Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Biltvätt - så gör du bilen vårfin

  Med våren här är det ju dags för en rejäl vårtvätt för att göra bilen lite extra fin! Våren är ju trots allt den bästa årstiden att damma av kärran och bege sig ut på en weekend resa, roadtrip eller bara en andningspaus. Bege dig ut på landsbygden eller åk iväg på en fantastisk resa längs kusten som till exempel Côte d’Azur. Det finns många sätt som du kan få din “bebis” i fint skick igen, så vi på Auto Europe har listat våra bästa alternativ för biltvätt.

  Klassisk biltvätt med vattenhink och slang på garageuppfarten eller i tvätthall

  I gamla dar var det en fråga om stolthet att ha sin bil i skinande skick och man använde sig vanligen av någon form av tvättmedel och vatten. I dag finns det ett digert utbud av olika medel för att ge bästa resultat. För att undvika problem med dina grannar, var noga med att kontrollera med dem om tvättning av bil på uppfarten är något som de finner irriterande. Parkera även fordonet på så sätt att du lätt kan gå runt och att det är lätt att komma åt med slangen för att skölja.Väljer du att tvätta bilen på tvätthall kan du vara säker på att smutsen från bilen och eventuella ämnen i tvättmedel och liknande tas om hand på rätt sätt. Dessutom hittar du hjälpmedel som praktiska torkställningar för bilens mattor och liknande. Något som gör invändes rengöring enkel och bekväm.För dig som ska tvätta bilen själv kommer här ett par tips på hur du gör bilen fin invändigt:Mattor - ta ut och tvätta dem med slang/högtryckstvätt och bilschampo och häng sedan på tork. Lägg absolut inte in mattorna blöta då det kan bli risk för mögel.Dammsug - ta ut allt som är löst och dammsug noggrant hela fordonet. Rengör sätena med specialmunstycke för att inte skada tyg/läder och instrumentpanelen med mjuk borste för att komma åt alla skrymslen och vrår.Rengör panel och lädersäten - Använd lätt fuktad trasa och ett milt rengöringsmedel. Använd ej för mycket vatten då detta kan rinna ner i reglage och göra skada. Lädersäten ska enbart göras rent med rengöringsmedel som är anpassat för just läder. För alla knappar är en tandborste eller mindre sminkborste ett mycket bra hjälpmedel för att få helt rent.

  Tvättfaciliteter och tvättservice

  Automatiska biltvättar lämnar inget åt slumpen och är perfekt utrustade för att göra din bil ren och fin. Du väljer bara vilket tvättprogram du vill ha, betalar och resten är upp till maskinen. Beroende på biltvätt, se till att du antingen lämnat fordonet eller att du  satt fordonet i neutralt läge. Efter tvätten kan du även välja till vaxning och polering för att göra den riktigt skinande i vårsolen. Du kan även välja att lämna in fordonet på en grundlig rengöring på närmsta garage. Här finns ofta professionella tvättprogram som kan få bort de mest envisa fläckar och smuts från bilen. Detta alternativ är dock betydligt dyrare än en vanlig biltvätt.

  Biltvätt utan vatten - Innovativt och bra för miljön

  Om du är orolig för miljön, kan du försöka att undvika att tvätta bilen helt. Detta är nästa generations biltvätt vilket sparar tid och är bättre för miljön. Det är möjligt att använda sig av manuell tvätt och torkning och göra lackpolering under processen, Med hjälp av en mikrofibertrasa kan du snabbt och enkelt ta bort smuts. Många företag erbjuder tidssparande och miljövänliga paket och en del kan till och med arrangera hembesök för att ordna allt åt dig. Din bil kommer att vara som ny inom 2 timmar.

  Tvätta din hyrbil

  Vad gäller egentligen när du hyr bil? Du har inte möjlighet att lämna tillbaka ditt fordon i samma skick som det hyrdes ut i och du tycker att det är hyrbilsföretagets ansvar. Tänk om! Detta kan bli en väldigt dyr missuppfattning vare sig om du reser i Spanien, Italien, Sverige eller någon annanstans. För att undvika höga avgifter, var noga med att slänga all form av avfall och att städa bort sand och grus invändigt. Beroende på land och leverantör kan städavgift för återlämnad hyrbil vara allt ifrån 20 EUR till 150 EUR för grundlig rengöring. När du upphämtar hyrbil, se till att kontrollera fordonet ut- och invändigt innan du lämnar uthyrningskontoret. Leta efter fläckar och bucklor, bulor och andra mindre skråmor och markera dessa på protokollet eller fotografera/filma å hyrbilsfirmans vägnar som bevis.

  Bloggsökning


  Kategorier