Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I URUGUAY

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Uruguay

  Generell information
  Uruguay ligger i Sydamerika och gränsar till Argentina och Brasilien. Uruguay har ett väl utbyggt vägsystem och de flesta motorvägar utgår från huvudstaden Montevideo. Med hyrbil i Uruguay är det enkelt att utforska detta vackra land. Kör utmed kusten eller besök mer bergiga områden i norr. Tänk dock på att köra defensivt och att ta det försiktigt. Håll avstånd till andra trafikanter.

  Regler vid bilhyra i Uruguay
  För att hyra bil i Uruguay måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 2 år. För förare under 25 år tillkommer ibland extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Uruguay är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Uruguay:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorväg: 100 km/h

  Trafikregler
  Uruguay har högertrafik. Liksom i Sverige så måste du använda halvljus även under dagen. Det är inte tillåtet att använda handhållen mobiltelefon under körning (hands-free är tillåtet). Kör aldrig under natten och undvik att köra i stadscentrum om du inte är mycket van vid den sydamerikanska körstilen.

  Bensinstationer
  De flesta bensinstationer i Uruguay är öppna mellan 06:00 - 20:00. Utmed motorvägen hittar du stationer som håller öppet dygnet runt.

  Vägtullar och avgifter
  I Uruguay finns ett fåtal vägar som är tullbelagda. Avgifterna är små. Ta med kontanter.

  Parkering
  Vi rekommenderar att du parkerar i ett övervakat garage eller inhägnat område och inte på gatan under nattetid. I shoppingcenter eller vid större anläggningar finns ofta sk. Acomodadores (parkeringsvakter) som vaktar över din bil medan den är parkerad. Det är kutym att ge dem lite dricks.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Uruguay ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  När du hyr en bil i Uruguay är det inte tillåtet att ta den utomlands. Det är inte heller möjligt att ta med hyrbilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom Uruguay är tillåtna och vissa restriktioner och avgifter kan tillkomma. Envägshyror till andra länder är inte tillåtna.