Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BUKAREST

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Bukarest - Bästa priserna med Auto Europe

  När du bokar en hyrbil i Bukarest, i Rumänien kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. I Bukarest kan du enkelt och bekvämt hämta din hyrbil på antingen flygplatsen eller på ett kontor i centrum.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Bukarest.

  Trafik och parkering

  I Bukarest och Rumänien i stort bör man köra bil med försiktighet och vara beredd på att bilister inte agerar enligt de gällande trafikreglerna. De större vägarna är ofta i bra skick men tänk på att vägarna på landsbygden många gånger kan vara mycket dåliga och bör därför helst inte trafikeras under natten. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Bukarest, i Rumänien:

  • Halvljuset skall användas hela tiden utanför belysta områden.
  • Bilen måste ha en vägskatt-disk, hör med den valda uthyraren om detta ingår.

  Mer information hittar du i vår körguide för Rumänien.

  Parkering

  Om du vill parkera i Bukarest kan du välja mellan statliga och privata parkeringsplatser. Båda administreras av parkeringsvakter men endast vissa parkeringar är övervakade. Se upp med falska sk. parkeringsvakter som tar ett mycket dyrare pris. Om du planerar att parkera över natten så hör gärna med ditt hotell, de kanske erbjuder billig eller gratis parkering - annars väljer du ett övervakat P-garage.

  Geografisk information

  Bukarest är Rumäniens huvudstad och här bor ca. 1,9 miljoner invånare. Genom stadens norra delar flyter floden Dambovita och staden omges av ett flertal sjöar. Bukarset ligger i södra delen av Rumänien och med en hyrbil kan man köra till staden Constanta som ligger vid Svarta havet på ca. 2,5 timmar. Från Bukarest är det endast 7 mil till grannlandet Bulgarien. Rumänien har ett omväxlande klimat. I de mer bergiga områdena är det kallt under vintern och temperaturen kan sjunka till -20 grader. På sommaren håller sig medeltemperaturen på ca. 23 grader.

  Bukarest flygplats (OTP)

  Bukarest flygplats ligger ca. 1,5 mil nordväst om stadskärnan.

  Officiellt namn: Bucharest Henri Coanda Airport(OTP)
  Hemsida: www.bucharestairports.ro
  Telefonnummer: +40 21 204 1000

  Kollektivtrafik

  I Bukarest finns ett väl utbyggt kollektivnät med tunnelbana, bussar, spårvagnar och spårbussar. Tunnelbanan öppnade redan 1979 och har idag fyra linjer. Det är faktiskt billigare att åka med tunnelbanan jämfört med bussen! Tänk bara på rånrisken under natten! Om du vill se dig om utanför staden rekommenderas en hyrbil.

  Bra länkar

  Turistinformation Bukarest