Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I KENYA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Kenya

  Generell information
  Kenya ligger i södra Afrika vid Indiska Oceanen och Victoriasjön i norr. En hyrbil i Kenya är nästintill ett måste om man vill kunna se sig omkring. Åk till nationalparker och gå på safari eller besök Nairobi. I Mombasa kan du koppla av på kritvita stränder. Vägstandarden är mycket varierande och på landsbygden kan vägarna vara i mycket dåligt skick. Vi rekommenderar en fyrhjulsdriven bil. Tänk på att ta med extra bränsle och mycket vatten om du ska köra på landsbygden.

  Regler vid bilhyra i Kenya
  För att hyra bil i Kenya måste föraren vara minst 23 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. Vissa uthyrare har en maxålder för föraren på 70 år. I Kenya är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Kenya:

  • Tätort: 60 km/h
  • Landsväg: 100 km/h
  • Motorvägar: 120 km/h

  Trafikregler
  Kenya har vänstertrafik. Vid korsningar gäller dock högerregeln. När du kör på landsbygden bör du vara uppmärksam på både vilda och tama djur som korsar vägen. Kör inte när det är mörkt. Ibland kör lokalbefolkningen utan lysen!

  Bensinstationer
  Bensinstationerna har oftast öppet alla dagar i veckan mellan 07:00 – 19:00. Vissa stationer är öppna dygnet runt. Kontanter kan vara bra då inte alla bensinmackar tar kreditkort.

  Vägtullar och avgifter
  I Kenya debiteras tull för många vägar, tunnlar mm.

  Parkering
  Att parkera på gatan i de större städerna är svårt. Vi rekommenderar att ni parkerar i parkeringshus eller platser där parkeringsassistenter arbetar. Det är kutym att ge dem lite dricks.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Kenya ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras till vissa grannländer, med restriktioner gällande vissa bilmodeller. Om inresa till annat land önskas måste detta meddelas minst 3 dagar innan upphämtning. Meddela oss gärna redan vid bokning om du planerar att korsa de nationella gränserna.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra och din valda fordonskategori.

  Envägshyror
  Inga envägshyror är tillåtna.