Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Vackra sjöar i Europa

  I Europa finns många vackra sjöar. Här kommer lite intressant information om tre av dessa.

  Comosjön i Italien

  Comosjön ligger i norra Italien i distriktet Lombardiet. Sjön har formen av ett uppochnervänt Y och i ena hörnet ligger staden Como. Om du vill bila runt sjön kan du hämta upp en hyrbil i Milano, som ligger ett par mil söder om staden Como. Sjön ligger precis invid alperna och är med sitt dramatiska uttryck en riktig pärla. Utmed sjön trängs små byar med sina karakteristiska, italienska hus, gränder och torg. Det finns gott om bra boende i olika prisklasser och Comosjön är också en populär tillflyktsort för kändisar - George Clooney, Madonna, Gianni Versace och Sylvester Stallone har alla hus här.Passa på att kombinera bad och kulinariska upplevelser under en resa till Comosjön med hyrbil!

  Bledsjön i Slovenien

  Ca. 5,5 mil från Sloveniens huvudstad Ljubljana ligger Bledsjön. Sjön ligger i norra delen av landet, vid de slovenska alperna och är ca. 2 km lång och 1 km bred.I norr ligger ett medeltida slott och mitt i sjön finns Bledön, där bland annat en kyrka från 1400-talet kan beskådas. Med en sk. pletna-båt kan du ta dig till ön eller se dig om på sjön. Annars kan du hyra en roddbåt. Njut av en härlig semester vid Bledsjön med en hyrbil från Auto Europe.

  Königsee, Tyskland

  Den lilla alpsjön Königsee ligger i södra Tyskland, alldeles vid gränsen till Österrike. Sjön omges av nationalparken Berchtesgaden och är med sitt stilla vatten en riktig oas. Königsee är 7 km lång och 1 km bred (på bredaste stället). På sjön går det eldrivna båtar som är tysta och som inte smutsar ner vattnet. Mitt under turen tar föraren fram en trumpet och spelar en liten melodi. Tonerna ekar långt mellan bergväggarna och blir en mäktig kontrast till det annars rådande lugnet.Königsee når du enklast om du hämtar en hyrbil i Salzburg eller i München. Guida dig fram till Schönau am Königsee, så hittar du rätt.Trevlig resa!

  Bloggsökning


  Kategorier