Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MADRID ATOCHA TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Madrid Atocha tågstation – Jämför erbjudande

  Boka en billig hyrbil på Madrid Atocha tågstation och utforska den spanska huvudstaden bekvämt och i stil. Madrid är belägen i hjärtat av Spanien och har, precis som hjärtat, en viktig roll för landets välfärd. Över sex miljoner människor kallar staden hem och årligen besöks den av ungefär lika många. Beundra stadens vackra arkitektur vid Puerta del Sol, Plaza Mayor och Gran Vía Street eller hoppa i en liten båt och paddla runt vattnet vid El Retiro Park. Madrid har något för alla och det är upp till dig vad du vill spendera dina dagar åt!

  Auto Europe erbjuder billig biluthyrning i staden och har tillgång till upphämtningsplatser på Madrid Atocha tågstation, flera kontor i centrum såväl som på stadens flygplats. Med över 60 års erfarenhet är Auto Europe ett säkert val inför din bilsemester och med oss får du bra priser och den bästa servicen. Trots att vi endast är en förmedlare och inte äger några egna hyrbilar, finns vi med dig under hela resan och du kan alltid vända dig till oss för stöd och hjälp. Kanske blir du osäker på vad som ingår i ditt hyrbilsskydd när du står vid hyrbilsdisken eller så önskar du förlänga din hyra efter ett par dagar, ring då + 10 888 66 52 så kommer en av våra medarbetare hjälpa dig på bästa sätt. Telefonlinjen är bemannad alla dagar i veckan med svensktalande personal.

  Centrala Madrid är fullt av historiska sevärdheter som Royal Palace of Madrid, Catedral de la Almudena och Royal Seat of San Lorenzo de El Escorial, men även utanför stadskärnan finns det saker att se. Till exempel är det populärt att besöka den medeltida borgen Castillo de Manzanares El Real som ligger cirka en timme utanför Madrid eller staden Segovia med sin stora romerska akvedukt som är uppställd på Unesco:s världsarvslista. Boka en bil via Auto Europe så kan du vara säker på att du hinner se allt du vill under resan och börja bokningen med att läsa våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Madrid här.

  Tågstationsinformation

  Madrid Atocha tågstation öppnade först sina portar år 1851 under namnet Estación de Mediodía. Några år senare förstördes stationen av en brand och kunde inte öppnas igen fören år 1892, då efter en stor ombyggnad av företaget MZA. Cirka hundra år senare slutade tågen att avgå från orginalbyggnaden och började istället använda den moderna byggnaden i direkt anslutning till det som tidigare var Estación de Mediodía. Den nya terminalbyggnaden hade plats till både de lokala såväl som regionala tåglinjerna samt snabbtåg till destinationer i hela Europa. Orginalbyggnaden förstördes dock inte utan omvandlades till ett centrum med flera caféer, butiker och den ikoniska trädgården med exotiska växter och en damm fylld av sköldpaddor.

  Branden på 1800-talet var inte tågstationens enda tragedi. 2004 utsattes stationen för ett terrordåd där totalt 193 personer omkom som ett resultat av tio bomber utplacerade på fyra olika tåg. Attacken skedde tidigt en vardagsmorgon mitt under rusningstrafiken och totalt skadades över 2000 personer. Detta var då den mest dödliga terrorattacken i Europa på civila sedan 1988 och den största någonsin i Spanien.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Madrid Atocha tågstation?

  Resenärer som ska hyra bil på Madrid Atocha tågstation hittar hyrbilskontoren precis utanför huvudbyggnaden. Bege dig till huvudentrén nära Chiefs och Station Market, gå ut och sväng sedan vänster. Där kommer du se busshållplatser och mittemot ser du de flesta hyrbilsföretagens kontor. Observera att vissa leverantörer kan ha sina kontor lite längre bort, men de är alltid inom gångavstånd från tågstationen.

  Vilken leverantör du bokat med ser du på din Auto Europe voucher, på samma voucher finns också deras adress och kontaktinformation. Skulle du trots allt inte hitta kontoret ber vi dig fråga personalen på tågstationen eller ringa oss på +46 10 888 66 52.

  När man ska hämta upp sin hyrbil på Madrid Atocha tågstation är det viktigt att man har med sig alla dokument som krävs för att hämta ut fordonet. Det vanligaste är att ett kreditkort i huvudförarens namn samt ett giltigt körkort krävs, körkort krävs inte bara för huvudföraren utan även för alla extra förare. Detta är som sagt de vanligaste dokumenten, men det kan efterfrågas andra dokument så vänligen läs din voucher noga innan din resa. Vouchern behöver du också ha med dig till hyrbilskontoret eftersom detta är din bekräftelse på att du bokat en bil.

