Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION PÅ MAURITIUS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Mauritius

  Generell information
  Mauritius är en östat i Indiska Oceanen. Den ligger öster Madagaskar, ungefär 1 800 km från den afrikanska kusten. Det finns många saker att göra och vackra saker att se på ön, och är extra smidigt om man har en hyrbil. Tänk dock på att det är vänstertrafik på Mauritius! Kör försiktigt och håll avstånd till andra trafikanter. Med biluthyrning på Mauritius har du alla möjligheter att upptäcka denna vackra ö.

  Regler vid bilhyra på Mauritius
  För att hyra bil måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 1 år, och förare under 25 år kan behöva betala en extra avgift lokalt. Säkerhetsbälte är obligatoriskt för både förare och alla passagerare. Det är rekommenderat att barn som är kortare än 135 cm sitter i baksätet på bilkudde eller bilbarnstol.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar på Mauritius:

  • Tätort: 40 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorvägar: 110 km/h

  Trafikregler
  Mauritius har vänstertrafik. Se upp för motorcyklar, fotgängare och cyklister, de följer inte alltid trafikreglerna och det är viktigt att vara uppmärksam. Det är förbjudet att använda handhållen mobiltelefon under körning (hands free går bra). Undvik att köra under natten och kör defensivt.

  Bensinstationer
  Det finns många bensinstationer på Mauritius men få har öppet dygnet runt. Se till att tanka när tillfälle ges.

  Vägtullar och avgifter
  Det finns inga vägtullar eller vägavgifter på Mauritius.

  Parkering
  Det är oftast gratis att parkera på Mauritius, bortsett från Port Louise där det kostar.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar från företag och plats, försäkra dig därför om att du läser informationen nedan innan du gör en bokning. Regler som gäller i landet där du hyr din bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar har stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att köpa försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Med en hyrbil på Mauritius är du inte tillåten att resa utanför landet. Det är inte heller tillåtet att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga utan extra kostnad. Envägshyror till annat land är ej möjliga.