Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Reserestriktioner - vad gäller när du vill köra till andra länder med din hyrbil

  Såhär inför stundande semestertider är det många som planerar att hyra bil till resan och som har funderingar på vad exakt som gäller när du hyr bil i ett land men vill köra in i ett annat. Går det ens? Tillkommer avgifter? Och vad är generellt bra att tänka på när du ska hyra bil och vill köra till andra länder. Inga fara, i detta blogginlägg reder vi ut exakt vilka reserestriktioner som gäller när du ska hyra bil.Vilka reserestriktioner som gäller är varierande från leverantör till leverantör och beror på land/område och vilken fordonskategori du valt. Vissa leverantörer tillåter inte att man kör det hyrda fordonet utanför hyreslandet medan andra tillåter resa till specifika länder. Eventuellt kan uthyraren även ta ut extra avgift för resa utanför uthyrningslandet.Generellt brukar resa till västeuropeiska länder inte vara något problem (avgiftsfritt eller mot avgift) men resan ska alltid dokumenteras innan upphämtning. Vid resa till östeuropeiska länder och inresa till forna östblocksländer brukar ofta många restriktioner föreligga och om resa tillåts är detta ofta mot en avgift som betalas på plats till leverantören. Du som bokar hyrbil genom vår hemsida hittar enkelt uppgifter om reserestriktioner och eventuella avgifter under “Prisdetaljer” på det valda fordonet.

  Klicka därefter på fliken “Pris med baspaket/ Pris med återbetalning av självrisken etc, beroende på vilket skydd du valt och scrolla sedan ner till “Generella bestämmelser”. Under denna kategori hittar du information om resa till andra länder är tillåten och om avgift tillkommer. Det allra viktigaste när du hyr bil och vill köra utanför hyreslandet är att du meddelar detta till oss på Auto Europe i god tid. Detta oavsett om resa tillåts mot avgift eller inte. Detta för att den lokala uthyraren kanske måste förbereda papper som du ska visa upp vid gränskorsningen.För att meddela detta till oss har du två alternativ. Genom vår bokningsmotor när du genomför din bokning eller att du ringer oss på vårt gratisnummer eller kontaktar oss per e-post.Du som väljer att informera oss om resa till annat land via bokningsmotorn gör detta enkelt och bekvämt innan du genomför betalning av bokningen, i steg 3, när du fyller i dina uppgifter. Under “Kontaktinformation” ser du en liten box med texten “Ja, jag kommer korsa landsgränser med min hyrbil”. Fyll i denna och lista de länder du tänkt att besöka. Observera att du först bör kontrollera om resa överhuvudtaget är tillåten. Det vore ju snöpligt om det inte tillåts eller hur? Därefter vidarebefordrar vi denna info till den aktuella leverantören i fråga och du behöver inte tänka på något mer.Om du väljer att ringa oss eller skicka e-post kommer våra kunniga reservationsagenter att lägga till information i din bokning åt dig och kan även direkt meddela om avgift tillkommer.

  Vad händer om jag väljer att ignorera rådande reserestriktioner och korsar en gränsövergång?

  Att strunta i eller ignorera uthyrarens regler gällande resa till andra länder kan bli en dyr fråga. Inte bara för att du ofta måste betala en dyr och onödig straffavgift på några hundra euro utan även för att din försäkring slutar att vara giltigt. Det betyder att vid eventuell olycka eller stöld är du själv ansvarig för uppkomna skador eller utgifter.

  Jag ska hyra husbil - Vilka reserestriktioner föreligger?

  Igen så beror detta på uthyraren och destinationen. Som exempel är ofta resa till Östeuropa, Kanada, Södra Kalifornien och Mexiko inte tillåtna eller begränsade med olika reserestriktioner. Här igen måste du meddela oss i förväg om du tänkt resa utanför hyreslandet och vi kan då kontrollera vilka regler som gäller.

  Reserestriktioner vid envägshyra

  En envägshyra är en hyra som upphämtas på en plats för att återlämnas på en annan och kan vara en inrikes eller utrikes. Du som tänkt hyra bil på en upphämtningsplats för att sedan lämna tillbaka bilen på en annan kan läsa mer om vad som gäller och om reserestriktioner föreligger i vår guide.

  Bloggsökning


  Kategorier