Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  8 mysiga julmarknader i Sverige

  Finns det något mysigare och härligare i juletid än riktigt bra julmarknad fylld av doften av glögg och brända mandlar och med läckra delikatesser att provsmaka eller unika julklappar att fynda? Tidigare har vi tipsat om de allra bästa julmarknaderna runt om i Europe men för alla som föredrar att hitta julstämningen på hemmaplan i Sverige, har vi nu listat några av de härligaste marknaderna att utforska och finna julefriden på.

  Skansen julmarknad, Stockholm

  På Skansen i Stockholm kan du passa på och uppleva en riktigt gammaldags julmarknad som erbjuder både hantverk,delikatesser och stämningsfull julsång. Marknaden som börjar första lördagen i advent och är öppen fyra helger framåt, bjuder även på andra aktiviteter och julfirande ända fram till julafton med julpyssel i form av ljusstöpning, julgransdekorationer och mycket mer för alla barn. Du kan såklart även utforska jultraditioner och julmat från förr samt äta och dricka gott runt om i parken.

  Stortorgets julmarknad, Gamla stan, Stockholm

  Sveriges absolut äldsta och kanske även kändaste marknad är julmarknaden på Stortorget i Gamla stan. Här hittar du runt 40 stycken traditionella marknadsbodar som erbjuder produkter från hela Sverige, allt från handgjorda karameller, konstsmide, hantverk och keramik till delikatesser i form av julkorvar och annat gott. Julmarknaden som startade 1837 har sitt ursprung i de medeltida marknader som brukade äga rum i huvudstaden och har bara haft ett enda uppehåll under årens lopp från 1907-1914.

   

  Jul i Kosta, glasriket, Kosta

  Fram till den 23 december bjuder Kosta in till en härligt julmarknad mitt i glasriket med ett fullspäckat program fyllt av knallar, musikunderhållning och aktiviteter. Just i år samarbetar marknaden med Artic Light och tillsammans har de byggt upp ett helt område i snö. För stora som små finns en mängd aktiviteter med stand-up, konserter, trollkarlar, hyttsill och mycket mer.

  Haga Julmarknad, Haga, Göteborg

  I Göteborgs äldsta stadsdel hittar du en härligt traditionell julmarknad längs de julpyntade kullerstensgatorna fram till 18 december. I stånden hittar du hemmagjorda och lokalt producerade produkter och hantverk att njuta av och ge bort i present till nära och kära. Stadsdelen erbjuder även en hel del shopping men även caféer där fikasugna julshoppare kan värma sig och njuta av fika och glögg.

  Jul på Liseberg, Liseberg, Göteborg

  Under veckorna innan jul förvandlas den populära nöjesparken till ett riktigt vinterland, som taget ur en julsaga. Parkens kläs i festliga dekorationer och här finns både en traditionell julmarknad samt flertalet stånd med samiska hantverk och lappländska delikatesser i området runt Balder. Parken erbjuder även klappjakt, en fantastiska is-balett i form av nötknäpparen samt ett besök hos tomten.

  Julmarknad på Tyresö handelsträdgård

  Den 10 - 11 december bjuds det på en festlig marknad inne på handelsträdgårdens växthus under dagen. Här hittar ni traditionella marknadsstånd men även försäljning av växter och fika. För alla barn finns det hästridning, fiskdamm och en trollkarl på plats. Även försäljning av julgran tillhandahålls. Perfekt för den som vill välja ut ett vackert exemplar med familjen i lugn och härlig julstämning.

  Medeltida jul, Visby, Gotland

  Från 9-11 december hålls Medeltida jul på Visby som en liten komplettering till den stora traditionella Medeltidsveckan som går av stapeln under sommaren varje år på ön. Stadens fylls igen av tidstypiskt klädda människor, utställningar och aktiviteter i stämningsfulla miljöer. Festligheterna inleds utanför Österport på fredagen. För den som vill passa på och köpa med sig julklappar eller godsaker av mer traditionellt slag erbjuda även en gammaldags julmarknad på Stora Torget.

  Pilgatans julmarknad, Umeå

  För den kulturelle erbjuder Pilgatans julmarknad en traditionell marknad sammanvävd med konst och kultur. Evenemanget som är en kollaboration mellan flertalet kulturprojekt, däribland Bokcafé Pilgatan och Bildmuseet bjuder på utställare av hantverk, konst, boksigneringar och öppna ateljéer den 10 december.

  Bloggsökning


  Kategorier