Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Kända bilar på film

  En riktigt bra film på vita duken ska naturligtvis innehålla snabba och snygga bilar för den ultimata upplevelsen. Såklart behöver även alla hjältar och hjältinnor kunna bege sig ut på vägen i stil. Vi har tidigare listat kända bilar från biljakter i Hollywood-filmer och tänkte idag fortsätta på samma tema och presentera ett gäng kända bilar vars personlighet gjort dem minnesvärda på filmduken och hemma i Tv-sofforna.

  The Dude’s Gran Torino

  Typ av bil: 1973 Ford Gran TorinoFörekommer i: The Big LebowskiDet är ovanligt att en bil passar dess ägare så perfekt, men 'the Dude' och hans 4-dörrars 73’ Gran Torino passar som handen i handsken. Vid filmens slut har bilen blivit stulen, vandaliserad, kraschat in i en container och satts i brand men ändå fogar sig och finner sig Jeff Bridges karaktär i det. Två stycken fordon användes för att filma, men den ena bilen förstördes under filmningen då bilen som sagt sattes i brand.https://www.youtube.com/watch?v=SjBBDJ5OiT0

  Shaggin’ Wagon/Mutt Cutts

  Typ av bil: 1984 Ford EconolineFörekommer i: Dum och dummareDet kanske inte är den mest berömda eller snyggaste av alla bilar, men den specialgjorda “jobb-bilen” Mutt Cutts är lätt att känna igen från kult-rullen från 1994. Bilen som under ytan är en 1984 Ford Econoline har fått en egen hårig look med hjälp av en anpassade kaross och exteriört pälsfoder för att se ut som en stor hund, komplett med öron, näsa, tunga, svans och fejkpäls.

  Bumblebee

  Typ av bil: 1977/2009 Chevrolet CamaroFörekommer i: TransformersBumblebee som från början var en Volkswagen Bubbla gjorde sin filmdebut 2007 i Michael Bays filmadaption av Transformers som en gul och svartrandig 1977 Camaro. Då han tenderar att vara lite känslig gör han dock om sig själv ganska snart till en 2009 Camaro istället. Ta en titt själva på klippet nedan.https://www.youtube.com/watch?v=urHCYBOdNGg

  Ecto-1

  Typ av bil: 1959 Cadillac Miller-MeteorFörekommer i: Ghostbusters, Ghostbusters 2Den tillfixade 1959 Cadillac Miller-Meteor likvagnen som först presenteras i den ikoniska filmen Ghostbusters 1984 är minnesvärd för alla de tillägg som ingår med blinkande lampor, sirener och ett uppumpat radiosystem. Idén att använda en begravningsbil var skådespelaren och medskribenten Dan Aykroyds och hans karaktär i filmen kan ses modifiera vagnen på Ghostbusters huvudkontor (en övergiven brandstation). Tydligen tyckte Aykroyd att det faktum att Ghostbuster-medlemmarna körde en likbil som tidigare hade använts för att transportera döda kroppar skulle passa med filmens galghumor och tema att hjälpa andar och spöken. Det var dock alla ändringar på bilen som gjorde Ghostbusters-fordonet riktigt minnesvärd för biobesökare.

  The Mystery Machine

  Typ av bil: Anpassad 1972 Bedford CFFörekommer i: Scooby-Do, Where are you!Bilen som vi först blev introducerade till i tecknad form 1969 är förmodligen en av TV:s mest kända bilar. Skåpbilen målad i olika kulörta färger och med namnet Mystery Machine på sidan löste Mystery Inc.-gänget, bestående av Fred, Daphne, Velma, Shaggy och Scooby-Doo ett mysterium till ett annat varje vecka i den populära tv-serien. En riktigt version av skåpbilen utvecklades för live-action filmen som kom ut på bioduken under 2002. Det är dock den tecknade versionen som är mest minnesvärd för generationer av barn som växte upp med att titta på den älskvärda Scooby-Doo karaktären och hans försök att komma ur en snäv situation efter den andra

  Herbie

  Typ av bil: 1963 Modell 117 Volkswagen Typ 1 (Bubbla)Förekommer i: Gasen i botten Herbie, Full speed igen Herbie, Herbie i Monte Carlo, Herbie vild och galen, Herbie: FulltankadDisney-filmen Gasen i botten Herbie från 1968 inspirerade delvis och tryckte på VW Bubblan-vurmen under 1960-talets slut och bilen är ömt ihågkommen och älskad på grund av dess utmärkande lack, sitt signaturnummer 53, och sin stora personlighet och har sedan gått vidare till att bli stjärna i 4 stycken uppföljare och en TV-film med medspelande stjärnor som Bruce Campbell och Lindsay Lohan. Bubblan från filmen var och fortsätter att vara, så populär att Herbie har blivit synonymt med den modellen av bilen och märket Volkswagen. Herbie används fortfarande för att främja Beetle och Volkswagens varumärke världen över, och är än idag en ikonisk film bil.https://www.youtube.com/watch?v=ay3GgrYEa1M

  Charlies Mini Coopers

  Typ av bil: 1968 Austin Mk - Mini Cooper S/2003 MINI Cooper SFörekommer i: The Italian Job (1969) och The Italian Job (2003)Mini:n var redan en populär bil 1969 men tack vare the Italian job med skådespelaren Michael Caine och Noel Coward blev bilen legendarisk och en av de mest kända bilar ute i Europa när 3 st Minis användes som flyktfordon. Det och en rad vinster i Monte Carlo-rallyt på sextiotalet. När sedan BMW nyintroducerade MINI år 2000 var det bara en tidfråga innan även filmen producerade i nyversion med handlingen förlagd till Los Angeles istället för Rom.

  General Lee

  Typ av bil: 1969 Dodge ChargerFörekommer i: The Dukes of HazzardBilen från tv-serien The Dukes of Hazzard, med sin distinkta orangea lack, är en så stor del av programmet att den har ett eget namn, General Lee. Hela showen, som sändes 1979-1985, handlade om bröderna Luke och Bo Dukes fortkörande runt Hazzard County i General Lee, medan de utförde goda gärningar och försökte undvika den besvärliga polisen som alltid låg i släptåg. TV-versionen handlade om bilar och biljakter, och General Lee var i mitten av det hela och är verkligen en av världens mest kända bilar på duken. Med dörrar som inte öppnas och till synes gränslös hastighet, utförde General Lee varje vecka hisnande stunts och coola hopp, även ibland, körandes på två hjul. Bilen överlevde alltid och verkade aldrig ens få en repa i lacken. 2005 återvände bilen även till vita duken i en film med samma namn.

  Har du någon känd favoritbil som varit minnesvärda på film eller TV? Tipsa oss då i kommentarsfältet nedan. Om du själv är sugen på att hyra en lyxig bil eller ett av våra sport eller premium fordon för att själv få den där Hollywood action-hjälte känslan kan du läsa mer här.

  Bloggsökning


  Kategorier