Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I NYA KALEDONIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Nya Kaledonien

  Generell information
  Nya Kaledonien är en härlig ögrupp i sydvästra Stilla havet, perfekt lämpad för bilhyra. Hämta upp en hyrbil redan på flygplatsen eller i Nouméa centrum. Kör till en egen strand och njut av Nya Kaledonien i din egen takt. Hitta ditt eget smultronställe och utnyttja det bra utbyggda nätverket av vägar som håller bra standard.

  Regler vid bilhyra på Nya Kaledonien
  För att få hyra en bil på Nya Kaledonien måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 2 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälte är obligatoriskt för förare och passagerare. Barn under 10 år måste sitta i baksätet och barn under 12 år ska sitta på bilkudde eller i bilbarnstol.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar på Nya Kaledonien:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg och motorväg: 110 km/h

  Trafikregler
  Nya Kaledonien har högertrafik och tillämpar samma trafikregler som Frankrike, då ögruppen tillhör Frankrike. Alla i bilen måste ha bilbälte.

  Bensinstationer
  Bränslepriserna är något billigare än i Europa och det finns bensinstationer i varje ort.

  Vägtullar och avgifter
  Det finns inga vägtullar eller vägavgifter på Nya Kaledonien.

  Parkering
  Parkera alltid säkert. Det kostar inte mycket extra att välja en övervakad parkering och det är en bra försäkring. Lämna aldrig värdefulla saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Med hyrbil på Nya Kaledonien är du inte tillåten att resa utanför landet och det är inte heller tillåtet att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga utan extra kostnad. Envägshyror till annat land är inte tillåtna.