Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I MALAYSIA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Malaysia

  Generell information
  Hyrbil i Malaysia är kanske inget för den oerfarne föraren. Här gäller det att köra defensivt och hålla avstånd till andra bilister och mopedister. Malaysia bjuder på härliga stränder och mängder med kulturella sevärdheter. Tänk på att Malaysia har vänstertrafik och att du aldrig bör köra när det är mörkt.

  Regler vid bilhyra i Malaysia
  För att hyra bil i Malaysia måste föraren vara minst 23 år och max 70 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Malaysia är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att alla barn under 135 cm sitter i baksätet på bilkudde eller i bilbarnstol.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Malaysia:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorväg: 110 km/h

  Trafikregler
  I Malaysia gäller vänstertrafik. Kvaliteten på vägarna kan variera. Kör defensivt och se upp för cyklister, mopedister och andra trafikanter. Undvik att köra på natten eftersom vissa kör utan att använda ljusen!

  Bensinstationer
  I och omkring de större städerna är det gott om bensinstationer. De flesta accepterar inte kreditkort så ta med kontanter. Planera din körsträcka väl.

  Vägtullar och avgifter
  I Malaysia finns många tullbelagda vägar. De flesta är i anslutning till de större städerna.

  Parkering
  Det är många gånger svårt att hitta en parkering i ex. Kuala Lumpur. Vi rekommenderar att ni parkerar i ett säkert och övervakat parkeringshus. Kontrollera om ditt hotell erbjuder parkering. Lämna aldrig föremål i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Malaysia ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  När du hyr bil i Malaysia är det inte tillåtet att ta fordonet utanför landets gränser. Det är inte heller tillåtet att ta hyrbilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillåtna mellan vissa platser och extra avgifter tillkommer (restriktioner kan förekomma för vissa fordonskategorier). Internationella envägshyror (mellan olika länder) är inte tillåtna.