Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Underliga och underbara Japan

  Dyk ner i de fascinerande intrycken som bara Japan kan erbjuda och upplev en aldrig sinande ström av spännande kultur, arkitektur, konstigheter och oväntade inslag!

  Djurfiken och katt-öarna

  Ett perfekt alternativ för den som saknar både pojkvän och dejt på alla hjärtans dag - men som inte tänker finna dig att stanna hemma bara för den sakens skull - är att gå på katt-café. I Japan finns flertalet caféer där du kan du avnjuta en kopp kaffe samtidigt som du leker och kelar med caféets husdjur. Katter är det perfekta fikasällskapet, gulliga, förlåtande och bryr sig inte om du inte duschat på ett tag eller dyker upp i mjukisar. Allergisk mot katter? Ingen fara, det finns även caféer för dig som hellre kelar med fåglar, ormar, reptiler eller getter!Vill du ta det ett steg längre? Inga problem! Katt-ön, Tashirojima är en liten ö längs med landets kust nordöstra kust, vars befolkning nästan uteslutande består av vänliga, fritt strövande katter. Katterna är helt fria och för röra sig över hela ön och föröka sig. Detta är en populär turistattraktion och om man matar katterna under sitt besök så ryktas det om att man får man både god hälsa och god lycka! Befinner ni er lite mer söderut kan ni istället besöka kanin-ön, Okunoshima med samma koncept - en hel ö fylld av tama, söta kaniner. Förbered dig på världens gulligaste, fluffigaste svärmattack om du börjar mata dom!

  Automaterna

  Även om varuautomater och godisautomater finns överallt i världen finns det inget land som har fulländat maskinens möjligheter till perfektion som Japan. Du kommer se dessa automater överallt - det finns totalt cirka 5,5 miljoner på ön, varav en finns på toppen av Fuji - och inskränker sig inte till att endast erbjuda snacks, choklad och dryck. Konserverat bröd, sushi, skivad frukt, ägg, nudlar, serietidningar, begagnade mobiltelefoner, leksaker, fiskedrag och paraplyer är bara en bråkdel av utbudet som du kan välja på.

  Det japanska köket

  Fantasin spinner loss ordentligt när det kommer till det japanska köket. Här kan du låta dina sinnen uppfyllas av några av de mest utsökta och färskaste fiskrätterna i världen, men också några av de märkligaste. Rå kycklingsushi, rått hästkött, giftig blåsfisk, vanlig bläckfisk, ål, saltad glass, jästa sojabönor och svarta hamburgare är bara några av de rätter du kan pröva på. Även godiset bör du inspektera en gång till innan du prövar. Bara en till synes vanlig KitKat kan smaka allt från choklad till sojabönor, wasabi, sötpotatis, chili, grönt te, cheesecake och pumpapuddning. En annan tradition som kan tyckas märklig för oss är att man går till KFC över jul. Du måste boka bord flera månader i förväg och köerna ringlar ut på gatan på juldagen. Detta beror på en briljant reklamkampanj som genomfördes på 70-talet, som övertygade en hel ö om att friterad kyckling är det bästa att äta på juldagen!I hjärtat av Shinjuku, Tokyo kan du besöka den världskända robotrestaurangen. Denna sensoriska överbelastning i neon inkluderar förutom maten och känslan av att du är med i den tecknade Transformers-serien från 80-talet, en show med dansare, laserstrålar, robotstrider, arkadmusik (och för en utomstående) en del andra smått galna inslag. Samtidigt, vart annars kan man uppleva någonting så annorlunda utom i Japan?

  Hyrbil i Japan med Auto Europe

  Vi har givetvis bara skrapat på toppen av detta isberg av intryck. Faktum är att vi inte ens har nämnt Japans fantastiska historiska kultur, storslagna tempel och unika natur fören nu. Låt oss hjälpa dig att se mer på din resa. Vi erbjuder ett stort utbud av hyrbilar i olika storlekar för alla typer av semestrar och resegrupper, oavsett om du vill köra runt inne i storstäder som Tokyo och Osaka eller ta dig ut på landsvägarna för att komma ut till den pittoreska landsbygden. Tillgängliga bilar, bolag och priser hittar du som vanligt på vår hemsida eller så ringer du +46 10 888 66 52 om du vill komma i kontakt med oss!
  Fler restips: 3 anledningar och 5 tips att besöka Island, Upptäck Mallorca med hyrbil eller hyr en husbil i södra Afrika

  Bloggsökning


  Kategorier