Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Vackra turistvägar i Sverige

  För de allra flesta är vägen en transportsträcka till det efterlängtade målet - för andra är vägen själva målet. I Sverige finns många vackra turistvägar som sträcker sig utmed kuster, slingrar sig i berg och dalar och löper genom idylliska samhällen. Här kommer lite tips på vackra vägar i Sverige.Svenska turistvägarI Sverige kan du hålla utkik efter vägmärket med en vit blomma på brun bakgrund. Dessa skyltar indikerar nämligen turistvägar. I vårt avlånga land finns det 18 vägar med dessa markeringar. Transportstyrelsen släpper nu kontrollen över skyltningen och fler vägar spås nu bli märkta med denna skylt.En turistväg ska vara ett alternativ till den vanliga vägen, men det tidigare kravet att vägen skulle binda samman flera sevärda platser tas nu bort.Auto Europe har valt ut 5 vackra vägar i Sverige:Tällberg, DalarnaIstället för att ta väg 70 mellan Leksand och Rättvik åker du istället på den bildsköna vägen via Tällberg. Med den vackra Siljanbygden som ständig följeslagare kan du njuta av ett riktigt ursvenskt landskap. Med röda och bruna timmerstugor, gärdsgårdaroch en klarblå Siljan bjuder på många härliga stopp. Starta i Leksand och kör norrut utmed Tällbergsvägen. Kör så långt du vill - det är enkelt att ansluta till väg 70 för vidare färd norrut.

  Kustvägen, BohuslänOm du kör E6:an söderut från Tanumshede kan du istället välja kustvägen som går genom Grebbestad, Fjällbacka och Hunnebostrand mm. Börja med ett besök vid hällristningarna i Tanumshede och gör ett par stopp i de små, idylliska västkuststäderna.Glasriket, SmålandKör mellan de små samhällena Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge. I detta område har det blåsts glas sedan 1742. Glasbruk som Kosta och Orrefors är självfallet de största. Men det finns även 12 andra glasbruk i området. Småland är fullt av små härliga badsjöar och idyllen är aldrig långt borta.

  Södra Höga Kusten, VästernorrlandKör utmed Höga Kusten och upplev en dramatisk kuststräcka, skapad av landhöjningen här. Kör av E4:an mot Nordingrå och besök platser som Mannaminne, Villa Fraxinus och Rotsidan. På Höga Kusten finns mängder med vackra platser att besöka!Linnéleden, KronobergIstället för att köra på väg 23 mellan Älmhult och Mölleryd kan du ta Linnéleden, eller väg 600 som den egentligen heter. Sträckan är bara 2 mil men ta dig tid att göra många stopp. Med sjön Möckeln till höger tar du dig långsamt norrut via Diö och Liatorp. Besök Carl Von Linnés födelseplats - kulturreservatet Linnés Råshult.

  Hyr bil i Sverige och upptäck vårt vackra hemland!

  Bloggsökning


  Kategorier