Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  CAIRNS

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Cairns - Auto Europe

  Staden Cairns i delstaten Queensland i Australien är ett mycket populärt resmål för resenärer runt om i världen och även en mycket bra utgångspunkt för dig som är sugen en på en roadtrip runt landet. Med en hyrbil kan du verkligen uppleva mycket men om du istället väljer att hyra husbil i Cairns öppnar sig helt plötsligt en mängd nya möjligheter. Få en oförglömlig vistelse med familj eller vänner och planera efter dina önskemål och behov. På Auto Europe erbjuder vi inte bara biluthyrning till förmånliga priser utan kan även erbjuda dig ett brett utbud av husbilar till attraktiva priser. Boka på vår hemsida eller ring våra husbilsexperter per telefon och få hjälp med husbil till din resa.

  Campingplatser i och runt Cairns

  Här har vi samlat några exempel på campingplatser i regionen för att underlätta din planering. I listan nedan hittar du alternativ i och runt Cairns såväl som faciliteter på vägen mot Brisbane och Sydney.

  Cairns Holiday Park Cairns Holiday Park ligger belägen bara 3 km från centrum. Ställplatserna har gott om utrymme och el är garanterad. Även WLAN kan användas gratis. Övriga faciliteter på anläggningen inkluderar pool, läger-kök och tvättstuga. Flygplatsen och den botaniska trädgården kan lätt nås härifrån - ett perfekt val för dig som vill göra utflykter in till stadskärnan.
  Palm Cove Holiday Park Denna campinganläggning hittar du 30 km norr om Cairns och ligger belägen i närheten av en strand. Även här är det gott om utrymme på ställplatserna och du kan njuta av kostnadsfria förmåner som wifi, tvättstuga, elektriska grillar och läger-kök. Strömförsörjning finns tillgängligt. Dess idealiska läge gör att aktiviteter som kajakpaddling, snorkling, fiske och avkoppling på stranden är möjligt.
  Bramston Beach Campground Mysig camping precis vid stranden som erbjuder sina gäster en idyllisk campingplats med elförsörjning. Sanitära inrättningar såväl som tvättstuga och grillplats finns tillgängliga. För att nå campingen ska du ta köra över Bruce Highway och A1 mot söder i cirka 1 timme.
  BIG4 Townsville Woodlands Holiday Park Fyra timmars resa från Cairns och en bit på vägen mot Brisbane hittar du denna campingplats. Campingen erbjuder gräsbevuxna, skuggade platser med alla nödvändiga funktioner. Särskilt barn kommer att trivas bra här med campingens egna vattenpark och lekplats att utforska. Du hittar även en jätte-schackbräda och en minigolfbana.
  Discovery Parks - Rockhampton Väl på Discovery Parks camping kan du nå Brisbane på cirka 7 timmar. Ställplatserna är utrustade med vattenkran, elanslutning och eget avlopp/dränering. För dig som reser med familjen finns faciliteter som tennisbana, gym, pool och ett hobbyrum för barnen att nyttja. I närheten av parken befinner sig även Koorana Crocodile Park och Mount Archer nationalpark.

  Tillgängliga husbilar i Cairns

  Nedan ser du 4 stycken exempel på tillgängliga husbilsmodeller som kan hyras i Cairns. Om ni bara är 2 stycken personer som reser erbjuder modellen Aquila RV gott om utrymme och komfort med en dubbelsäng, kök, dusch och toalett på 7 kvadratmeter. Dubbelt så många många personer får plats i den nästan 5 meter långa modellen Endeavour Camper som har sovplatser för 4 personer uppdelade på 2 stycken dubbelsängar. Med Overlander tar du dig även lätt fram på icke-asfalterade vägar. Upp till 5 personer får plats att sova tack vare tak-tältet som har en dubbelsäng och 3 stycken enkelsängar. Kök finns även och fordonet är 5 meter långt. Ännu mer utrymme hittar du på Hercules RV. Upp tills 6 personer kan resa tillsammans i denna husbil. Sovplatserna är fördelade på 3 stycken dubbelsängar och erbjuder gott om utrymme. Även om fordonet är 7,7 meter långt, gör backkameran att husbilen lätt kan manövreras. Toalett, dusch, kök gör resan ännu mer bekväm.

  Aquila RV Endeavour Camper

  Aquila

  Sovplatser: 2
  Kategori: Campervan
  Längd: 7.1 Meter
  Växel: Automatisk
  Drivmedel: Diesel

  Endeavor

  Sovplatser: 4
  Kategori: Hi Top
  Längd: 4.9 Meter
  Växel: Automatisk
  Drivmedel: Bensin
  Overlander Hercules RV

  Overland

  Sovplatser: 4
  Kategori: Tak tält
  Längd: 5.0 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Hercules

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 7.7 Meter
  Växel: Automatisk
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Cairns

  Cairns ligger i den norra delstaten Queensland och här bor mer än 147.000 människor. Eftersom staden och dess omkringliggande område erbjuder en mängd intressanta sevärdheter är Cairns ofta en av de främsta målen på kontinenten för turister. Till exempel kan du nå det unika Stora Barriärrevet på 30 min härifrån med båt. Ett dyk ner i djupet och du kommer att få uppleva ett av världens största korallrev i all sin prakt. När du bytt vågorna och havet mot fast land igen lockar Daintree nationalpark i nord-västra delen av staden. Här får du en god inblick in i den australiensiska regnskogen och dess flora och fauna. I närheten hittar du även den botaniska trädgården Flecker och flera sandstränder där du kan njuta av Australiens natur utan att ens behöva lämna staden.

  Runt om Cairns finns även intressanta byggnader, monument och andra höjdpunkter som inte får missas. En av dessa är St.Monicas katedral med vackert målade glasfönster som avbildar skapelseberättelsen. På Cairns Regional Gallery kan du även passa på att utforska utställningar av lokala, nationella och internationella konstnärer. Traditionell konst skapad av Aboriginer, Australiens urinvånare finns utställda på på galleriet Doongal Aborginal Art. Om du vill veta ännu mer om urbefolkningen ska du bege dig till Tjapukai Aboriginal Cultural Park som visar upp traditionella danser, teater och många andra evenemang. Staden lever också verkligen upp tack vare sina regelbundna events och evenemang. En av de mest populära är Cairns Amateurs Racing Carnival, ett fyra dagars evenemang på temat hästkapplöpning som hållits i 58 år.

  Men det är först när du lämnar staden och beger dig ut på vägarna som den riktiga resan börjar. Börja med att hyra husbil i Cairns och bege dig sedan länga Australiens östkust mot Brisbane och Sydney eller nordväst mot Darwin. Under din roadtrip får du tid att verkligen njuta av landets unika landskap till fullo! Viktigt att tänka på dock är att avstånden i landet Down under är stora och väljer du vägen mot Sydney tar dig resan nästan 26 timmar. Tur då för dig att du närsomhelst kan ta en paus eller övernatta längs vägen med din husbil.