Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Familjevänlig camping - 8 barnvänliga destinationer att besöka med husbil

  Vill du ta med familjen på ett roligt äventyr i husbil i sommar? Vi listar 8 fantastiska destinationer att besöka där du och barnen kommer uppleva nervkittlande åkattraktioner, omtyckta sagobokskaraktärer i verkligheten, dramatiska föreställningar och dagar sprängfyllda med roligheter. På dessa destinationer hittar du även familjevänlig camping så att även övernattningen blir ett härligt äventyr där batterierna kan laddas på nytt.

  Kneippbyn, Gotland, Sverige

  På Kneippbyns sommar- och vattenland hittar du och familjen allt för en lyckad semester. Med Pippis Villa Villekulla i centrum hittar du ett 30-tal attraktioner att utforska och för den som gillar bad även ett helt vattenland precis intill att busa runt i. Granne med sommar- och vattenlandet hittar du den 5-stjärniga campingen som ingår i Kneippbyn Resorts och som erbjuder 200 campingplatser med natursköna lägen. Anläggningen har faciliteter som kök, duschar och toaletter och campingtomterna för husvagn har elanslutning och vissa till och med vatten och avlopp. Campingens läge strax söder om Visby för att du även lätt kan utforska resten av ön efter eget behag.

  Astrid Lindgrens värld, Vimmerby, Sverige

  Ta med barnen till landet där sagor blir till verklighet och låt dem träffa välkända karaktärer som Pippi, Emil och Ronja och utforska byggnader och miljöer som tidigare levt i bilderboken eller i minnet. I anslutning till parken i de småländska skogarna hittar du som sker familjevänlig camping 43 stycken husvagns- och husbilsplatser som alla har elanslutning. Du som campinggäst får även tillgång till anläggningens servicebyggnad med dusch, toa, kök och tvättstuga. Alternativt finns även ställplatser tillgängliga på parkens parkering. Dessa går dock inte att förboka och endast toalett finns tillgänglig med hänsyn till faciliteter.

  Legoland, Billund, Danmark

  I landet där allt är gjort av lego finns aktiviteter och underhållning för hela familjen. Du hittar mer än 50 åkattraktioner, ett land byggt hela av duplo för det mindre barnen, ett piratland och många fler spännande sevärdheter att upptäcka tillsammans. På Leoglands camping hittar du flertalet olika campingtomter för husbil med gratis wifi, elanslutning, kök och servicefaciliteter som dusch och toalett. Campingen har även ett grillområde och livsmedel kan inhandlas från den närbelägna matbutiken.

  Muminvärlden, Nådendal, Finland

  På Mumintrollens hem-ö bjuds besökaren på en härlig vistelse fyll av Tove Janssons sagobokskaraktärer i den vackra finländska skärgårdsnaturen. Krama på muminmamman, gå på teater och uppträdanden undersök muminhuset eller utforska den stora trä labyrinten eller muminpappans båt. Tyvärr har parken ingen egen campingplats men Nådendal camping cirka 1,6 km därifrån erbjuder familjevänlig camping på 55 campingtomter för husbil på havsstranden. Anläggningen har lekpark för, bastu, biljardgolf och även ett grilltak.

  Europa Park, Rust, Tyskland

  Temaparken vars attraktioner och sevärdheter kretsar kring olika länder, ligger belägen i syd-västra Tyskland och är den största nöjesparken i landet. Här finner du åkattraktioner för alla åldrar, gammal som ung och även ett digert utbud av shower och föreställningar att njuta av. Promenera runt parken och beundra dess dekorationer medans ungarna leker på fantasifulla lekplatser, åk berg- och dalbana, gå på 3D-bio eller njut av mat från alla världens hörn. På parkens egna campingområde hittar du 200 platser med bara ett par minuters gångavstånd till parkens entré. Med en kiosk, moderna sanitära faciliteter, rinnande vatten, el, tennisplan och lekplats, allt beläget vid en vacker sjö, är stället verkligen anpassat för familjevänlig camping.

  Puy de Fou, Les Epesses, Frankrike

  Puy de Fou är en historisk temapark belägen i västra Frankrike som erbjuder ett 20-tal shower och äventyr för hela familjen. Föreställningarna som pågår under hela dagen är baserade på olika moment från historien. Få en spännande inblick i allt från krigande vikingar i långbåtar till den romerska cirkusen, medeltida riddare, första världskriget och slaget om Verdun. Ett av parkens parkeringar är reserverat för husbilar och du betalar endast avgift för parkering över natten på 7 euro. Vatten, el och toalett-faciliteter finns tillgängliga.

  PortAventura Park, Costa Dorada, Spanien

  Nöjesparken som är en underhållnings-resort i södra Katalonien är Spaniens mest besökta nöjespark och bjuder på spännande åkattraktioner, shower, parader, 4D-föreställningar och mycket mer. Parken är indelad i 6 områden varva 5 är olika civilisationer som Medelhavet, Orienten, Mexiko, Kina och Polynesien. Det sjätte området är tillägnat Sesame Street och passar bättre för de yngre barnen. På parkens familjevänliga camping ingår inträde till parken och du hittar faciliteter som dricksvatten, avlopp, duschar, toalett och elanslutning.

  Attractiepark Slagharen, Slagharen, Nederländerna

  På Slagharen nöjespark hittar du över 30 åkattraktioner av varierande slag, däribland 2 berg- och dalbanor. Parken som är delad i två områden som ansluter med varandra genom Main street är även indelad i 6 teman: Indianer, Yellowstone, New Orleans, Mexiko, Vilda Västern och Jules Adventureland som är namngett efter författaren Jules Verne. Du hittar familjevänlig camping på parkens 4-stjärniga campingplats, bara ett stenkast från nöjesparken. Allt som allt finns här 229 campingtomter och inträde till parken är inkluderat i priset. Njut av de vackra omgivningar i Vecht-dalen och moderna faciliteter på din familjeresa.

  Bloggsökning


  Kategorier