Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I RUMÄNIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Rumänien

  Generell information
  Rumänien bjuder på vacker natur, sol och bad vid Svarta Havskusten och storstadsliv i huvudstaden Bukarest. Hyr bil i Rumänien och lär känna detta intressanta land. Tänk dock på att vägstandarden på vissa platser kan vara mycket dålig och vägmarkeringar, gatubelysning och skyltar sällsynta. Undvik att köra på natten eller i bergen. Kör defensivt och håll avstånd till andra vägtrafikanter. På landsbygden är boskapsdjur vanligt förekommande på vägbanan.

  Regler vid bilhyra i Rumänien
  För att få hyra bil i Rumänien måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare tillämpar också en maxålder på 70 år. Ett internationellt körkort rekommenderas. Säkerhetsbälten är obligatoriska. Vi uppmanar starkt att alla barn under 135 cm sitter i bilbarnstol eller på bilkudde i baksätet.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Rumänien:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorväg: 120 km/h

  Trafikregler
  I Rumänien är det högertrafik. Ge fri väg till spårvagnar. Polisen har rätt att inkassera böter direkt på plats.

  Bensinstationer
  De flesta bensinstationerna ligger i eller i utkanten av städer. Om du planerar att köra på landsbygden bör du därför tanka i god tid.

  Vägtullar och avgifter

  Parkering
  Parkering är endast tillåten på höger sida av vägen. Vi rekommenderar att du parkerar i ett övervakat parkeringsgarage. Lämna aldrig stöldbegärliga saker i hyrbilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Rumänien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Bulgarien eller Ungern? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan vissa städer i Rumänien är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är inte tillgängliga. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.