Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIK INFORMATION I MAROCKO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Marocko

  Generell information
  Att köra hyrbil i Marocko kan för många kännas som ett risktagande. Håll dig i och runt turistområdena så ska det nog gå bra. Undvik att köra i Rabat eller i centrum av andra större städer. Marocko har mycket att visa upp - fantastiska stränder, intressant kultur och ett härligt klimat. Boka biluthyrning i Marocko med Auto Europe och lär känna detta land bättre.

  Regler vid bilhyra i Marocko
  För att få hyra en bil måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 1 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare tillämpar en maxålder på 65 år. Ett internationellt körkort krävs (utöver ditt nationella) av vissa uthyrare. Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för alla i bilen. Vi rekommenderar att alla barn kortare än 135 cm sitter på bälteskudde eller i bilbarnstol i baksätet.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Marocko:

  • Tätort: 40-60 km/h
  • Landsväg: 100 km/h
  • Motorväg: 120 km/h

  Trafikregler
  Marocko har högertrafik. Generellt gäller samma trafikregler som i Sverige. Ett undantag är dock att högerregeln gäller i cirkulationsplatser. Lokalbefolkningen är känd för att köra hetsigt. Var beredd på att dina medtrafikanter kan bryta mot trafikreglerna. Håll avstånd och hastighetsbegränsningarna. Kör aldrig på natten.

  Bensinstationer
  Bensinstationer är lätta att hitta i och runt städerna. Om du ska köra på landsbygden bör du tanka upp innan. Bränslepriset är lägre än i Sverige.

  Vägtullar och avgifter
  De vägar som förbinder de större städerna är vanligtvis avgiftsbelagda. Du betalar tullen på plats.

  Parkering
  I Marocko är det ganska billigt att parkera. Om du glömmer att betala är dock böterna dyra. Så se till att du parkerar lagligt för att undvika böter och hjullås. Lämna aldrig saker i bilen och undvik att parkera på gatan under natten. Vi rekommenderar ett övervakat parkeringsgarage.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Med hyrbil i Marocko är du inte tillåten att resa utanför landet och det är inte heller tillåtet att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga för vissa bilkategorier mot extra kostnad. Envägshyror till annat land är inte tillåtna.