Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I SLOVAKIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Slovakien

  Generell information
  Vägnätet i Slovakien förbättras hela tiden och nya sträckor motorväg byggs. För att upptäcka landet på bästa sätt kan du använda både de nya och de gamla vägarna. Kör till huvudstaden Bratislava och njut av prisvärd shopping, mat och nattliv. Tänk på att köra defensivt och att hålla bra avstånd till andra bilister.

  Regler vid bilhyra i Slovakien
  För att få hyra bil i Slovakien måste du vara minst 19 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. (Olika regler gäller för olika uthyrare). För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt och vissa uthyrare tillämpar en maxålder på 70 år. Säkerhetsbälten är obligatoriska och barn upp till 12 år måste sitta i bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Slovakien:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorvägar: 110-130 km/h

  Trafikregler
  I Slovakien är det högertrafik. Spårvagnar körs om på höger sida. Liksom i Sverige ska du använda halvljuset under hela dygnet. Promillegränsen i Slovakien är 0,00. Kör aldrig när du druckit alkohol! Om du blir stoppad av polisen kan de bötfälla direkt på plats i lokal valuta.

  Bensinstationer
  Bensinstationer utmed de större vägarna håller normalt sett öppet dygnet runt.

  Vägtullar och avgifter
  För att köra på de slovakiska motorvägarna krävs en vägvinjett. Hör med den lokala uthyraren, oftast ingår denna i din hyra.

  Parkering
  I Slovakien parkerar du på höger sida (förutom på enkelriktade gator där du parkerar på vänster sida). Parkering i större städer kräver en P-skiva som du placerar på instrumentbrädan. Parkera aldrig utanför parkeringszonerna. Läs skyltar noggrant för att undvika parkeringsböter och bortbogsering.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Slovakien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Tjeckien eller kanske Ungern? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra samt om det tillkommer avgifter.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan städer i Slovakien är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.