Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Europas 10 bästa julmarknader

  Snart är vi där igen. Många menar att tiden innan jul är den som är mysigast. Med julmarknader, lätt snöfall och glöggpartyn. Varför inte ta och boka in en weekend i en europeisk stad och besöka en stämningsfull julmarknad? Vi har samlat 10 vackra marknader som sätter dig i den rätta julstämningen.Tivoli i KöpenhamnKör din egen bil eller hyr en bil i Sverige och ta dig ner till Danmarks huvudstad Köpenhamn. Du kan kombinera ett traditionellt besök på Tivoli med karuseller och sockervadd med besök i de över 50 små bodarna. I år möts den skandinaviska julen med den ryska och hamnen tänds upp med tusentals juleljus.Öppettider: 15 nov - 13 decJulmarknad i PragI Gamla stan och på Vaclavplatsen i Prag flockas tjeckiska barn, klädda i traditionella kläder. Besök denna vackra julmarknad och lyssna på julkörer, drick varm cider eller varmt vin och handla hantverk i de små stånden. Dessutom lyses centrala Prag upp av mängder med juleljus och stämningen är på topp.Öppetider: 30 nov - 12 jan

  Salzburgs gamla julmarknad

  Oavsett årstid är Salzburg i Österrike alltid en magisk plats att besöka. Men just i juletid är en resa hit extra rekommenderad. Ända sedan 1400-talet har man anordnat julmarknad här och det gör denna marknad till en av de äldsta i Europa. Lokalt kallas marknaden: Christkindlmarkt. Här flockas människor för att handla i marknadsstånden, avnjuta en Glühwein (glögg) och lyssna på stämningsfull musik.

  Öppettider: 21 nov - 26 dec

  Southbank Christmas Market i London

  Ett besök i London är alltid uppskattat och har du inte varit där i juletid rekommenderas detta starkt. Besök marknaden vid Southbank med hantverk, god mat och trevlig stämning. Hyr en bil i London och kör sedan österut till den lilla pittoreska staden Bath. Här hålls årligen en traditionell och elegant julmarknad. Mer brittiskt och äkta kan det inte bli.

  Öppettider: 15 nov - 24 dec

  Legendarisk julmarknad i Nürnberg

  Mer traditionellt är så här blir det nog inte. Den urtyska julmarknadstraditionen finns i Nürnberg. Smaka på Lebkuchen från staden, läcker bratwurst och rykande hett Glühwein. Varje år drar denna julmarknad närmre 2 miljoner besökare från hela världen. Här säljs lokalt hantverk i de över 200 marknadsstånden.

  Öppettider: 29 nov - 24 dec

  Basel julmarknad, Schweiz

  Alldeles vid hörnet där de tre länderna Schweiz, Frankrike och Tyskland möts ligger Basel. Varje år arrangeras här en livlig och spännande julmarknad med lokala hantverkare och läckerheter från regionen. Passa på att hyra en bil och besöka fler julmarknader i närheten.

  Öppettider: 28 nov - 23 dec

  Europeisk julmarknad i Bryssel

  Bryssel är ju på många sätt Europas hjärta. Här anordnas också en julmarknad med utställare från hela Europa. Alla smaker, traditioner och religioner sammanstrålar och bildar en mycket unik och härlig stämning i Belgiens huvudstad Bryssel.

  Öppettider: 29 nov - 5 jan

  Pittoresk julmarknad i Rom

  I hjärtat av den antika staden Rom ligger torget Piazza Navona. Här trängs marknadsstånden och dofterna är underbara. Lokal mat, lokala bakverk och vackert hantverk är bara några av de saker som säljs här. Barnen får chansen att träffa jultomten (Babbo Natale) och julhäxan (La Befana).

  Öppettider: 26 nov - 6 jan

  Vacker julmarknad vid rådhuset i München

  En traditionell och vacker julmarknad som varje år går av stapeln i München. Drick Glühwein, ät korv, Lebkuchen och handla hantverk. Om du vill röra på dig kan du snöra på dig skridskorna på den isrink som varje år ställs upp! Med en hyrbil kan du kombinera ett besök i München med besök på julmarknader i ex. Nürnberg eller Salzburg.

  Öppettider: sen nov - 24 dec

  Julmarknad i julens huvudstad - Strasbourg

  Strasbourg har inte svårt att leva upp till sitt smeknamn - Julens huvudstad. I stadens historiska delar anordnas varje år en julmarknad som har anor från medeltiden. Här säljs Vin chaud - (ung. som Glühwein eller glögg), lokalt hantverk och andra lokala delikatesser. Strasbourg är ungefär dubbelt så stort som Norrköping men marknaden attraherar årligen över 2 miljoner besökare.

  Öppettider: 29 nov - 31 dec

  Få den rätta julkänslan och besök en julmarknad i Europe. Auto Europe garanterar dig en bekväm och prisvärd hyrbil under din vistelse. Ring oss på +46 10 888 66 52 och boka in din bilhyra redan idag!

  Bloggsökning


  Kategorier