Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I PANAMA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Panama

  Generell information
  Panama ligger i Centralamerika och utgör den landmassa som binder samman Nord- och Sydamerika. Med sin kanal utgör landet en viktig knytpunkt i Centralamerika. Hyr en bil i Panama och upplev detta tropiska och eldiga land. Med en hyrbil från Panama City Airport är det lätt att köra runt i landet. Sola och bada på kritvita stränder, fiskmarknader och kolonial arkitektur. Ta det lugnt i trafiken och tänk på att både vägstandarden kan vara undermålig och att lokalbefolkningen inte kör som hemma. Undvik att köra när det är mörkt.

  Regler vid bilhyra i Panama
  För att hyra bil i Panama måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år (kan variera mellan uthyrare). För förare under 25 år kan det tillkomma extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Panama är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Panama:

  • Tätort: 40 km/h
  • Landsväg: 60 km/h
  • Motorväg: 100 km/h

  Trafikregler
  I Panama är det högertrafik och avstånd och hastighets indikeras i kilometer. Panama går just nu över till det metriska systemet. Kör defensivt och håll avstånd till andra bilister. Se upp med mopedister och cyklister. Kör aldrig under natten och undvik vissa områden i Panama City.

  Bensinstationer
  Bensinstationerna är oftast öppna mellan 08:00 - 20:00. Vissa stationer håller öppet dygnet runt, speciellt de utmed motorvägarna.

  Vägtullar och avgifter
  I Panama finns tre olika vägtullar. På följande vägar debiteras vägtull: Corredor Norte, Corredor Sur och på Autopista Arraijan-La Chorrera. Tullen kostar runt 6 eller 7 SEK.

  Parkering
  Vi rekommenderar att du parkerar i ett övervakat garage eller inhägnat område och inte på gatan under nattetid. Tänk på att trafiken är mycket livlig i städerna. Lämna inga värdefulla saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Panama ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  När du hyr en bil i Panama är det inte tillåtet att ta den utanför landet.

  Envägshyror
  Envägshyror är tillåtna i Panama, extra avgifter kan tillkomma. Envägshyror till andra länder är inte tillåtna.