Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Solo-resetips för dig som reser ensam

  Att resa ensam kan ofta vara en skrämmande upplevelse för både män och kvinnor - speciellt om man ska resa långt bort från hemmets trygga vrår och utanför Europa. Erfarenheten behöver dock inte bli negativ - speciellt om du följer några grundläggande resetips. Enligt en ny undersökning som vi på Auto Europe genomfört om semestervanor, spenderar vi i genomsnitt 26.2 dagar på semester om året med ett genomsnitt på 3835 km i luften. Även om säkerhet alltid är en av huvudprioriteringarna under en resa är det viktigt att inte glömma de andra faktorerna som kan berika resan också.

  Solo-resetips 1 - Tänk på säkerheten

  De viktigaste på vår lista är därför såklart säkerhet! För många som reser ensamma, både män och kvinnor, är detta det de oroar sig för mest medan de är utomlands. Ofta är detta bara en fråga om perspektiv, men i vissa fall kan vissa länder och städer såklart vara mindre säkra än andra. För en intet ont anande turist kan detta ibland leda till att man faller offer för lokala bedrägerier.För att din resa ska bli så säker som möjligt är det bra att tänka på följande: Var försiktig i större storstäder, särskilt på nätterna och inom de större turistområdena. Läs på om lokala bedrägerier på olika rese-forum innan du beger dig till resmålet och försök att hålla dig så omärkt som möjligt. Detta genom att klä dig lämpligt och ha lite eller inga värdesaker som smycken och klockor på dig. Håll dig i närheten av ditt boende på nätterna och om du befinner dig på nattklubbar ska du alltid hålla ett öga på dina drinkar.

  Solo-resetips 2 - Anpassa dig till din omgivning

  Det är sant att vissa individer har lättare att anpassa sig till den lokala omgivningen och smälter in utan problem. Medan man på andra redan vid första anblick kan se att de är turister. Att anpassa sig till omgivningen handlar dock om mer än att bara smälta in i massan. För att på riktigt kunna njuta av ditt värdland, försök att leva i samma takt som lokalborna. Om livet där är lugnare än hemma, försök helt enkelt vara tålmodig och stress inte utan njut av upplevelsen.Att vara kulturellt medveten om saker man bör och inte bör göra är även det bra. Några kulturer tycker inte om att du visar fotsulan, andra har en helt annan inställning till leenden. Att bara vara medveten om lokala seder och bruk kan spara många ensamresenärer mycket huvudvärk. Det är även mycket bra att i förhand veta om hur mycket och när man ska ge dricks. Då misstag eller fel kan leda till missnöjd lokalbefolkning.Det är även viktigt att kunna sägas nej, Som turist får du ofta erbjudanden om olika saker som folk vill sälja dig. Ofta kan försäljare vara ganska ihållande men ofta är ett bestämt nej allt som behövs för att du ska kunna ta dig vidare.

  Solo-resetips 3 - Missa inte själva upplevelsen

  Många av oss gillar att packa en bok att läsa på semestern eller har mer paddor och telefoner för att underhålla oss - baserat på våra undersökningsresultat, läser vi cirka 2,8 böcker medan vi är utomlands. Det är dock viktigt att leva i nuet och verkligen ta in allt som ditt värdland har att erbjuda. Gå till det lokala kaféet, slå dig ner och kanske småprata lite med lokalborna. Bo på hotell eller på boenden som erbjuder allmänna områden som uppmuntrar gäster att prata med varandra. Ibland erbjuder de även gemensamma utflykter eller middagar där du kan lära känna nya människor ännu närmre.

  Solo-resetips 4 - ät som lokalborna

  Försök att äta där lokalborna äter. Inte bara är detta billigare men du kommer även att upptäcka nya smaker och lukter. Lokala matstånd är även de ett bra och billigt sätt att få smak mer lokala, autentiska smaker än på turisthaken. Den lokal marknaden är ofta mindre städer och byars hjärta och du hittar ofta lokalt producerade råvaror och produkter till plånboksvänliga priser.

  Solo-resetips 5 - Lär dig några lokala ord och fraser

  Det är alltid viktigt att lära sig några ord eller fraser för att kunna kommunicera med din omvärld när du befinner dig på resande fot. Inte bara är det bra från ett säkerhetsperspektiv utan det visar även på respekt och artighet. Försök fokusera på användbara fraser som:Var ligger sjukhuset/polisstationen/turistinformationen/banken?Hur tar jag mig till...?All dessa kommer att komma väl till hands. Speciellt eftersom vi i snitt måste fråga om vägen när vi tappat bort oss ungefär 2,8 gånger under en 2-veckors semester.Vad tycker du är viktigt att tänka på när du reser ensam i ett främmande land?

  Bloggsökning


  Kategorier