Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Lugna barn i bilen - så blir resan bekväm och enkel för hela familjen

  Att köra bil långa sträckor kan vara ansträngande både för vuxna som barn. Lagom till jul och sportlovet planeras ju också som bekant en hel del bilresor med barn, som kanske inte alltid tycker det är jätte roligt att vara fastspända i flera timmar. Rastlösa barn blir lätt en distraktion och ett irritationsmoment för den som kör.Enligt en undersökning som gjorde med Volvo försäkring 2013, uppgav 89% av alla föräldrar med småbarn i Sverige att det distraheras av barn i bilen. De absolut vanligaste sätten att sysselsätta småbarn i bil är att ge dem en smartphone, platta eller spelkonsol att underhålla sig med eller att muta dem med godis. Något som leder till sockerchock, i vissa fall åksjuka och även ren uttråkning efter en tids resande.Så till alla er föräldrar med barn i bilen som planerar en längre resa, här kommer några tips på hur ni får lugna och glada barn i bilen. Men också hur ni som familj får en bättre och trevligare resa överlag.

  Före resan

  Planering är a och o - Istället för att göra resan till en enbart tråkig och stressig transportsträcka se till att det blir ett roligt familjeäventyr! Planera ut pauser med tillräckligt med tid för toabesök, mat och ordentliga bensträckare och aktiviteter. Kanske till och med passa på att spela lite fotboll eller kurragömma för att aktivera och trötta ut barnen på ett av stoppen.Har du barn som sover sig igenom hela natten så kan det vara en bra ide att överväg att köra sent på kvällen eller tidigt på morgonen när barnen sover. Se dock till att själv vara utvilad. Att köra bil på natten/tidig morgon gör att ni missar den värsta trafiken.Bra barnbilstolar - var noga med att barnbilstolar är fastspända på ett säkert och korrekt sätt. Ska du hyra bil kan du antingen hitta rätt bilstols-utrustning direkt från hyrbilsleverantören eller överväga att ta med egen. På så sätt vet du att barnet sitter bekvämt och säkert.Övernattning - planering är som tidigare nämnt en mycket viktig faktor. Om ni ska resa i mer än 6-8 timmar med barn i bilen skulle vi rekommendera att ni bokar övernattning på lämpligt ställe och kanske till och med planerar in en dagsutflykt med övernattning och aktiviteter.Förkorta resan genom biltåg - Biltåg är perfekt för den som ska bege sig ut i Europa på en längre bilresa. Du parkerar helt enkelt bilen på tåget och kan därefter sova eller umgås med familjen ombord på tåget och i kupén.

  Packning

  Packa bilen innan avfärd och se till att barnen har gott om utrymme.Packa de allra nödvändigaste sakerna separat i en egen väska som är lätt att komma åt. Inkludera saker som förbandsutrustning, dricka, snacks, ombyten, våtservetter, hushållsrulle, åksjuketabletter och en påse för skräp. Även en tunnare filt och kudde kan göra att barnen sover bättre och bekvämare under resans gång.Skaffa en baksätesspegel så att du kan se ditt barn i baksätet och lättare kan hålla koll på vad som händer.Investera i en så kallas baksätesväska med fickor och fack till barnen som kan hängas bakpå framsätet. Där kan leksaker, tidningar, snacks och böcker förvaras inom räckhåll. En annan smart grej är brickunderlägg eller varför inte en bakplåt som används som bord om bilens framsäten inte har nedfällbara bord bakpå. Perfekt för barnen att använda som underlägg för att rita, leka med magnetbokstäver eller spela spel på.Reser du med spädbarn som får mat på flaska kan det vara smart att ta med termos med varm välling eller varför inte införskaffa en portabel flaskvärmare som enkelt kan pluggas in i bilens cigarettändare.

  Sysselsättning på resan

  Som vi tidigare nämnde i inlägget är smartphones, tabletter och spelkonsoler vanliga sysselsättningar på bildfärd men även portabla DVD spelare är vanligt där barnen kan titta på film och serier. Vi har valt att lista aktiviteter och sysselsättningar som involverar och aktiverar hela familjen på resan. Dessutom är det under resans gång mycket bra om de vuxna kan rotera sittplats och hålla barnen sällskap i baksätet.Olika typer av spel är roligt för hela familjen. Varför inte passa på och köra en runda frågesport, eller låt barnen tillverka bingo-brickor med namn på städer, djur, registreringsnummer med mera för att sedan pricka av dem under resans gång. Först till bingo får en belöning. Andra spel som är lätta att spela är hänga gubbe, 20 frågor, nynna låten, ordcharader med mera.Ta med barnens favoritböcker som hörbok eller läs högt under resans gång. Om ni är två vuxna under resan kan den ena rotera sittplats till baksätet och ha sagostund och passa på och mysa tillsammans med barnen.Ta med barnmusik som hela familjen kan sjunga med till.Gör själva resan till ett spel och häng upp små “biljetter” med antal körda mil. När ett visst antal mil nåtts ber du som konduktör barnen om biljetten med det korresponderade numret. De får då “pricka” av resan och kanske får en liten belöning vartefter målen nås.Gör egna kartor eller använd en riktigt karta och markera ut resans väg. Markera även ut stopp och liknande och låt barnen vara med och navigera under resans gång. Barnen kan även vartefter resan pågår fylla på kartan med saker det sett eller upplevt på olika platser med hjälp av målningar, klistermärken eller varför inte bilder.Om du behöver fler tips eller vill veta mer om våra hyrbilsalternativ för familjer är du varmt välkommen att kontakta en av våra kunniga reservations agenter per telefon eller att ställa frågor i kommentarsfältet. Tipsa gärna även om hur du håller dina barn i bilen lugna på resan.

  Bloggsökning


  Kategorier