Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I QATAR

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Qatar

  Generell information
  Emiratet Qatar utgörs av en halvö i Persiska viken. På denna 16 mil långa halvö finns mycket att upptäcka. Hyr bil i Qatar och besök landets huvudstad Doha. Här kan du shoppa i moderna varuhus eller besöka en traditionell Souq (arabisk marknad). Kör din hyrbil till kritvita stränder och vila ut under en palm. Tänk dock på att köra försiktigt och defensivt. Håll avstånd till andra fordon.

  Regler vid bilhyra i Qatar
  För att få hyra bil i Qatar måste du vara minst 18 år gammal (minimumålder kan variera För att få hyra en bil måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 1 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Ett internationellt körkort (utöver det nationella) krävs. Använd alltid säkerhetsbältet. Vi rekommenderar att alla barn under 10 år åker i baksätet samt placeras i bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Qatar:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80-100 km/h
  • Motorväg: 120 km/h

  Trafikregler
  I Qatar har högertrafik och cirkulationsplatser är vanliga. Nolltolerans tillämpas för alkohol. Kör aldrig när du är alkoholpåverkad! Det är inte tillåtet att använda mobiltelefon under färd (hands-free är tillåtet). Bötessummorna är höga.

  Bensinstationer
  Bränslepriserna är mycket låga och bensinstationerna håller oftast öppet dygnet runt. På många stationer finns till och med uttagsautomater.

  Vägtullar och avgifter
  Det finns inga vägtullar i Qatar.

  Parkering
  Det är relativt billigt att parkera i Qatar. Om du besöker varuhus så är parkeringen vanligtvis gratis, likaså utanför de större städerna. Läs dock alltid skyltar noggrant.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Med hyrbil i Qatar är det inte tillåtet att köra utanför landet. Uppmärksamma också att det inte heller är tillåtet att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga (för vissa bilkategorier) utan extra kostnad. Envägshyror till annat land är inte tillåtna.