Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I OMAN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Oman

  Generell information
  Oman är ett sultanat på den Arabiska halvön. Landet har en lång kustlinje mot det Arabiska havet som inbjuder till sol och bad. Vägnätet består av över 5000 km asfalterad väg och skyltningen är både på arabiska och engelska. Hyr en bil i Omans huvudstad Muskat och utforska detta intressanta land. Olycksstatistiken är relativt låg men ta det lugnt och kör defensivt.

  Regler vid bilhyra i Oman
  För att få hyra en bil i Oman måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 1 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare tillämpar en maxålder för förare på 70 år. Ett internationellt körkort krävs, utöver det nationella. Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för alla i bilen. Barn under 4 år måste sitta i bilbarnstol.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Oman:

  • Tätort: 60 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorväg: 120 km/h

  Trafikregler
  I Oman gäller högertrafik. Nolltolerans tillämpas för alkohol. Kör aldrig när du är alkoholpåverkad! Respektera hastighetsbegränsningar och andra trafikregler eftersom böter och straff är hårda. De är inte tillåtet att prata i handhållen mobiltelefon under körning (använd hands-free).

  Bensinstationer
  Det finns gott om bensinstationer i Oman. De flesta är öppna dygnet runt. Ta alltid med kontanter. Bränslepriserna är mycket billigare än i Sverige. Priset för en liter bensin är endast några kronor per liter!

  Vägtullar och avgifter
  Det finns inga vägtullar eller vägavgifter i Oman.

  Parkering
  Om du bor på ett hotell i Muskat eller på annan ort så utnyttja gärna hotellets parkering. Annars är det enkelt att betala i automaterna då instruktioner finns på engelska. Lämna aldrig värdefulla saker i din hyrbil och parkera på en övervakad plats under natten.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Med hyrbil i Oman är du inte tillåten att resa utanför landet och det är inte heller tillåtet att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga mot extra kostnad. Envägshyror till annat land är inte tillåtna.