Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I BOTSWANA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Botswana

  Generell information
  Botswana ligger i södra Afrika och gränsar i söder till Sydafrika. En hyrbil i Botswana är nästintill ett måste om man vill kunna se sig omkring. Åk till nationalparker och gå på safari eller besök Gaborone, Botswanas pulserande huvudstad. Tänk på att ta med extra bränsle och mycket vatten om du ska köra på landsbygden.

  Regler vid bilhyra i Botswana
  För att hyra bil i Botswana måste föraren vara minst 18 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 22 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. Ett internationellt körkort krävs, utöver ditt svenska. I Botswana är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Botswana:

  • Landsväg: 60 km/h
  • Motorvägar: 120 km/h

  Trafikregler
  Botswana har vänstertrafik. Det är förbjudet att använda en handhållen mobiltelefon när du kör bil i Botswana (handsfree är tillåtet). När du kör på landsbygden bör du vara uppmärksam på både vilda och tama djur som korsar vägen.

  Bensinstationer
  Bensinstationerna har oftast öppet mellan 08:00 - 20:00. På mer avlägsna platser kan det hända att bränslet tar slut. Passa därför på att tanka din hyrbil innan du lämnar en större stad. Kontanter kan vara bra då inte alla bensinmackar tar kreditkort.

  Vägtullar och avgifter
  I Botswana finns en del olika vägtullar. Se till att du har kontanter för betalning av dessa.

  Parkering
  Vi rekommenderar att du parkerar i ett övervakat garage eller inhägnat område och inte på gatan under nattetid. Tänk på att trafiken är mycket livlig i städerna. Lämna inga värdefulla saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Botswana ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras till vissa grannländer. Om inresa till annat land önskas måste detta meddelas minst 3 dagar innan upphämtning. Meddela oss gärna redan vid bokning om du planerar att korsa de nationella gränserna.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra och din valda fordonskategori.

  Envägshyror
  Vissa envägshyror är tillåtna både inom landet och mellan olika länder. Avgifter tillkommer.