Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  En semester i havets, ljuset och konstnärlighetens tecken

  Vackra sandstränder, en sandtäckt övergiven kyrka, två hav som möts, Danmarks absolut nordligaste punkt, Skandinaviens enda öken och en fantastisk hamn där det bjuds på såväl räkor som valar i olika former. Skagen på norra Jylland erbjuder en mängd sevärdheter och är i mångas tycke en fantastiskt mysig liten stad som man kan njuta av året runt.

  När man kör från söder upp mot Skagen skiftar ljuset kvickt och när man kan sikta staden i horisonten märker man hur starkt ljuset är. Det slår emot en, framförallt på sommaren, när solen skiner. Havsmötet mellan Skagerrak och Kattegatt avger reflektioner mot sanden som i sin tur tillsammans med solen och de ljusmålade husen bildar ett för breddgraden unikt ljus. Bäst att ta på solglajjorna, veva ner rutorna, känna doften av salt och sand, för nu glider vi in i vackra Skagen.På vägen in mot absoluta centrum börjar husen i allt större utsträckning vara målade med den klassiskt gula Skagen-färgen. Staden är liten och gemytlig med lite butiker utspridda längs vägarna. Nere i hamnen är det allt som oftast fullt av liv med flanerande turister och arbetande fiskare. Restaurangerna är välfyllda och serverar klassisk dansk mat. Till maten kan man släcka törsten med en dansk pilsner för att följa traditionen på sedvanligt vis. Efter att man njutit av sin måltid och om vädret tillåter är det en synd att inte ta sig ner till stranden.

  Skagen erbjuder nämligen en magisk solnedgång vid klart väder. Solen går ner mitt i havet och färgerna som speglas mot vattnet och himlen går knappt att sätta på en kulör skala. Grenen, stranden där vattnet delar sig i två hav har de bästa förutsättningarna för att skåda det vackra skådespelet.Om man är konstintresserad har man kommit helt rätt. Kolla väderleksrapporten och bestäm den dagen som ser ut att få sämst väderförhållanden. Flera stora konstnärer har varit boende i Skagen och det är inte speciellt konstigt med tanke på ljuset, de vackra miljöerna och färgerna. Vill man så kan man få en guidad tur runt i staden för att besöka diverse hus där konstnärer tidigare bott. Staden erbjuder även två museum som fokuserar mycket på konsten som skapats i staden.Har man egen bil kan man ta sig ner till den världsberömda övergivna kyrkan som till större delen är täckt av sand. Ett känt turistmål som är värt ett besök. Vill man åka ytterligare lite längre kan man ta sig till Råbjerg Mile, Skandinaviens enda öken som faktiskt är riktigt mäktig. Klarar man av att ta sig till toppen så får man en otrolig utsikt över vattnet. Det är värt att kämpa sig upp för sanddynorna med andra ord.Skagen är ett fantastiskt resmål på danska Jylland. Se till att boka en hyrbil redan idag och njut av Danmarks semesterparadis på andra sidan Kattegatt.

  Bloggsökning


  Kategorier