Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Sveriges bästa vägkrogar längs E4:an

  Svenska vägkrogar brukar ofta förknippas med husmanskost gjord på halvfabrikat, snabbmatställen eller mindre välsmakande rätter på hak längs vägen. Men numera erbjuder E4:an och de andra stora Europavägarna ett spännande utbud av vällagade höjdare både korta avstickare från vägen men även på mer centrala platser. Vi listar därför våra topp-favoriter när det kommer till Sveriges bästa vägkrogar längs Europaväg 4 där du kan förvänta dig bra restaurangupplevelser. Ibland kan de ligga en liten omväg bort, men alla inom behändigt avstånd från de större trafiklederna och de är alla mödan värd. De må även vara något dyrare än exempelvis McDonalds men ger dig ofta även en skön avstickare med sevärdheter, vacker natur eller något annat trevlig så att du inte bara får njuta av en god bit mat utan även får en minnesvärd upplevelse.

  Sveriges bästa vägkrogar - Avstickare längs vägen

  Toftaholms Herrgård, Värnamo - Belägen i Vittaryd utanför Värnamo, bjuder den eleganta herrgården från 1800-talet på lunch alla dagar i veckan gjord på närproducerade råvaror och även afternoon tea. På söndagar kan du passa på och njuta av den klassiska söndagslunchen som består av en 3-rätters middag i stillsam och vacker naturmiljö vid sjön Vidöstern.

  Hooks Herrgård, Hok, Jönköping - Ett par mil söder om Jönköping hittar du Hooks Hergård som erbjuder god mat och dryck i vacker småländsk skogsmiljö. Herrgården har anor från 1300-talet och har även ett spa för den som vill passa på och koppla av lite extra under bilresans färd. Maten som serveras är husmanskost med en tvist och lunch serveras alla vardagar.

  Matlust Restaurant Valvet, Gränna - Restaurangen som tidigare även huserade en butik, har på grund utav platsutrymme flyttat till Grenna Hotell men erbjuder fortfarande smakrik mat i härlig atmosfär i mysiga staden Gränna. Du hittar enklare lounge-rätter som räkmacka och toast på surdeg med olika toppings såväl som ett växlande utbud av lunchrätter med allt ifrån isterband till BBQ burgare. Restaurangen erbjuder även veganska alternativ.

  Extra tips! För den som vill passa på att ta en kaffe i solen är Hallska Gårdens Café och Butik det optimala valet. Bara ett stenkast bort från Grenna Hotel, kan du njuta av kaffe och kaka på den mysiga innergården. Passa även på att ta en titt i butiken.

  Tullgarns Värdshus & Orangeri, Vagnhärad - Värdhusets som även har ett stallkafé och ett orangeri, ligger belägen i en vacker havsvik cirka 30 km söder om Södertälje i Vagnhärad och kan inte bara skryta med kungligt slott utan även en mycket vacker park med slingrande stigar och grönskande lövverk. Värdhuset serverar lunch-buffé, kaffe och bakverk samt a la carte och har även ett mysigt Bed & Breakfast som är öppet året runt för den som vill stanna en natt eller två för att insupa omgivningen.

  Odinsborg Café & Restaurang, Gamla Uppsala - I Gamla Uppsala, intill de berömda Kungshögarna hittar du Odinsborg och dess historiska miljö. Här serveras husmanskost men du kan även vara viking för en kväll och ta del av en äkta vikingamiddag inklusive tidenlig klädsel och mjöd.

  Axmarbrygga Havskrog, Axmar - På gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland hittar du den fantastiska havskrogen Axmarbrygga. Belägen vid ett naturreservat med orörd skärgård och rikt naturliv får du inte bara njuta av prisbelönt mat från havets skafferier utan även ett enastående vackert Sverige.

  Restaurang Lörudden, Njurunda - På Lörudden serveras havets alla smaker i fantastisk kustmiljö. Löran som är ett av få levande fiskelägen erbjuder inte bara fantastiska råvaror direkt från havet utan även en unik upplevelse i form av att besökare kan se fiskarnas arbete på kajen, något som verkligen förhöjer din smakupplevelse på restaurangen.

  Sågverket, Utansjö - Belägen med utsikt över Hemsön, erbjuder Sågverket, som också ligger belägen i Rös före detta sågverk både mat och boende i stillsam och lugn miljö. Här serveras gröna luncher med fokus på ekologiskt och närodlat både i matsalen inomhus såväl som ute i trädgården och på verandan.

  Gårdsbutiken i Nordingrå, Nordingrå - I hjärtat av Höga Kusten, en 20 min avstickare från E4:an hittar du Gårdsbutiken i Nordingrå som, precis som namnet antyder, är en gårdsbutik med restaurang och café. Butiken som producerar och säljer sina egna delikatesser, har funnits sedan 1988och använder sig av lokalt producerade råvaror till restaurangen och caféet.

  Sveriges bästa vägkrogar - Centrala avstickare

  Nedan har vi även listat ett par favoriter inne i större städer längs E4:an som kanske inte traditionellt kan kategoriseras som rena “vägkrogar” eftersom de inte ligger utmed vägen i sann mening. För den som inte har något emot att göra avstickare in till de centrala delarna för ett smaskig matstopp, är verkligen följande ställen att rekommendera.

  Sillen & Makrillen, Helsingborg - vacker havsutsikt och smakrika rätter från havet.

  Gästgivargården, Värnamo - Mysig miljö och vällagad husman i centrala Värnamo.

  Extra tips! Ett stenkast bort ligger Apladalens Kaffestuga i Apladalen natur- och hembygdspark. Ett måste om du vill ta en fika i en mysig gammaldags kaffestuga.

  Tegel, Jönköping - Rustik mat från hela världen i häftig, urban miljö i ett gammal maskinhus.

  Restaurang Båten, Umeå - En unik och avkopplande sommarrestaurang vid Umeälven med utländska smaker.

  Extra tips! För den som befinner sig i närheten av Umeå en torsdag runt lunchtid är Restaurang Sävargården och dess torsdagslunch ett måste för lite extra guldkant på vardagen.

  Hemmagastronomi Matbar, Luleå - Här finns något för alla. Burgare och bärs, afternoon tea eller en vällagad husmans-lunch på färska råvaror.

  Bloggsökning


  Kategorier