Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Envägshyra med Auto Europe

  Har du någonsin velat hämta upp en hyrbil från en plats och lämna den på en annan plats? Ibland passar det inte att lämna tillbaka hyrbilen på samma station som där man hämtade den. Detta är möjligt och kallas för envägshyra. Det betyder att du kan flyga till en flygplats i London, hämta upp din hyrbil, köra till Liverpool och lämna den där, innan du flyger hem. Envägshyror är inte bara möjliga från flygplats till flygplats utan fungerar även med andra stationer.Auto Europe erbjuder inte bara envägshyra inom ett land (nationell envägshyra), utan även mellan två länder inom Europa (internationell envägshyra). Envägshyror innebär ofta att man betalar en envägsavgift - vilket kan vara mycket värt för värdet av resan!I vår bokningsmaskin som du hittar på vänstra sidan av vår hemsida väljer du land och stad där du vill hämta upp bilen. För att göra en envägshyra klickar du i rutan 'Återlämna på annan station?'. Välj land och stad där du vill lämna tillbaka bilen och klicka sedan på sök för att få fram tillgängliga bilar och priser som tillåter återlämning på annan station.

  Att förstå envägsavgifter

  När du letar efter en hyrbil i vår bokningsmaskin och vill göra en envägshyra kommer alltid ett meddelande upp om möjliga begränsningar och avgifter som är relaterade till envägshyror. En avgift är normalt obligatorisk när man hämtar upp från en plats och lämnar på en annan. Avgiften ges av hyrbilsföretaget. Auto Europe kommer också informera om avgiften på vouchern.Beroende på uthyraren, visas envägsavgiften under bokningsprocessen under det totala priset. Om du vill fortsätta boka betalar du antingen hyrbilspriset plus envägsavgiften till Auto Europe, alternativt betalar du hyrbilspriset till Auto Europe och envägsavgiften direkt till uthyraren vid hämtning. Om avgiften känns för hög kan du alltid avboka med full återbetalning 48 timmar innan upphämtningstid.

  Nationella envägshyror

  Det är oftast tillåtet att hyra bil mellan två städer i samma land, om båda stationerna befinner sig på fastlandet eller på en och samma ö. Ibland behöver man betala en envägsavgift ibland inte. Detta kommer att visas direkt efter det totala priset under bokningsprocessen. Auto Europe skickar även vouchern med detta belopp på. Om något inte stämmer eller om du vill ändra bokningen, kontakta oss 48 timmar i förväg och en fullständig återbetalning kommer att utfärdas. Du kan inte byta återlämningsplats utan att först meddela Auto Europe. Om du gör det kan en straffavgift tillkomma.Internationella envägshyrorEnvägshyror mellan olika länder (sk. internationell envägshyra) är oftast tillåtna men medför nästan alltid avgifter, som kan vara höga. Detta eftersom det hyrda fordonet måste transporteras tillbaka till rätt land igen, där det är registrerat. Avgiften, beroende på biluthyrningsleverantören, visas under bokningsprocessen under det totala priset. Du kommer också, som vanligt att få en voucher från Auto Europe med detta avgiftsbelopp på. Om du inte är nöjd med beloppet, kan du avboka din bokning, 48 timmar i förväg för full återbetalning.Övriga frågor? Ring oss på +46 10 888 66 52 eller skicka e-post!

  Bloggsökning


  Kategorier