Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CASABLANCA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Casablanca - Boka och spara med Auto Europe

  Casablanca är inte bara den största staden i Konungariket Marocko, utan också dess ekonomiska huvudstad. Vi rekommenderar starkt att du besöker Hassan II-moskén, som är en av de största moskéerna i världen, Medina och Mohammed V Avenue med dess Art Deco-hus. Njut av god mat och trevliga människor och tappa bort dig i Medinan och bland alla marknader som är fulla av intryck och dofter. Genom att hämta ut en hyrbil i Casablanca, Marocko och kan du åka just i den takt som passar dig. Boka online nu, eller kontakta oss för mer information på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil).

  Att boka en bil i Casablanca hos Auto Europe är enkelt och billigt. Hämta din bil på Casablanca flygplats eller i centrum och njut av den frihet du får med bil. Auto Europe erbjuder biluthyrning på alla viktiga orter och vi förfogar över en stor mängd bilar.

  Hur är trafiken i Casablanca?

  Allmänt i Marocko kör man ganska offensivt och aggressivt. Var därför väldigt uppmärksam om vad som händer runt omkring och bilar som kan komma från lite varstans. Beroende på tid på dygnet kan det vara mycket trafik så planera i god tid innan du ger dig ut så det inte blir problem med köer eller liknande. Om du ska köra om är det vanligt att tuta lite innan man kommer bakom bilen för att varna. Var även försiktig med folk som försöker sälja saker invid vägen.

  • Marocko har högertrafik.
  • Högerregeln gäller i cirkulationsplatser.
  • Lokalbefolkningen är känd för att köra hetsigt.
  • Var beredd på att dina medtrafikanter kan bryta mot trafikreglerna.
  • Håll avstånd och hastighetsbegränsningarna.
  • Bensinstationer är lätta att hitta i och runt städerna.
  • Vi rekommenderar att alla barn kortare än 135 cm sitter på bälteskudde eller i bilbarnstol i baksätet.

  För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Casablanca?

  Parkering i Marocko är som de flesta andra aspekter av att köra - lite förvirrande. Parkeringszoner är inte riktigt indikerade och ibland får man gissa sig fram. Mitt i centrum finns däremot betalningsstationer för att köpa biljetter medan du är parkerad. Det finns också många gånger folk i gula reflekterande västar som kommer att erbjuda att titta på din bil och hjälpa dig parkera den. Det kan fungera i vissa fall men man ska vara försiktig för bedrägeri. Om man vill vara på den säkra sidan finns det faktiskt flera parkeringshus, bland annat på Place Rachidi med 750 platser, Ben Barka och Boulevard Zerktouni. Som med allt, använd ditt bästa omdöme och se alltid till att du tar med dig alla värdesaker (inklusive registrering / försäkringspapper).

  Casablanca flygplats

  Casablanca flygplats är landets viktigaste flygplats, den ligger cirka 30 kilometer söder om Casablanca. Nästan 50 flygbolag opererar på flygplatsen, varav de viktigaste är Royal Air Maroc och Air Arabia Marocko. De erbjuder mer än 80 destinationer till afrikanska länder och många städer i Europa. Från Sverige finns direktflyg med royal Air Maroc från Arlanda, men även med mellanlandning i till exempel Frankrike eller Amsterdam med Air France eller Transavia. Casablanca har en andra flygplats, reserverad för regional trafik och privata flygningar.

  Casablanca International Airport Mohammed V International (CMN)
  Hemsida: casablanca-airport.com
  Telefonnummer:+212 5225-39040
  Adress: Route de Nouasseur, Casablanca, Maroc

  Att göra i Casablanca

  Vi har sammanställt en lista på saker du inte borde missa i staden för att vara säker på att se det viktigaste och bästa.

  • Hassan II moské: Hassan II-moské är den största moskén i Afrika och den tredje största i världen. Dess minaret är världens näst högsta minaret på 210 meter. Den slutfördes 1993 och designades av Michel Pinseau och byggdes av Bouygues. Minareten är 60 våningar hög toppad av en strålkastare, vars ljus riktas mot Mecka. Moskén står på en slätt med utsikt mot Atlanten; dyrkare kan be över havet. Väggarna är av handgjord marmor och taket är infällbart. Högst 105 000 personer kan samlas för bön: 25 000 inne i moskeé-hallen och ytterligare 80 000 på moskéns yttre mark.

  • Medinan: Den historiska gamla Medinan, den ursprungliga muromgärdade staden Casablanca som byggdes om av sultan Mohammed ben Abdallah efter jordbävningen 1755, representerar Ad-Dār Al-Bayḍāʾ före den franska koloniseringen. Medinan förstördes till stor del i det franska bombardemanget 1907. Casablancas medina lockar färre turister än i städer som Fes och Marrakech, men den har genomgått en viss restaurering under de senaste åren. Man kan nu komma hit och shoppa allt från mattor till frukter, och glöm inte att det nästan är obligatoriskt att pruta!

  • Katedralen Notre Dame de Lourdes: Notre-Dame de Lourdes kyrka är en modernistisk katolsk kyrka som byggdes 1954 av arkitekten Achille Dangleterre och ingenjören Gaston Zimmer. Den främsta attraktionen i Notre-Dame de Lourdes kyrka är glasverken av den världsberömda målningskonstnären Gabriel Loire. Kyrkans utseende är ganska ovanligt för de som är vana vid den traditionella gotiska arkitekturen i europeiska kyrkor. Respektera stället genom att vara tyst, människor är där och ber. Där finns en liten kopia av grottan på Lourdes, dekorerad med ett litet alter, tända ljus och blommor. Det säljs ljus på utsidan som man kan tända, om man vill.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Casablanca

  Om man tröttnat på Casablanca så finns det flera härliga utflyktsmål. Om man funderar på att hyra bil i Casablanca är det perfekt att kunna ta sig ut för en dag, men det finns såklart andra färdmedel att ta om man vill slippa ratten ett tag.

