.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Marrakech