Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Ledig tid ger harmoni

  Framför mig står just nu en nybryggd liter öl. Bara doften gör att hela gommen reser sig som ett antikt kyrkvalv. Det vattnas i munnen och efter första klunken är euforin den samma som när jag för första gången fick möjligheten att kyssa den jag älskade. Utanför fönstret precis bakom mig ringlas köerna kring julstånden på Christkindlmarkt München sig långa. Det är glühwein de flesta vill åt, men även de halvmeter långa bratwurstarna är tämligen exotiska för turister likväl som för lokalbefolkningen. München visar sig verkligen från sin bästa sida såhär års och är välbesökt av turister från alla världens olika hörn.

  Att ta en tur på marknaden ger mig som människa harmoni för alla sinnen. Ögonen stryker lätt från vänster till höger om och om igen för att inte missa minsta lilla detalj. Öronen har julsångerna och den typiskt bayerska dialekten att roa sig med. Näsan får sig en kur bestående av typiska tyska kryddor och delikatesser som nog skulle bota de flesta förkylningarna. Känseln finns trehundrasextio grader runt kroppen hela tiden. Intrycken likaså. Man klämmer, känner och lever med julstämningen som infinner sig just där och just då. För att inte tala om vad smakerna berättar för min hjärna och mitt hjärta. Det är som att en berättarröst från någon av världens absolut bästa berättare öppnar upp hela själen och ger den ro. Tiden står still för ett tag, jag slukar den minusgradiga luften med ett ljupt andetag och konstaterar – Här trivs jag.

  München ligger verkligen i epicentrat av Europa. Man har nära till allt och en dagsutflykt till Österrike, Schweiz, Tjeckien, Italien, Frankrike eller Lichtenstein är inga som helst problem. Att hyra bil är ingen konst och det finns mängder med olika möjligheter. Jag väljer att hyra en bil från Auto Europe då priserna är snälla för planboken och servicen klanderfri. Efter att jag hämtat ut min BMW 118d trycker jag gaspedalen mot sydligare breddgrader. På dagens schema står Salzburg, Vaduz och Bodensjön innan färden bär tillbaka mot München. Med bil tar det ca 1 timme och 40 minuter till Salzburg. Där vankas det kaffe, sachertårta och klassisk musikhistoria i form av besök på ett museum i Wolfgang Amadeuz Mozarts minne. Efter förmiddagen i Salzburg tar jag färden vidare mot Lichtensteins huvudstad Vaduz för att avnjuta en längre lunch på ett av de mest välbesökta ställena i Lichtenstein. Hit går många finansmän för affärslunch då det garanteras fantastiska smakupplevelser. Färden från Vaduz vidare mot Bodensjön är vacker, bjuder på otroliga vyer som även kan få en medelålders svensk man att börja gråta. Alperna reser sig stora runt omkring mig och solens strålar skiner igenom den annars molntäckta himlen. Snön täcker topparna och längre söderut ser man att snön tilltar i allt större utsträckning. Väl framme vid sjön sätter jag mig på ett fik precis intill vattnet, beställer in en dubbel espresso och tar fram telefonen för att föreviga stunden. Tacksamt ger jag naturen runt omkring mig en slängpuss i min fantasi och gåshuden reser sig på överdelen av ryggen. Vackert är bara förnamnet. Efter en stund sätter jag mig åter i min fina hyrbil och styr kosan tillbaka mot München. Jag slänger in en skiva från Mozart i stereoanläggningen och njuter tillsammans med naturen, musiken och den fantastiska bilen. Jag är i fullkomlig harmoni och har fått energi för att ta mig an nya arbetsrelaterade utmaningar i framtiden.

  Bloggsökning


  Kategorier