  Rabat

  Rabat är Marockos huvudstad. Staden ligger vid Atlanten vid mynningen av floden Bou Regreg. Tillsammans med Temara står städerna för en sammanlagd storstadsbefolkning på 2,6 miljoner. Det är en lättsam stad med marockanska standarder. Här finns många trevliga sevärdheter, god mat och vill man kan man enkelt bara strosa runt i staden och bland annat besöka den gamla Medinan. Med bil tar det ca. 1 timme från Casablanca till Rabat, via väg A1.

  El Jadida:

  El Jadida är en strandstad med portugisiska ruiner som garanterat är värd att besöka när du är i Marocko! Om du ska hyra bil i Casablanca tar du dig dit via väg A1 på bara en och en halv timme, så det är perfekt för en dagstur. Här kan man besöka den portugisiska citén, som ligger precis vid den vackra Atlantkusten. Det finns flera stränder där man kan koppla av men också hamn där flera fiskebåtar cirkulerar.

  Essaouira

  Essaouira ligger mitt emellan Safi och Agadir. Staden är administrativ huvudort för provinsen Essaouira, som ligger i regionen Marrakech-Tensift-Al Haouz. Staden hette före 1958 Mogador. Medinan i Essaouira är idag, som ett exempel på hur en befäst stad från senare delen av 1700-talet kunde se ut i Nordafrika, listat som ett av Unescos världsarv. Fiskehamnen är ganska liten, men mysig att besöka. Essaouira är även känd för sin vindsurfing, med starka vindar som blåser konstant in mot den skyddade och nästan vågfria bukten. Flera klubbar av världsklass hyr ut toppmodern utrustning veckovis. I och med vinden är vattnet dock ganska kallt, så för de som inte vill bada i för friskt vatten finns kamelridning på stranden och går in i ökenområdet.

  Agadir

  En annan dagstur som är spännande att ta från Casablanca är Agadir, är känt för sin långa strand och sina många hotell. På grund av sina stora byggnader, breda vägar och moderna hotell, samt de Europainfluerade kaféerna, är Agadir inte en typisk marockansk stad. I staden finns en lokal marknad kallad Souk Al-Had där man kan köpa elektronik, möbler, kryddor, kläder, souvenirer och mycket mer. Att pruta är i regel mycket viktigt, och de priser försäljare anger inledningsvis är i allmänhet inte fasta. Du tar dig hit med hyrbil i Casablanca på ca. 4 timmar, det kan då vara en bra idé att stanna några dagar.

  Geografisk information & historia

  Casablanca (spanska för vita huset) ligger i västra Marocko, cirka 10 mil sydväst om Rabat. Centrala Casablanca hade cirka 3,4 miljoner invånare 2014, medan storstadsområdet hade cirka 4,3 miljoner invånare.

  Under 1100-talet fanns på platsen berberbyn Anfa, under medeltiden även känt som ett piratnäste. Staden förstördes 1468 och 1515 av portugiserna, som anlade en stad de kallade Casa Branca (vita huset). 1755 drabbades staden hårt av ett jordskalv, men den återuppbyggdes av den marockanske sultanen. Spanska och franska köpmän började slå sig ner vid Casablanca under 1800-talet, och år 1907 ockuperades staden av fransmännen. Från 1912 till 1956 tillhörde staden protektoratet Franska Marocko. Efter landstigningen i Nordafrika i november 1942 intog allierade grupper staden, och i januari 1943 ägde den så kallade Casablancakonferensen rum mellan Winston Churchill och Franklin D. Roosevelt samt deras militära rådgivare.

  Under 1940- och 1950-talet var Casablanca ett viktigt centrum för anti-franska uppror. Den 7 april 1947 inleddes en massakrer av arbetarklassens marockaner, utförd av senegalesiska Tirailleurs i tjänst hos den franska koloniala armén, precis som Sultan Muhammed V skulle hålla ett tal i Tangier som vädjade om självständighet. Uppror i Casablanca ägde rum den 7–8 december 1952, som svar på mordet på den tunisiska arbetarunionisten Farhat Hached av La Main Rouge - den clandestinska militanta flygeln av fransk underrättelse. Därefter, juldagen den 25 december 1953, orkestrerade Muhammad Zarqtuni en bombning av Casablancas centrala marknad som svar på den tvingade exilen av Sultan Muhammad V och kungafamiljen den 20 augusti det året. Marocko fick självständighet från Frankrike 1954.

  Casablanca har ett medelhavsklimat med milda vintrar och genomsnittliga vintertemperaturer på 13 ° C och varma somrar med en medeltemperatur på 24 ° C. Regn är nästan obefintligt och sker huvudsakligen från november till mars.

  Ta sig runt i Casablanca

  Med buss

  När du anländer till Casablanca kan du ta bussen, det är det mest använda transportmedlet. OBS, den cirkulerar bara till kl. 22. Flera företag erbjuder busstjänster i staden och utanför.

  Spårvagn

  En spårvagnslinje har varit i trafik i några år, den går från öst till väster genom stadens centrum.

  Taxi

  Taxi är också ett populärt färdmedel. Du kan skilja röda taxibilar från vita taxibilar. De röda är reserverade för korta resor i centrum, liksom för vita, de erbjuder länkar till periferin.

  Bra länkar

  Turistinformation