Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  De bästa läsplatserna (och matchande boktips)

  För många är semester synonymt med avkoppling och att koppla av genom att läsa en bok eller två. Faktiskt så läser vi svenskar ungefär 2,8 böcker under en 14-dagar lång semester enligt en undersökning som vi på Auto Europe nyligen genomfört. Vi läser nästan mest av alla européer. Vi tipsar därför om de bästa läsplatserna och ger även ett matchande boktips som inspiration.Att läsa är en avkopplande aktivitet som kan hjälpa oss att slappna av och smälta alla intryck när vi besöker nya spännande städer, byter tidszoner och promenerar runt och upptäcker nya saker. Det finns heller ingen bättre tidpunkt än semestern att börja bocka av de där böcker på läslistan som du velat läsa så länge. Tack vare dagens teknologi behöver vi inte heller släpa med oss hela biblioteket i resväskan och släpa runt på tunga böcker. Istället kan vi enkelt ladda ner e-böcker på plattor och telefoner eller till och med lyssna på ljud-böcker.Vare sig du föredrar papper-eller elektronisk-utgåva, att hitta den perfekta läsplatsen kan ibland kanske vara knepigt under resans gång. Vi har därför samlat ett par tips på platser åt dig.

  I solstolen

  Perfekta avkopplingsområden, ofta vid poolen eller stranden som erbjuder en idealisk plats för att läsa ikapp nästa kapitel av din bok. Se bara till att hugga en stol i tid innan det blir fyllt. Dessa områden kan i vissa fall vara något högljudda med hög musik och lekande barn så allra mest avkoppling får du med en ljudbok. Vår bok rekommendation: The Beach av Alex Garland. Historien handlar om en ung backpackers sökande efter den perfekta stranden i Thailand, orörd av turistmassorna.

  På en parkbänk

  För dig som gillar att befinna dig i friska luften, läsandes under trädens svalkande skuggor är en park en av de bästa läsplatserna. Om du har tur finns där även små stånd som säljer glass och något att dricka. Kanske möter du en trevlig främling med en fascinerande livshistoria precis som i filmen Forrest Gump som baserats på boken med samma namn av Winston Groom. Bokens protagonist berättar historier om sitt liv, Vietnamkriget, sina studieår och romantiska ansträngningar.

  På planet/tåget eller passagerarsätet

  Den kanske vanligaste platsen att läsa är i ett säte på plan/tåg/buss/bil under resans gång. Boknördar kan sätta sig bekvämt tillrätta och i en nafs är den 2 timmar långa resan över. Ett annat alternativ är såklart väntområden. Ofta inte de mest bekväma men du får i alla fall tiden att gå. Flertalet bra berättelser var även inspirerade från sådana ställen. Till exempel rekommenderar vi Night Train to Lisbon av Pascal Mercier, The Terminal Man av Alfred Mehran och The Girl on the Train, av Paula Hawkins. All vilka i sin tur även inspirerat högkvalitativa filmer.

  I ditt fordon

  Nu menar vi förstås inte medan du kör utan parkerad på en stillsam kulle med vacker utsikt över landsbygden till exempel. Så stäng av motorn och lägg i handbromsen för att sedan bege dig in litteraturens förtrollande värld. Vårt matchande boktips är Jon Krakauers Into the wild som är en internationell bästsäljande roman som handlar om en ung kille från överklassen som bestämmer sig för att avsäga sig alla sina materiella tillgångar och vandra till Alaska.

  Framför en brasa

  Nästa tips är en av de bästa läsplatserna på vintern, speciellt när det snöar utanför fönstret. Kombinationen av en varm dryck, en värmande filt och en trevligt sprakande brasa kommer till och med få personer som vanligtvis inte gillar att läsa, att vilka krypa upp under filten för en spännande historia. En sån mysig miljö är den perfekta platsen för att samla barnen för lite högläsning ur C.S. Lewis spännande och magiska värld Narnia.

  På caféet

  En annan stillsam och mysig plats på listan med de bästa läsplatserna är såklart ett café. Det finns något charmigt med att läsa i solskenet med en god bok och kaffe i handen. Klassiska böcker som The Sun Also Rises av Ernest Hemingway berättar bland annat om de parisiska caféet La Rotonde, som var den föredragna mötesplatsen för andra inflytelserika intellektuella, såsom Gertrude Stein, F. Scott Fitzgerald och T.S. Eliot.

  På biblioteket

  För dig som älskar att läsa och älskar böcker finns det inte en bättre plats än denna. Speciellt om din destination har ett berömt bibliotek. Att titta igenom de lokala samlingarna och att vara omringad av extravagant arkitektur är tillräckligt för att inspirera oss alla. The Invisible Library av Genevieve Cogman, eller The Endless Story av Michael Ende är båda klassiska romaner som är som gjorda för att läsas på ett gammalt bibliotek. Allra bäst gör de sig såklart om du kan hitta de i originalutgåva.

  På toaletten

  Kanske den mest okonventionella platsen av alla läsplatserna på listan. Men den garanterar i alla fall några minuters lugn och ro. Vårt bästa boktips för dasset är den spännande serien Game of Thrones och den första boken A Song of Fire and Ice. Fantasy-serien av R.R.Martin är en otrolig historia om maktkampen mellan de sju kungarikena och det framstående hotet från Night’s King.Vi hoppas med denna lista att vi kunnat inspirera dig att hitta en ny favorit bland läsplatserna och kanske en ny spännande bok att hugga tänderna i. Hur många böcker läser du i genomsnitt på semestern? Kommentera gärna här under och glöm inte att dela mer av era bästa platser att läsa.

  Bloggsökning


  Kategorier