Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I TUNISIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Tunisien

  Generell information
  Tunisien ligger i Nordafrika och är ett populärt resmål för oss nordbor. Här finns trevliga sandstränder, intressant kultur och mängder med historiska platser att besöka. En hyrbil i Tunisien ger dig möjlighet att forma din egen semester. Kör dock mycket försiktigt och defensivt. Ta det lugnt på vägarna! Trots att Tunisien har ett väl utbyggt vägnät varierar vägstandarden ganska kraftigt.

  Regler vid bilhyra i Tunisien
  För att hyra bil i Tunisien måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Tunisien är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Tunisien:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorvägar: 110 km/h

  Trafikregler
  Tunisien har högertrafik. När du kör på landsbygden bör du vara uppmärksam på både vilda och tama djur som korsar vägen. Kör inte när det är mörkt. Ibland kör lokalbefolkningen utan lysen!

  Bensinstationer
  Bensinstationerna har oftast öppet dygnet runt. Kontanter kan vara bra då inte alla bensinmackar tar kreditkort.

  Vägtullar och avgifter
  Följande motorvägar är belagda med tull i Tunisien: A1, A2 och A3.

  Parkering
  Att parkera på gatan i de större städerna är svårt. Vi rekommenderar att ni parkerar i parkeringshus som är övervakade eller på hotellets parkering. Lämna aldrig några saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Tunisien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  På din voucher kan du läsa alla restriktioner vad gäller inresa till andra länder. Om du har frågor kontakta oss gärna.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra och din valda fordonskategori.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillåtna vid hyra i minst 3 dagar. Kontakta oss för information om avgifter och andra restriktioner.