  Här är några företag som erbjuder upphämtning på Madrid Atocha tågstation.

  Europcar hyrbil på Madrid Atocha tågstation Europcar på Madrid Atocha tågstation
  Glorieta de Atocha S/N Estacion Ave Atocha,
  Madrid, Spanien 28045

  +34 902 105 055
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 24.00
  Hertz hyrbil på Madrid Atocha tågstation Hertz på Madrid Atocha tågstation
  Glorieta Emperador Carlos V,
  Madrid, Spanien 28045

  +34 902 023 932
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 22.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 20.00
  Budget hyrbil på Madrid Atocha tågstation Budget på Madrid Atocha tågstation
  Glorieta de Atocha S/N Estacion Ave Atocha,
  Madrid, Spanien 28045

  +34 902 110 291
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 24.00
  Avis hyrbil på Madrid Atocha tågstation Avis på Madrid Atocha tågstation
  Glorieta de Atocha S/N Estacion Ave Atocha,
  Madrid, Spanien 28045

  +34 902 110 291
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 24.00

  Tågstationsfaciliteter

  Med tåg till Barcelona, Bilbao och en mängd andra städer i Spanien och Europa är det dagligen en mängd resenärer som åker via Madrid Atocha tågstation. För att resenärerna ska ha en behaglig vistelse finns det i stationshuset tillgång till en mängd matställen, butiker och andra faciliteter. Som sagt är den gamla stationsbyggnaden numera ett centrum för butiker och caféer medan den nya terminalbyggnaden har alla perronger med avgångar och ankomster. Tågstationen har också en exotisk trädgård med tillhörande damm fylld av livs levande sköldpaddor som blivit ett av stationens klassiska kännetecken.

  Ska du besöka Madrid Atocha kan du vara säker på att stationen har allt det du behöver för en lyckad vistelse. Snabbmatskedjor såväl som caféer och butiker att köpa lite snacks eller dryck inför resan finns det gott om och toaletter, bankomater och annat som du kan tänkas behövas finns också.

  Hur kan man ta sig till och från Madrid Atocha tågstation?

  Det självklara svaret här är såklart med tåg. Från stationen avgår lokala, regionala och långdistanståg till städer som Barcelona, Valenca och Sevilla. Ska du ta dig till Madrid-Barajas flygplats finns det en tåglinje som regelbundet trafikerar denna sträcka.

  För att ta sig till och från Madrid Atocha tågstation kan man också använda dig av taxi eller kollektivtrafiken. Taxi finns direkt utanför tågstationen och behövs oftast inte bokas i förväg, enkelt hitta en ledig taxibil och fråga om hen kan köra dig till din önskade destination. Stationen är även en knutpunkt för stadens busstrafik och många busslinjer har stopp utanför stationen vilket gör att det är enkelt att ta sig vidare med buss. Du hittar de flesta busshållplatserna till vänster utanför huvudentrén och biljett kan köpas direkt av chauffören eller i biljettautomater inne i stationshuset. Ska man åka mycket med kollektivtrafiken under sin tid i huvudstaden kan man välja att köpa en biljett som varar i ett par dagar och som man då kan åka obegränsade gånger med under en viss tid.

  Sist men inte minst kan du hyra bil på Madrid Atocha tågstation och köra runt mellan sevärdheter och aktiviteter själv. Bokar du via oss på Auto Europe får du marknadens lägsta priser och kan själv jämföra hyrbilserbjudande från välkända leverantörer som Hertz, Europcar, Avis, Alamo och många fler. Besök gärna vår sida med körinformation om Spanien för att läsa om hur det är att köra i landet.

  Parkeringstips

  Letar du efter parkering i närheten av Madrid Atocha tågstation rekommenderar vi ett av parkeringshusen som finns inom gångavstånd från stationen. En del parkeringsplatser kan finnas på gatan, men dessa är ofta upptagna så ditt säkraste alternativ kan därför vara att ställa dig i ett av parkeringshusen, till exempel Parka Saba Estación Atocha eller Garage Ronda de Atocha. Även om du hittar en parkering på gatan får du inte ställa dig där om den är markerad med gul färg eller om det står ”Prohibido estacionar”, det betyder parkering förbjuden.

  Nyttiga länkar

  Madrid Atocha tågstation